Norge

Reseguide
Leknes presenterar en liten stad eller by och ett hotell

Vandra längs istäckta fält, åk skidor genom snöklädda dalar och åk på valskådning under din resa till Norge.

Norge överträffar till och med de mest kräsna naturälskarnas förväntningar, med bergslandskap, djupa fjordar, skogstäckta berg och sin långa kustlinje. De som är intresserade av kultur blir inte heller besvikna. Här finns forntida kyrkor, museer, konstgallerier och storslagna vikingaskepp.

Huvudstaden Oslo, som omges av skog och ligger nära Oslofjorden, är en utmärkt plats för den som gillar friluftsaktiviteter. Prova på slädåkning i backarna nära Holmenkollens hoppbacke och åk längdskidor genom Nordmarkaskogen.

Gör en weekendresa till Oslo och upplev alla de kulturella sevärdheterna i staden. Gå på opera- och balettföreställningar på Oslos operahus, en byggnad av marmor och glas med ett tak som besökare kan gå över. Se vikingaskepp på Vikingaskeppsmuseet och lär dig mer om norsk konst på Nationalgalleriet.

Norge är också känt för sin midnattssol. En plats som är populär bland de som vill uppleva fenomenet är Nordkapp, en av Norges nordligaste punkter.

Det är också en utmärkt plats för de som vill se norrskenet mellan sen höst och tidig vår. Andra platser där norrsken kan skådas är Tromsø och Svalbard.

Många av Norges vackraste fjordar ligger i landets västra del. Gå längs med vandringslederna förbi vattenfall, floder och sjöar. Ta dig upp till Preikestolen om du vill ha en fantastisk utsikt över Lysefjord. En utmärkt utsikt får du också genom att ta Bergenjärnvägen genom bergslandskapet. Åk över fjordarna med båt och spana efter knölvalar, grindvalar, tumlare och vikvalar.

När du reser till Norge är Bergen din inkörsport till fjordarna. Promenera längs de trånga gatorna i det gamla handelskvarteret och se trähusen från 1700- och 1800-talen. Åk med linbanan från stadens centrum upp till bergen. Under varmare månader kan du sola på stadens stränder.

Med sina naturliga sevärdheter, utomhusaktiviteter och kulturskatter är Norge ett oerhört intressant land att besöka.

Populära städer i Norge

Oslos operahus som inkluderar en stad, teaterscener och modern arkitektur
Oslo
Shopping, Affärsresor och Museer
Den norska huvudstaden är en vacker, europeisk stad som är känd för sina museer, ett förflutet inom sjöfart och kilometer efter kilometer av orört landskap.

Saker att besöka

  • Oslos operahus
  • Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst
  • Akershus fästning
Trondheim som visar berg, landskap och kustutsikter
Trondheim
Restauranger, Shopping och Katedraler
Denna universitetsstad med historiska trähus, museer, holmar och snötäckta berg lockar fortfarande pilgrimer till den medeltida katedralen.

Saker att besöka

  • Nidaros-katedralen
  • Gamle Bybro
  • Ärkebiskopens palats
Bergen som inkluderar båtkörning, en kuststad och en marina
Bergen
Shopping, Promenad och Fisk och skaldjur
Bergen väntar: museer, historiska sevärdheter, krogar och mycket mer!

Saker att besöka

  • Torgallmenningen
  • Bryggen
Stavanger som inkluderar en liten stad eller by, gatuliv och shopping
Stavanger
Hamnar, Affärsresor och Utflykter
Denna historiska, oljerika stad i sydvästra Norge är känd för sin kultur och sina sardiner, såväl som för att vara porten till Norges spektakulära fjordar

Saker att besöka

  • Stavanger-katedralen
  • Norska petroleummuseet
Fredrikstad
Fredrikstad
Äventyr, Kulturella aktiviteter och Historisk
Fredrikstad är den största och kanske trevligaste staden i det danska landskapet Østfold, och går under smeknamnet "Plankebyen". Den är bland annat känd för den ljuvliga Gamlebye
Grimstad
Grimstad
Affärsresor, Utsikt mot stranden och Småbåtshamnar
Njut av södra Norge när det är som bäst, med lata dagar i solen, antingen på stranden, på havet eller på en av öarna i skärgården.

Norge

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: