Billiga flygbiljetter till Beirut

Om Beirut

Flyg till Beirut

Letar du efter billiga resor till Beirut? Låt Expedia hjälpa dig att hitta flygbiljetter! Du kan flyga via till exempel Istanbul eller Paris till denna vänliga och välkomnande stad. Oavsett om du letar billiga flyg till dig och en vän eller hela familjen kan Expedia hjälpa dig att hitta flygresor och jämföra priser. Låt dig charmas av stadens över femtusenåriga historia och känn historiens vingslag.

Beiruts internationella flygplats heter officiellt Beirut Rafic Hariri International Airport och ligger strax söder om staden. Flygplatsen är utrustad med alla vanliga bekvämligheter och erbjuder gratis internet i 30 minuter. Därefter går det naturligtvis att köpa ytterligare åtkomst. Det finns auktoriserade taxibilar utanför terminalen som är försedda med flygplatsens logotyp. Dessa regleras av flygplatsmyndigheten och har ett fast pris in till stan. Det finns även lokala taxibilar men där får du komma överens om priset med föraren före avfärd. Det går även att hyra bil i Beirut.

Äta i Beirut

Det libanesiska köket har ett välförtjänt gott rykte. Ät dig igenom olika delikatesser och låt dig väl smaka oavsett om du håller dig till stånd eller restauranger. Börja dagen med libanesisk frukost, eller varför inte en frukostpizza? Självklart bör du även prova äkta libanesisk meze när du är i landet, men Beirut erbjuder även god mat från världens alla hörn om du vill låta smaklökarna resa vidare under din vistelse i staden.

Beirut med omnejd

Om du är en van förare kan du välja att boka ett flyg till Beirut och därifrån utforska resten av landet i olika bilutflykter. Ta del av landets rika historia och besök de största sevärdheterna landet har att erbjuda. Häpna över hur omväxlande landet är och lär känna den välkomnande befolkningen lite bättre. Expedia hjälper dig att boka hotell i Beirut och andra städer.

Shopping och nattliv

Oavsett om du letar efter unika butiker eller ett stort shoppingcenter finner du det du söker i Beirut. När du har shoppat dig trött svidar du om till något av dina nyköpta fynd och tar med dig vännerna ut i nattvimlet. Ta del av Beiruts omtalade partyliv, känn pulsen och utforska de krogar, barer och nattklubbar som denna stad i ständig förändring har att erbjuda.

Resa med barn

Beiruts invånare är mycket glada i barn, och boenden och aktiviteter som är familjeanpassade är oftast lätta att finna. Besök till exempel Sanayeh Public Garden om du letar efter ett grönområde där barnen kan springa av sig och fortsätt sedan vidare till vetenskapsmuseet Planet Discovery. Familjesemestern är bara en flygresa bort!

Visum och säkerhet

Trafiksituationen i Libanon är intensiv, särskilt runt Beirut och framför allt under sommarhalvåret när turismen blomstrar. Trafiksäkerheten beskrivs som bristfällig av UD, så det är värt att vara extra försiktig om du har tänkt köra själv, och även när du är till fots och ska korsa en gata. Läs även UD:s aktuella reseinformation om Libanon om vilka områden som du ska undvika när du är på besök i landet. Som svensk medborgare krävs visum, vilket kan fås vid gränsen, men kontrollera aktuella bestämmelser hos Libanons ambassad i Stockholm före avresa för att undvika besvikelser.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Beirut?
Beirut (BEY-Rafic Hariri Intl.) är den enda flygplatsen nära Beirut.
Hur långt från centrala Beirut ligger Beirut (BEY-Rafic Hariri Intl.)?
Beirut (BEY-Rafic Hariri Intl.) ligger endast en kort resa med bil från livliga Beirut. När du landar på flygplatsen är du 5 kilometer från stadskärnan.
Kan jag flyga till Beirut?
Läs igenom våra reseråd under covid-19 för att få veta allt om de senaste reserestriktionerna för Beirut innan du flyger. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig informerad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Beirut?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Beirut kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Beirut med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Beirut kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Beirut?
Beirut (BEY-Rafic Hariri Intl.) är belägen 5 kilometer från stadskärnan och välkomnar merparten av alla som reser till Beirut.
Hur många flygbolag flyger till Beirut?
Beirut hanterar flyg från 33 flygbolag, som flyger från 51 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Beirut?
Besökare bokar oftast biljetter med Middle East Airlines, Emirates eller flydubai när de reser med flyg till Beirut. Större delen av flygen kommer från Al Barsha, och Middle East Airlines är det ledande flygbolaget på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Beirut?
Att arrangera en oförglömlig semester i Beirut är lätt när du har 460 direktflyg att välja och vraka bland per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Beirut från?
Flygen till Beirut från Dubai, Dubai Marina eller Al Barsha brukar vara mycket efterfrågade.
Hur lång tid tar flyget till Beirut?
Om du ska flyga från Dubai är du i luften cirka 3 timmar och 47 minuter innan du landar i Beirut. Från flygplatsen i Dubai Marina tar resan omkring 3 timmar och 47 minuter, medan den genomsnittliga restiden från Al Barsha är 3 timmar och 47 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Beirut?
Avvakta inte till sista stund innan du bokar flygbiljetterna. Det tipset har du nog fått höra från många vana resenärer. När du bokar i god tid i förväg får du fler alternativ att välja mellan, och flygpriserna är ofta lägre. Men nöj dig inte med det. Bredda sökningen och se om resmålet har flera flygplatser. Flygpriserna varierar ofta beroende på vilken flygplats du reser till. Glöm inte heller att jämföra alternativ från flera olika flygbolag. Sist men inte minst kan du spara ett par slantar till genom att boka med en gång. Om du råkar se ett bra erbjudande ska du inte vänta, utan slå till när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Beirut?
Vi har plockat fram all information som behövs för att din resa ska gå så smidigt som möjligt. Följ våra tips så tar du dig snabbt igenom alla kontroller och kan börja njuta av resten av Beirut.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första ska du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla resedokument, din plånbok och viktiga mediciner. För det andra vill du sannolikt ha någon typ av underhållning ombord på flyget. Någonting att läsa och en bärbar dator som du har laddat med dina favoritfilmer är två bra alternativ. Om du räknar med att ta en kort tupplur kan ett nackstöd och ett par hörlurar vara användbara. Slutligen ska du komma ihåg att lämna plats i väskan för några toalettartiklar, så att du kan känna dig fräschare när du anländer.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Försäkra dig om att du inte har ett vasst föremål som gömmer sig någonstans i din väska. Brandfarliga eller explosiva produkter, såsom tändare och aerosolburkar, är inte heller tillåtna, och du får inte ha med dig geler eller vätskor i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Bekvämlighet är det allra viktigaste när du avgör hur du ska klä dig på flyget. Tänk även igenom vilka skor du ska ha på dig, eftersom det kan hända att fötterna blir lite svullna under resans gång. Rymliga skor utan klackar brukar vara det bästa alternativet.
  • På långa flygresor finns det en risk för att vissa personer drabbas av DVT, eller djup ventrombos, vilket är ett tillstånd där blodproppar bildas i samband med utdragna perioder utan aktivitet. För att undvika detta kan du ta vara på varje tillfälle att resa på dig och gå lite fram och tillbaka i kabinen. Du kan även minska risken genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Beirut?
Om du har planerat ordentligt innan du kommer till flygplatsen blir resan till Beirut betydligt smidigare. Har har vi samlat ihop några praktiska tips på hur du tar dig igenom säkerhetskontrollen snabbt och lätt.

  • Först och främst kommer du behöva visa upp dina resedokument och ditt pass för säkerhetspersonalen. Se till att du har allt nära tillhands, så att du slipper leta.
  • Härnäst är det dags för ditt skärp, din jacka, dina nycklar och andra småsaker från dina fickor, till exempel hörlurar, att gå igenom röntgenmaskinen. Det här steget går fortare om du gör dig i ordning medan du väntar på din tur i kön.
  • Elektroniska enheter, såsom mobiler och surfplattor, måste också inspekteras. Men du behöver inte oroa dig. Du får snart tillbaka allt igen.
  • Läppbalsam, parfym och andra vätskor eller geler som du vill flyga med måste ligga i behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Genom att välja rätt skor kan du eventuellt spara lite tid. Vandringskängor och andra tunga skor behöver ofta granskas separat, medan detta vanligtvis inte gäller för lätta gymnastikskor.
  • Försök inte ta med dig några förbjudna saker i handbagaget. Om du har några saxar eller andra vassa föremål med dig måste du lämna dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att omhändertas av säkerhetspersonalen.

Information om flyg till Beirut
Ankomstflygplats
Beirut
IATA-kod för ankomstflygplats
BEY