Förslag på billiga flygresor till Agios Nikolaos

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Flyg till Agios Nikolaos

Härliga Agios Nikolaos är ett välbalanserat resmål för dig som vill upptäcka lite av allt som Kreta har erbjuda. Här kan du sola och bada på sandstränder som Ammos och sand- och stenstränder som Kitroplatia. Efter ditt flyg till Agios Nikolaos insuper du den kretanska miljön runt sjön Voulismeni mitt i staden. För en smak av det traditionella Kreta och medeltida grekiska kyrkor besöker du byn Kritsa. Ett etnologiskt och ett arkeologiskt museum tar hand om semesterns allmänbildning och det varierade nattlivet lovar något för alla.

Nästan alla hotell i Agios Nikolaos ligger vid havet eller sjön, så även budgetresenären finner lätt ett enkelt litet hotell med havsutsikt. De ultimata lyxhotellen, med privat strand, spa och sportfaciliteter, ligger dock något mer avsides, i buktens norra del. En stor del av utbudet består av prisvärda lägenhetshotell.

Om du bokar en resa till Agios Nikolaos främst för att avnjuta lata stranddagar kan en resa under högsommarmånaderna passa dig. Om du däremot vill utforska ön närmre och utöva någon fysisk aktivitet kan värmen i juli till september upplevas som tryckande. Då gör du rätt i att boka en biljett tur och retur till Agios Nikolaos under försommaren eller tidig höst, när vädret är som behagligast. Om du vill kombinera bad och sightseeing är tidig höst det bästa alternativet, innan havstemperaturerna sjunker nämnvärt.

Du bokar flygstol till Agios Nikolaos

Om du är EU-medborgare behöver du inte ansöka om visum innan ditt flyg till Agios Nikolaos. Du som inte är EU-medborgare kan däremot bli tvungen att vända dig till Greklands ambassad i god tid innan resan. Eftersom Grekland ingår i Schengenområdet behöver du endast ett giltigt personbevis, exempelvis ett nationellt ID-kort, när du reser med direktflyg till Agios Nikolaos från Norden.

Eftersom det vanligtvis är avgiftsfritt att ta ut euro i bankomat med kontantkort utomlands kan du ofta spara tid på reseförberedelserna genom att strunta i att växla pengar. Om du är osäker på om just ditt kort är avgiftsbelagt utomlands bör du kontrollera detta med din bank. Du bör samtidigt lyfta eventuella spärrar på ditt kort för bruk utomlands.

Ditt flyg till Agios Nikolaos anländer

Ditt flyg landar med största sannolikhet på Heraklion International Airport, sex mil väster om Agios Nikolaos. Detta är Kretas största flygplats och Greklands näst största. Om du planerar att se mycket av Kreta kan det vara en god idé att hyra bil i Agios Nikolaos och exempelvis hämta denna på flygplatsen. Den en timme långa färden till ditt boende går då mycket smidigare.

Om du föredrar ett billigare sätt att resa finns det en busshållplats en kort promenad från flygplatsterminalen. Du kan dock bli tvungen att åka till Heraklion och byta buss där. För att ta dig till Agios Nikolaos byter du buss på station A, som ligger mitt emot hamnen.

Information om flyg till Agios Nikolaos

Destinationens flygplats Nikos Kazantzakis
IATA-kod för ankomstflygplats HER
Destination Heraklion

Populära flyg till Agios Nikolaos

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.