Bretagne

Frankrike
Saint-Malo som visar klippig kustlinje, kustutsikter och en sandstrand
Denna region i norra Frankrike lockar med ett av Storbritanniens äldsta kontinuerligt bebodda områden, medeltidsfästningar och toppmoderna resorthotell.

Med dess läge vid Engelska kanalen, ett stenkast från Englands kust, har Bretagne länge haft nära band till Storbritannien. Många av legenderna kring kung Artur utspelar sig i regionens trolska skogar. Nu när de flesta skogarna har huggits ned åker brittiska turister på resor till Bretagne för att koppla av på semesterorter eller besöka medeltida fästningar. Slappa på stranden, utforska uråldriga städer och lär dig om Bretagnes keltiska förflutna under en weekend i regionen.

Bretagne sticker ut från Frankrikes Atlantkust vilket innebär att regionen har både nord- och sydkust som fylls av stränder och öar. Dinard, på nordkusten, bjuder på några av regionens finaste stränder samt en klassisk semesterort som byggdes på 1800-talet för att locka aristokratiska engelska turister. Kör längs Côte de Granit-Rose, en lång sträcka av den norra kusten som kantas av rosa klippor. Ta ett dopp på Ploumanac'hs skyddade strand.

Under en resa till Bretagne får du inte missa att ta färjan till någon av öarna utanför regionens kust, som till exempel Île de Bréhat. Cirka 400 personer bor på dessa två sammankopplade och bilfria öar utanför nordkusten. Belle-Île vid Bretagnes södra kust är regionens största ö och lockar med 60 stränder och ett stort hotellutbud. När du närmar dig nära hamnstaden Le Palais kommer du lägga märke till den stjärnformade fästningen Citadelle Vauban.

Utforska städerna på fastlandet för att se reliker från medeltiden och ännu längre bak i historien. Promenera längs muren i St-Malo, en befäst medeltida stad som blickar ut över nordkusten. Josselin är en av Bretagnes vackraste inlandsstäder, med ett tretornigt slott vid en kanal. Slottet är öppet för besökare från april till oktober. Besök Carnac på Bretagnes sydkust för att se över 10 000 uråldriga stenformationer.

Du kan nå Bretagne med färja från Storbritannien eller tåg, buss och flyg från Paris, vilket gör regionen till en lockande destination för weekendresor. Sälla dig till brittiska semesterfirare på stränderna i juli och augusti när vädret är som varmast.

Populära städer i Bretagne

Rennes katedral som inkluderar historisk arkitektur, en kyrka eller katedral och historiska element
Rennes
Affärsresor, Universitet och Festivaler
Marknader, museer, historiska byggnader och ett interaktivt vetenskapscenter lockar resenärer till denna stad ute på den fridfulla landsbygden i Bretagne.

Saker att besöka

  • Musée de Bretagne
  • Rennes katedral
  • Espace des Sciences
Saint-Malo
Saint-Malo
Stränder, Färjor och båtar och Promenad
Under en semester i Saint-Malo kan du lära dig mer om pirater och provsmaka ostron innan du tar en båttur till Kanalöarna från hamnen.

Saker att besöka

  • Plage de Saint-Malo
  • S:t Malos citadell
  • Grande Plage