Ecuador

Reseguide
Ecuador presenterar kustutsikter och landskap
På Sydamerikas nordvästkust hittar du ett ekvatorialt paradis fyllt med tropiska regnskogar, snötäckta bergstoppar, koloniala städer och forntida civilisationer.

Ecuador välkomnar besökare med tre häpnadsväckande naturregioner som omfattar grönskande djungler, härliga stränder och Andernas mäktiga berg. Anrika urinvånarsamhällen, gamla Inkaruiner och spännande koloniala monument innebär att en resa till Ecuador även bjuder på en kulturell upplevelse av rang. Ecuador, spanska för ”ekvator”, sträcker sig över både den norra och södra hemisfären. Ecuadors biologiska mångfald har lockat besökare i århundraden, bland annat den berömde naturvetaren Charles Darwin.

Det centrala höglandet, La Sierra, mellan Andernas östra och västra bergskedjor, går igenom landets hjärta. Resor till Ecuador går oftast till Quito, landets huvudstad och en av världens högst belägna städer. Vandra längs de smala gatorna och upptäck en arkitektoniskt imponerande stad som kombinerar moderna inslag med inhemsk kultur.

Se Inkaruinerna i Cochasqui, beundra koloniala landmärken i Cuenca och koppla av i Baños termalbad. Kör eller cykla längs Vulkanavenyn och vandra till vulkanerna Cotopaxis och Chimborazos toppar. Åk det spektakulära bergståget Nariz del Diablo (djävulens näsa) från Alausi till Sibambe.

Oriente, som sträcker sig österut från La Sierra är en tropisk regnskog som är både vidsträckt och vildvuxen. Den är en underbar destination för flerdagsvandringar, djursafari och turer till ursprungsbefolkningens samhällen. Se över 500 fågelarter i nationalparken Parque Nacional Yasuní.Paddla kanot på sjöarna i Reserva Faunística Cuyabeno. Tena är inkörsporten till forsränningsäventyr och resor in i Amazonområdet.

Costa-regionen sträcker sig längs Ecuadors underbara Stillahavskust. Missa inte fiskebyn Canoa och den lyxiga badorten Muisne. Surfa de stora vågorna vid backpackermagneten Montañita och ägna dig åt valskådning i Parque Nacional Machalilla. Utforska Guayaquils eklektiska stadsdelar och Salinas fantastiska stränder. Besök Galapagosöarna, en fascinerande samling vulkaniska öar som bjuder på ett unikt marint liv och fantastisk snorkling.

Ecuador är ett litet land i jämförelse med dess sydamerikanska grannar. Den kompakta storleken och den välutvecklade turistnäringen gör det lätt att ta sig mellan de större sevärdheterna för den som väljer att resa till Ecuador. På bara en dag kan du köra från Amazonas djungel till idylliska stränder via Anderna och kaffeodlingar.

Populära sevärdheter att besöka

Ecuador

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: