Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Checkpoint Charlie

Förr var Checkpoint Charlie, Berlin en plats för oro och dramatiska flyktförsök, idag är denna relik från kalla kriget en av Berlins största turistattraktioner.

Checkpoint Charlie var en av Berlinmurens viktigaste gränsövergångar för soldater, utlänningar och diplomater från väst. Det välkända skylten ”You are now leaving the American sector” (Du lämnar nu den amerikanska sektorn) är en kvarleva från kalla kriget som delade Berlin 1961 till 1989. Här finns även en exakt kopia av ett vakthus, en mörk påminnelse om skräcken och oron som Berlinborna levde under varje dag. Checkpoint Charlie ligger på Friedrichstrasse en av Berlins huvudgator.    

1961 byggde den desperata östtyska regeringen Berlinmuren för att hejda massutvandringen till väst via Berlin. Till en början var Berlinmuren ett taggtrådsprytt stängsel, men efter ett tag byggdes den 155 kilometer långa betongmuren. Checkpoint Charlie var en huvudövergång och fokus för ett spänt dödläge mellan ryssarna och amerikanarna, som involverade stridstankar, under 1961. Vakterna som idag finns vid Checkpoint Charlie, kollar inte pass och de är inte soldater, utan skådespelare som poserar för fotografier.

Köp en kopia av en rysk militärmössa och andra souvenirer från kalla kriget vid något av stånden i närheten. Om du vill lära dig mer om gränsövergången och muren ska du besöka Museum Haus Am Checkpoint Charlie. Museet öppnade bara ett år efter att muren restes och har sedan dess samlat historier om och sociala konsekvenser av den ”stora delaren”. Med hjälp av personliga historier och fotografier skildrar museet de många flyktförsöken över muren. Det finns artefakter från vissa av de mer vågade planerna, inklusive bilar med lönnfack och en urholkad surfbräda.

På museet finns det ett café, men med tanke på att Checkpoint Charlie ligger på Friedrichstrasse som är en av Berlins huvudgator är det inte svårt att hitta något att äta i närheten. Museet har också en affär där man kan hitta all sköns kalla kriget-souvenirer, inklusive små bitar av Berlinmuren.

För att komma till Checkpoint Charlie tar du U-Bahn till Kochstrasse-stationen.


Andra sevärdheter i Berlin


Karta

Hotell nära Checkpoint Charlie Museum

Se alla 1 409 boenden nära Checkpoint Charlie Museum
The Westin Grand, Berlin 1 971 kr
The Westin Grand, Berlin

The Westin Grand, Berlin

Friedrichstr. 158-164, Berlin, BE
   
  5.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i lyxstil ligger i Mitte, nära Friedrichstrasse, Komische Oper Berlin och Galeries Lafayette. Franska katedralen och Brandenburger Tor ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Franzosische Strasse U-Bahn ligger på 2 minuters gångavstånd och till Stadtmitte Stationn promenerar du på 6 minuter.

  Scandic Berlin Potsdamer Platz 933 kr
  Scandic Berlin Potsdamer Platz

  Scandic Berlin Potsdamer Platz

  Gabriele Tergit Promenade 19, Berlin, BE
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell ligger i Mitte, 0,7 km från Deutsches Spionagemuseum Berlin . Mendelssohn Bartholdy Park U-Bahn ligger på 2 minuters gångavstånd och till Gleisdreieck U-Bahn promenerar du på 6 minuter.

   TITANIC Comfort Berlin Mitte 744 kr
   TITANIC Comfort Berlin Mitte

   TITANIC Comfort Berlin Mitte

   Elisabeth-Mara-Strasse 4, Berlin
     
    3.5 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell ligger i Mitte, en kvarts promenad från Gendarmenmarkt, Nikolaikirche och Checkpoint Charlie. Museumsinsel och Berliner Fernsehturm ligger dessutom 2 km härifrån. Spittelmarkt U-Bahn ligger på 3 minuters gångavstånd och till Markisches Museum U-Bahn promenerar du på 8 minuter.

    Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie
    Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie

    Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie

    Markgrafenstrasse 16 - 16a, Berlin, BE
      
     4.5 av 5.0 Stjärnor

     Denna familjevänliga lägenhet i Berlin ligger i affärskvarteren, tio minuters promenad från Judiska Museet och Checkpoint Charlie. Gendarmenmarkt och Potsdamer Platz ligger dessutom 2 km härifrån. Kochstrasse U-Bahn ligger på 6 minuters gångavstånd och till Stadtmitte U-Bahn promenerar du på 9 minuter.

     Hilton Berlin
     Hilton Berlin

     Hilton Berlin

     Mohrenstr. 30, Berlin, BE
       
      5.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Berlin ligger nära Gendarmenmarkt och Friedrichstrasse. Checkpoint Charlie och Berlins statsopera ligger också tio minuter härifrån. Stadtmitte Stationn ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Hausvogteiplatz U-Bahn promenerar du på 3 minuter.

      IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof 1 421 kr
      IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

      IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

      Katharina Paulus Strasse 5, Berlin, BE
        
       0.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Mitte ligger 15 minuters promenad från Tyska förbundskanslers kansli och Reichstag. Brandenburger Tor och Friedrichstrasse ligger också 2 km härifrån. Berlin Hauptbahnhof U-Bahn och Hauptbahnhof S-Bahn ligger inom fem minuters gångavstånd.

       TITANIC Gendarmenmarkt Berlin 1 403 kr
       TITANIC Gendarmenmarkt Berlin

       TITANIC Gendarmenmarkt Berlin

       Französische Straße 30, Berlin
         
        5.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i lyxstil ligger i Mitte, nära St. Hedwigs katedral, Franska katedralen och Gendarmenmarkt. Museumsinsel och Bode Museum ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Hausvogteiplatz U-Bahn och Franzosische Strasse U-Bahn ligger inom fem minuters gångavstånd.

        Select Hotel Berlin The Wall
        Select Hotel Berlin The Wall

        Select Hotel Berlin The Wall

        Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i Mitte ligger nära Trabi-Museum, Friedrichstrasse och Checkpoint Charlie. Gendarmenmarkt och Potsdamer Platz ligger också en kvarts promenad härifrån. Stadtmitte U-Bahn och Kochstrasse U-Bahn ligger inom fem minuters gångavstånd.