Billiga flygbiljetter till Alanya

Förslag på billiga flygresor till Alanya

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 560 kr för enkelflyg och 1 305 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Pegasus Airlines
SAS
SAS
SAS
Pegasus Airlines
Turkish Airlines
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
SAS
SAS

Flyg till Alanya

Det är lätt att förstå varför så många svenskar varje år vallfärdar till den charmiga staden Alanya på Turkiets sydvästkust. Under de senaste årtiondena har Alanya vuxit till att bli en av våra absoluta semesterfavoriter, med långsträckta sandstränder, en fascinerande historia och ett vibrerande uteliv. Turkiets medelhavspärla passar lika utmärkt för par på romantisk resa på tu man hand som för familjer på solsemester.

Resenärer som bokar flygbiljett till Alanya lockas hit framför allt för områdets spektakulära natur och vackra stränder. Här kan du koppla av med sol och bad ena dagen och nästa dag ge dig ut på upptäcktsfärd i droppstensgrottor eller ta med dig familjen på en tur på kamelryggen längsmed stadens stränder. Hur du än väljer att tillbringa ditt besök i Alanya kan du vara säker på att det blir ett minne för livet.

Flyg till Alanya från svenska flygplatser

Under sommaren är det högsäsong för besökare i Alanya och således går det även flest direktflyg till Alanya från Sverige under denna period. Letar du främst efter flyg från Stockholm eller Göteborg kan du resa till Alanya med Turkish Airlines och direktflyg tar omkring fyra timmar från Stockholm. Om du inte hittar flyg som passar dina behov kan det även vara värt att leta efter avgångar från Köpenhamn eller Oslo istället. Har du inte något emot en lite längre restid kan det dessutom löna sig om du väljer flygbolag som erbjuder flygningar med mellanlandningar på olika platser i Europa.

Flyg till Antalya Airport

Den största flygplatsen i området kring Alanya är Antalya Airport, där varje år omkring 25 miljoner resenärer passerar. Besökare från Sverige kan under högsäsong välja mellan ett stort antal direktflyg, med till exempel SAS och TUIfly Nordic.

Alanya ligger nästan 130 kilometer från Antalya flygplats, men när du landar på Antalya Airport har du gott om alternativ, beroende på budget och hur du vill resa. Ett bra, prisvärt och bekvämt alternativ är att köpa en tur-och-returbiljett på flygbussarna Resorthoppa, som tar dig till centrala Alanya på knappt 2,5 timmar. Därifrån kan du anordna hämtning med ditt hotell i Alanya eller åka lokal taxi. Det är även möjligt att åka taxi hela vägen från flygplatsen, men då får du räkna med att betala betydligt mer.

Flyg till Gazipasa Airport

Ungefär en timmes bilfärd söder om Alanya ligger Gazipasa Airport, som har kapacitet för att ta emot knappt en halv miljon passagerare varje år. Hit går direktflyg från Sverige med flygbolag som SAS, TUIfly Nordic och Jet Time, med betydligt fler avgångar under sommarens högsäsong.

Trots att det är en relativt liten flygplats erbjuder Gazipasa snabb och bekväm vidare transport mot Alanya och kan därför vara ett väldigt bra alternativ för resenärer från Sverige. Det mest prisvärda alternativet för att ta dig till Alanya från Gazipasa Airport är flygbussen Havas, som tar ungefär en timme. Väljer du att åka buss bör du boka din sittplats i förväg, men om du inte har något emot att betala lite mer för att åka extra bekvämt kan du istället välja en privat taxi.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Alanya

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 560 kr för enkelflyg och 1 305 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
Pegasus Airlines