Reserestriktioner kan gälla för Frankrike, som till exempel självisolering, på grund av covid-19.

BretagneFrankrike

Denna region i norra Frankrike lockar med ett av Storbritanniens äldsta kontinuerligt bebodda områden, medeltidsfästningar och toppmoderna resorthotell.

Med dess läge vid Engelska kanalen, ett stenkast från Englands kust, har Bretagne länge haft nära band till Storbritannien. Många av legenderna kring kung Artur utspelar sig i regionens trolska skogar. Nu när de flesta skogarna har huggits ned åker brittiska turister på resor till Bretagne för att koppla av på semesterorter eller besöka medeltida fästningar. Slappa på stranden, utforska uråldriga städer och lär dig om Bretagnes keltiska förflutna under en weekend i regionen.

Bretagne sticker ut från Frankrikes Atlantkust vilket innebär att regionen har både nord- och sydkust som fylls av stränder och öar. Dinard, på nordkusten, bjuder på några av regionens finaste stränder samt en klassisk semesterort som byggdes på 1800-talet för att locka aristokratiska engelska turister. Kör längs Côte de Granit-Rose, en lång sträcka av den norra kusten som kantas av rosa klippor. Ta ett dopp på Ploumanac'hs skyddade strand.

Under en resa till Bretagne får du inte missa att ta färjan till någon av öarna utanför regionens kust, som till exempel Île de Bréhat. Cirka 400 personer bor på dessa två sammankopplade och bilfria öar utanför nordkusten. Belle-Île vid Bretagnes södra kust är regionens största ö och lockar med 60 stränder och ett stort hotellutbud. När du närmar dig nära hamnstaden Le Palais kommer du lägga märke till den stjärnformade fästningen Citadelle Vauban.

Utforska städerna på fastlandet för att se reliker från medeltiden och ännu längre bak i historien. Promenera längs muren i St-Malo, en befäst medeltida stad som blickar ut över nordkusten. Josselin är en av Bretagnes vackraste inlandsstäder, med ett tretornigt slott vid en kanal. Slottet är öppet för besökare från april till oktober. Besök Carnac på Bretagnes sydkust för att se över 10 000 uråldriga stenformationer.

Du kan nå Bretagne med färja från Storbritannien eller tåg, buss och flyg från Paris, vilket gör regionen till en lockande destination för weekendresor. Sälla dig till brittiska semesterfirare på stränderna i juli och augusti när vädret är som varmast.

Populära städer i Bretagne

Saint-Malo som visar klippig kustlinje, kustutsikter och en sandstrand
Saint-Malo
Stränder, Färjor och Vandring

…"

Saker att besöka
  • Plage de Saint-Malo
  • S:t Malos citadell
  • Grand Be
Rennes katedral som inkluderar historisk arkitektur, en kyrka eller katedral och historiska element
Rennes
Affärsresor, Universitet och Festivaler

…"

Saker att besöka
  • Musée de Bretagne
  • Espace des Sciences
Île de Batz

…"

Crozon
Simning, Hav och Natur

…"

Concarneau
Hav, Historiska byggnader och Löpning

…"

Dinard
Stränder, Hav och Kasinon

…"