Billiga flygbiljetter till Bergamo

Om Bergamo

Flygresor till Bergamo

Den eleganta och välbärgade staden Bergamo ligger nära de italienska Alperna, fem mil norr om Milano i regionen Lombardiet. Staden är byggd i två nivåer som binds samman med linbanan Funicolare di Città. Den lägre delen av staden, Centro Città, är modern och pulserande, medan Città Alta stoltserar med ett fenomenalt historiskt centrum fullt av antika lämningar och kultursevärdheter.

På Piazza Vecchia i Città Alta hittar du de viktigaste religiösa och politiska byggnaderna, och här börjar även många av de historiska gränderna och affärsgatorna. Om du är ute efter ett hotell i Bergamo hittar du traditionellt eleganta alternativ i Città Alta, medan Centro Città är mindre turistanpassad och erbjuder modernt, bekvämt och billigt boende.

Många bokar en flygresa till Bergamo för att besöka mode- och fotbollsstaden Milano. Italiens näst största stad är lika berömd för de trendiga boutiquerna där internationella designers skyltar med sina senaste kreationer, som för sina inte mindre än två internationellt erkända fotbollslag: AC Milan och Inter.

Flyg till Bergamo från Sverige

Lågprisbolaget Ryanair har dagliga flyg till Bergamo från Stockholm och Köpenhamn, och ett par avgångar i veckan från Göteborg under högsäsongen. Du kan även hitta billiga flygresor till Bergamo från Oslo Rygge på utvalda veckodagar. Flygplatsen trafikeras mest av lågprisbolag, så om du föredrar att åka reguljärflyg kan det vara bättre att satsa på någon av Milanos flygplatser Malpensa eller Linate. Sök smart och kombinera olika bolag så kan du garanterat hitta bra flygbiljetter till Bergamo.

Flyg till Bergamo Orio al Serio Airport

Lågprisbolagen kallar ibland Bergamo Orio al Serio för ”Milano–Bergamo” eller ”Milano–Orio al Serio”, på grund av dess relativa närhet till Milano. I själva verket ligger Bergamo Orio al Serio fyra kilometer sydöst om staden Bergamo och 4,5 mil nordöst om Milano.

Bergamo Airport är Italiens fjärde mest trafikerade flygplats, men det är först på senare tid som den har blivit en sådan stor knutpunkt. Från att ha tagit emot knappa fem miljoner passagerare om året i början av 2000-talet så välkomnar den numera runt 8,5 miljoner resenärer årligen. Detta beror framförallt på lågprisbolagens framväxt det senaste decenniet, och det är bolaget Ryanair som står för den stora majoriteten av alla resor till Bergamo.

När du landar på Bergamo Airport hittar du lätt till flygbussarna utanför terminalbyggnaden. De går var tjugonde minut och resan till Bergamos Città Alta tar inte mer än en kvart. På vägen gör flygbussen även anhalter vid centralstationen, Centro Città och Funicolare, så det är bara att välja var du vill hoppa av. Ska du vidare till Milano kan du enkelt ta ett tåg från Bergamos station, eller så finns det ett antal bussbolag som kör direkta rutter mellan Bergamo Airport och centralstationen i Milano.

Bergamo Airport har även anknytningar till städerna Turin och Monza samt till de sagolikt pittoreska sjöarna Lago di Endine och Lago d’Iseo. Du kan även hyra bil i Bergamo om du vill utforska Lombardiet i din egen takt och planera din egen resrutt.

Vanliga frågor och svar