Under en resa till Épernay är du omgiven av vingårdar – med elegant arkitektur, fridfull stämning och delikata viner vinner denna champagnehuvudstad ditt hjärta.

Tillbringa en weekend i Épernay, som ligger i Champagne-Ardenne i Marnedalens fantastiska vinregion. Resmålet är enormt populärt tack vare skatten som göms under de ståtliga byggnaderna: över 100 km kalkstenskällare med 200 miljoner flaskor fin champagne, tillverkad av världens bästa och äldsta producenter. En resa till Épernay är det perfekta tillfället för vinprovning, men det finns också rum för stillhet. De vackra omgivningarna med pampiga byggnader och charmiga grönområden skapar den optimala upplevelsen!

Du kan börja med att utforska stadens huvudsakliga genomfartsled, med det passande namnet Avenue de Champagne. Där kan du beundra de storslagna byggnaderna där de stora champagneproducenterna finns och besöka deras stora källare som grävdes ut på 1700-talet. De bästa producenterna omfattar Moët et Chandon, De Castellane och Mercier – du kan utforska deras källare i ett litet tåg. Om du vill koppla av en stund kan du bege dig till stadshusparken med sina stenpartier, dammar och statyer.

Sedan är du redo för en utflykt i Marnedalen. På sluttningarna kan du se medeltidskyrkor, majestätiska slott som Dormans, med sitt minnesmärke över slaget vid Marne, och pittoreska byar som Œuilly och Hautvillers. I den senare föddes Dom Pérignon, munken som enligt legenden uppfann champagnen på 1600-talet. Under rundturen kan du träffa några av de lokala vinproducenterna i deras besökscenter. De berättar gärna sina hemligheter för dig.

Resor till Épernay går med bil (3 timmars färd) eller tåg från Paris (ungefär 1 timme 10 minuter). Väl på plats är bussnätverket Mouvéo praktiskt för besök i närliggande byar, men det bästa är bil så att du kan utforska trakten i egen takt. För den mest autentiska upplevelsen kan du fungera på att bo på ett B&B på landsbygden bland vingårdarna. Boka ett weekendpaket till Épernay – champagnehuvudstaden väntar!

Topphotell i Épernay

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Vacancéole - Les Demeures Champenoises
Vacancéole - Les Demeures Champenoises
3 out of 5
2 Rue Francois Bonal, Épernay
Priset är 540 kr per natt

Detta boende på landet ligger 0,1 km från Champagne (region) och 2,4 km från Moet et Chandon. Le Ballon Captif d'Epernay och Perrier Jouet ligger också 3 km ...

3.7/5Good! (62 recensioner)

"Centralt bra pris och parkering.Stort badrum."…"

Recension från 7 aug. 2019

Vacancéole - Les Demeures Champenoises
Premiere Classe Epernay
Premiere Classe Epernay
1 out of 5
Priset är 437 kr per natt

Detta hotell i Épernay ligger mindre än 2 km från Leclerc-Briant och Moet et Chandon. Mercier ligger 2,3 km härifrån. Épernay station ligger på 13 minuters ...

3.9/5Good! (701 recensioner)
Bra läge - litet rum men prisvärt!

"Billigt och bra, litet rum men rent och funktionellt"…"

Recension från 6 okt. 2019

Premiere Classe Epernay
Les Demeures Champenoises Confort
Les Demeures Champenoises Confort
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 545 kr per natt

Detta hotell i Épernay ligger 2 km från Le Ballon Captif d'Epernay och 2,2 km från Moet et Chandon. Perrier Jouet och Castellane ligger också 3 km härifrån. ...

3.7/5Good! (390 recensioner)
Utsikt

"Skön säng, parkering, nära till buss och livsmedel."…"

Recension från 19 okt. 2018

Les Demeures Champenoises Confort