Centre - Loire Valley

Frankrike
Centre - Loire Valley som inkluderar åkrar

Upptäck soldränkta vinodlingar och vingårdar i denna pittoreska, franska region vid den vackra Loire-floden. Se storslagna slott och historiska städer under resor till Centre-Val de Loire.

Frankrikes magnifika inlandsregion, Centre, följer den slingrande Loire-floden. Den sammanslagna regionen Center-Val de Loire är känd för vacker natur, bördiga vingårdar, historiska byar och fantastiska slott. Upptäck fina franska viner, pittoreska flodsamhällen, cykelvägar och läckra regionala produkter i denna stillsamma region.

Under en resa till Center-Val de Loire bör man passa på att besöka regionens två största städer. Orléans ligger vid floden Loire och lockar med spektakulära slott, katedraler och medeltida byggnader. Besök en lokal bagare för att köpa utsökta regionala bakverk och härligt bröd att mumsa på medan du promenerar utmed gatorna längs floden Loire. Boka ett weekendpaket till första veckan i maj när Orléans firar Jeanne d’Arc med en festival och medeltida marknad.

I Tours och den omgivande regionen Touraine kan du njuta av vacker arkitektur och fina parker. Missa inte Cathédrale Saint-Gatien samt Jardin des Prébendes d'Oé, en vacker park med blommande trädgårdar och vattenkonst.

Loiredalen, som beskrivs som Frankrikes trädgård, är känd för dess sirliga slott och förflutna som en kunglig lekplats. Här kan du beundra magnifika slott, om Châteaux Amboise, Azay-le-Rideau, Chenonceau och Château de Chambord. Lär dig om dalens fascinerande renässanshistoria och besök vackra katedraler och kyrkor, speciellt i Bourges och Chartres.

Center-Val de Loire är berömt för sina vingårdar. Prova de vita vinerna och traditionella mousserande viner som gör Amboise och Saumur till en självklar del av varje sommeliers världskarta. Besök vingårdarna och åk på en spännande vintur (routes de vignobles) för att lära dig mer om varje vingårds produktionsmetoder, källare och komplexa smaker. Weekendresor kan med fördel planeras in till någon av de många vinfestivalerna som pågår på olika platser i regionen under sommaren.

Du tar dig snabbast till Center-Val de Loire med flyg till Aeroport de Tours Val de Loire i Tours. Alternativt kan du flyga till Paris och ta tåg eller en bil därifrån. Center-Val de Loire har varma somrar och milda vintrar. Utforska Loiredalen med cykel längs Loire à Velo-cykelvägarna för att uppleva det natursköna landskapet i din egen takt, vilken kan bli allt långsammare efter ett glas vin eller två!

Populära städer i Centre - Loire Valley

Tours presenterar cykling, historisk arkitektur och al fresco-restauranger
Tours
Turer, Historisk och Katedraler
Koppla av på det idylliska torget i denna tidigare romerska stad som är full av historiska lämningar, konst och eleganta kyrkor.

Saker att besöka

 • Musee des Beaux-Arts
 • Katedralen i Tours
 • Place Plumereau
Blois som visar en stad
Blois
Slott, Katedraler och Ost
Gör en weekendresa till Blois som ligger längs floden Loires norra strand och är en fin gammal stad med ett imponerande slott och vackra landskap runtomkring.

Saker att besöka

 • Château de Blois
 • Maison de la Magie
 • S:t Louis katedral
Indre-et-Loire som inkluderar en liten stad eller by
Chinon
Cyklar, Slott och Simning
Chinon väntar: vingårdar, museer, slott och mycket mer!

Saker att besöka

 • Chinons kungliga fästning
 • Forteresse Royale de Chinon
Orleans som visar en stad och gatuliv
Orleans
Shopping, Utsikt mot floden och Katedraler
Lär dig mer om striden Jeanne d'Arc ledde, besök den storslagna katedralen och utforska det natursköna landskapet i Loriet.

Saker att besöka

 • S:t Croix-katedralen
Chartres presenterar historiska element och historisk arkitektur
Chartres
Katedraler, Historisk och Lyx
Den här staden i Loiredalen lockar med magnifik religiös arkitektur, vackra parker, medeltida gator och natursköna flodmiljöer.

Saker att besöka

 • Chartres-katedralen
Bourges presenterar historisk arkitektur och en trädgård
Bourges
Historisk, Katedraler och Slott
Vid en resa till Bourges får du uppleva en av Frankrikes vackraste gotiska katedraler, liksom sevärd traditionell arkitektur, unika trädgårdar och fina gamla stadskvarter.

Saker att besöka

 • Bourgeskatedralen