Billiga flygbiljetter till Bergamo

Förslag på billiga flygresor till Bergamo

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 729 kr för enkelflyg och 1 601 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Scandinavian Airlines
Iberia
Eurowings
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Brussels Airlines
Eurowings
Brussels Airlines
Brussels Airlines

Om Bergamo

Flygresor till Bergamo

Den eleganta och välbärgade staden Bergamo ligger nära de italienska Alperna, fem mil norr om Milano i regionen Lombardiet. Staden är byggd i två nivåer som binds samman med linbanan Funicolare di Città. Den lägre delen av staden, Centro Città, är modern och pulserande, medan Città Alta stoltserar med ett fenomenalt historiskt centrum fullt av antika lämningar och kultursevärdheter.

På Piazza Vecchia i Città Alta hittar du de viktigaste religiösa och politiska byggnaderna, och här börjar även många av de historiska gränderna och affärsgatorna. Om du är ute efter ett hotell i Bergamo hittar du traditionellt eleganta alternativ i Città Alta, medan Centro Città är mindre turistanpassad och erbjuder modernt, bekvämt och billigt boende.

Många bokar en flygresa till Bergamo för att besöka mode- och fotbollsstaden Milano. Italiens näst största stad är lika berömd för de trendiga boutiquerna där internationella designers skyltar med sina senaste kreationer, som för sina inte mindre än två internationellt erkända fotbollslag: AC Milan och Inter.

Flyg till Bergamo från Sverige

Lågprisbolaget Ryanair har dagliga flyg till Bergamo från Stockholm och Köpenhamn, och ett par avgångar i veckan från Göteborg under högsäsongen. Du kan även hitta billiga flygresor till Bergamo från Oslo Rygge på utvalda veckodagar. Flygplatsen trafikeras mest av lågprisbolag, så om du föredrar att åka reguljärflyg kan det vara bättre att satsa på någon av Milanos flygplatser Malpensa eller Linate. Sök smart och kombinera olika bolag så kan du garanterat hitta bra flygbiljetter till Bergamo.

Flyg till Bergamo Orio al Serio Airport

Lågprisbolagen kallar ibland Bergamo Orio al Serio för ”Milano–Bergamo” eller ”Milano–Orio al Serio”, på grund av dess relativa närhet till Milano. I själva verket ligger Bergamo Orio al Serio fyra kilometer sydöst om staden Bergamo och 4,5 mil nordöst om Milano.

Bergamo Airport är Italiens fjärde mest trafikerade flygplats, men det är först på senare tid som den har blivit en sådan stor knutpunkt. Från att ha tagit emot knappa fem miljoner passagerare om året i början av 2000-talet så välkomnar den numera runt 8,5 miljoner resenärer årligen. Detta beror framförallt på lågprisbolagens framväxt det senaste decenniet, och det är bolaget Ryanair som står för den stora majoriteten av alla resor till Bergamo.

När du landar på Bergamo Airport hittar du lätt till flygbussarna utanför terminalbyggnaden. De går var tjugonde minut och resan till Bergamos Città Alta tar inte mer än en kvart. På vägen gör flygbussen även anhalter vid centralstationen, Centro Città och Funicolare, så det är bara att välja var du vill hoppa av. Ska du vidare till Milano kan du enkelt ta ett tåg från Bergamos station, eller så finns det ett antal bussbolag som kör direkta rutter mellan Bergamo Airport och centralstationen i Milano.

Bergamo Airport har även anknytningar till städerna Turin och Monza samt till de sagolikt pittoreska sjöarna Lago di Endine och Lago d’Iseo. Du kan även hyra bil i Bergamo om du vill utforska Lombardiet i din egen takt och planera din egen resrutt.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Bergamo?
Bergamo har en flygplats, Bergamo (BGY-Orio Al Serio).
Hur långt från centrala Bergamo ligger Bergamo (BGY-Orio Al Serio)?
BGY ligger endast en kort körsträcka från Bergamo. När du anländer till flygplatsen är du 4 kilometer från stadens centrum.
Kan jag flyga till Bergamo?
Gör din flygresa till Bergamo smidig genom att besöka våra reseråd under covid-19. Det är ett smidigt sätt att hålla dig uppdaterad på gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste officiella hälsoråden.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Bergamo?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Bergamo kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Bergamo med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Bergamo kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Bergamo?
En mängd besökare åker till Bergamo varenda dag, och det finns ett par olika flygplatser som du kan anlända till nära staden. De viktigaste är Milano (MXP-Malpensa Intl.) (75 kilometer från centrum), LIN (40 kilometer från centrum) och BGY (4 kilometer från centrum).
Hur många flygbolag flyger till Bergamo?
Bergamo tar emot flyg från 73 flygbolag, som erbjuder flyg från 188 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Bergamo?
Merparten av alla flyg till Bergamo flygs av easyJet, Wizz Air eller British Airways, och det är easyJet som är det ledande flygbolaget av dessa tre. Den vanligaste avreseorten är London.
Hur många direktflyg går det till Bergamo?
Det blir alltid enklare att flyga till en ny ort om man slipper mellanlandningar. Om du ska resa till Bergamo är den goda nyheten att det vanligtvis går 3 401 direktflyg per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Bergamo från?
Flygen till Bergamo från London, Centrum eller Ashford är de som har störst efterfrågan.
Hur lång tid tar flyget till Bergamo?
Om du ska resa från London kommer du att vara i luften 1 timme och 56 minuter innan du anländer till Bergamo. Från Centrum tar resan 1 timme och 42 minuter, medan restiden från Ashford är ungefär 2 timmar och 11 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Bergamo?
Alla känner vi sådana lyckostar som på något sätt hittar otroligt billiga biljetter vart de än ska resa. Kan du gissa hur det går till? De avvaktar inte till sista minuten innan de bokar. Du kan även bredda din sökning och jämföra de olika alternativen. Om destinationen i fråga har mer än en flygplats skulle du kunna hitta lägre priser genom att boka biljetter till en terminal som ligger lite längre bort. Till sist bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du vet var priserna brukar ligga kan du slå till med en gång om du väl hittar ett ovanligt lågt pris. De finaste erbjudandena blir fort slutsålda.
Hur tar man sig igenom flygresan till Bergamo?
Vi har sammanställt all information som behövs för att flygresan ska gå så enkelt som möjligt. Följ de här tipsen så tar du dig snabbt igenom säkerhetskontrollerna och kan börja njuta av allt vad Bergamo har att erbjuda.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst måste du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla resedokument, pengar och viktiga mediciner du tar. För det andra vill du nog ha lite underhållning under flygresan. Någonting intressant att läsa och en surfplatta som är full med dina favoritfilmer är ett par bra alternativ. Om du vill ha möjlighet att vila en stund kan en flygkudde och ett par hörlurar som stänger ute ljud vara användbara. Slutligen ska du inte glömma att reservera lite plats i väskan för några enkla toalettartiklar, så att du har möjlighet att känna dig fräsch när du anländer.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Försäkra dig om att du inte har en sax någonstans i ditt handbagage. Explosiva eller brandfarliga artiklar, såsom tändare och fyrverkerier, är också förbjudna, och du får inte packa med dig vätskor eller geler i behållare som rymmer mer än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din målsättning är att vara så bekväm som möjligt, så välj att klä dig i plagg som andas och glöm inte att packa med ett extra lager, eftersom det kan bli lite kallt under resans gång. Gå alltid i välsittande skor med platt sula, eftersom dina fötter kan svullna lite under flygturen. Lämna stilettklackarna och tunga kängor i det incheckade bagaget.
  • På längre flygresor finns det en risk för att vissa personer drabbas av djup ventrombos, eller DVT, vilket är ett tillstånd där blodproppar uppstår i samband med utdragen inaktivitet. För att minska risken för detta kan du utnyttja alla tillfällen att sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången. Du kan även minska risken genom att ha på dig stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Bergamo?
Allt handlar om att vara förberedd. Vi har samlat ihop en lista med praktiska tips så att du kan passera igenom säkerhetskontrollerna utan onödiga problem. Sedan bär det av mot Bergamo.

  • Ha ditt pass och dina resedokument redo. De är det första du kommer att frågas om i säkerhetskontrollen.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Lägg av allt som kan trigga larmet, såsom jackor och hörlurar. Lägg upp allt på bandet så att det kan skannas.
  • Alla dina elektronikenheter, som bärbara datorer och surfplattor, måste också gå genom skannern.
  • Handkräm, hårsprej och övriga vätskor och geler i ditt handbagage måste ligga i behållare som rymmer max 100 milliliter. Dessutom måste du lägga allt i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Genom att välja rätt skor kan du eventuellt spara några minuter. Stövlar och andra tyngre skor behöver ofta skannas separat, medan du sannolikt slipper detta om du går i lätta sneakers.
  • Försök inte ta med dig några förbjudna saker i handbagaget. Om du har några knivar eller andra vassa föremål med dig måste du lämna dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att omhändertas.

Information om flyg till Bergamo
Destinationens flygplatsMalpensa Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsMXP
DestinationMilano
Flygpris508 kr