Ecuador

Reseguide
Quito som inkluderar landskap, berg och åkrar
På Sydamerikas nordvästkust hittar du ett ekvatorialt paradis fyllt med tropiska regnskogar, snötäckta bergstoppar, koloniala städer och forntida civilisationer.

Ecuador välkomnar besökare med tre häpnadsväckande naturregioner som omfattar grönskande djungler, härliga stränder och Andernas mäktiga berg. Anrika urinvånarsamhällen, gamla Inkaruiner och spännande koloniala monument innebär att en resa till Ecuador även bjuder på en kulturell upplevelse av rang. Ecuador, spanska för ”ekvator”, sträcker sig över både den norra och södra hemisfären. Ecuadors biologiska mångfald har lockat besökare i århundraden, bland annat den berömde naturvetaren Charles Darwin.

Det centrala höglandet, La Sierra, mellan Andernas östra och västra bergskedjor, går igenom landets hjärta. Resor till Ecuador går oftast till Quito, landets huvudstad och en av världens högst belägna städer. Vandra längs de smala gatorna och upptäck en arkitektoniskt imponerande stad som kombinerar moderna inslag med inhemsk kultur.

Se Inkaruinerna i Cochasqui, beundra koloniala landmärken i Cuenca och koppla av i Baños termalbad. Kör eller cykla längs Vulkanavenyn och vandra till vulkanerna Cotopaxis och Chimborazos toppar. Åk det spektakulära bergståget Nariz del Diablo (djävulens näsa) från Alausi till Sibambe.

Oriente, som sträcker sig österut från La Sierra är en tropisk regnskog som är både vidsträckt och vildvuxen. Den är en underbar destination för flerdagsvandringar, djursafari och turer till ursprungsbefolkningens samhällen. Se över 500 fågelarter i nationalparken Parque Nacional Yasuní.Paddla kanot på sjöarna i Reserva Faunística Cuyabeno. Tena är inkörsporten till forsränningsäventyr och resor in i Amazonområdet.

Costa-regionen sträcker sig längs Ecuadors underbara Stillahavskust. Missa inte fiskebyn Canoa och den lyxiga badorten Muisne. Surfa de stora vågorna vid backpackermagneten Montañita och ägna dig åt valskådning i Parque Nacional Machalilla. Utforska Guayaquils eklektiska stadsdelar och Salinas fantastiska stränder. Besök Galapagosöarna, en fascinerande samling vulkaniska öar som bjuder på ett unikt marint liv och fantastisk snorkling.

Ecuador är ett litet land i jämförelse med dess sydamerikanska grannar. Den kompakta storleken och den välutvecklade turistnäringen gör det lätt att ta sig mellan de större sevärdheterna för den som väljer att resa till Ecuador. På bara en dag kan du köra från Amazonas djungel till idylliska stränder via Anderna och kaffeodlingar.

Populära städer i Ecuador

Quito som inkluderar en stad och landskap
Quito
Turer, Katedraler och Museer
När du bokar din resa till Quito kan du se fram emot ett besök i en storstad med vacker arkitektur, fascinerande kolonialhistoria och makalösa naturunder.

Saker att besöka

  • Monumentet till ekvatorn
  • TelefériQo
  • Plaza Foch
Guayaquil
Guayaquil
Shopping, Promenad och Affärsresor
Kan du inte få nog av kaféer, kyrkor och sightseeing? Kom iväg till Guayaquil!

Saker att besöka

  • Santa Ana Hill
Guayaquil
Guayaquil
Shopping, Promenad och Affärsresor
Guayaquil kallar! Upptäck kaféer, kyrkor, sightseeing och mycket mer.

Saker att besöka

  • Santa Ana Hill
Cuenca
Cuenca
Katedraler, Turer och Museer
Fly undan till Cuenca! Upplev museer, katedralen och kultur.
Loja
Loja
Kaféer, Arkeologi och Naturparker
Åk till Loja och upplev kaféer, arkeologiska lämningar och djurparken.
Ambato
Ambato
Trädgårdar, Naturparker och Katedraler
Ambato väntar: trädgårdar, parker, katedralen och mycket mer!

Populära sevärdheter att besöka

Ecuador

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: