Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Topperbjudanden på hyrbilar i Bergamo

Se alla hyrbilar i Bergamo

Boka hyrbil med Expedia i Bergamo

Välkommen till Bergamo

Bergamo är det italienska namnet på en ort och provins i regionen Lombardiet. Lokalt är staden även känd som Bèrghem och Bergum. Bergamo ligger vackert till vid berg, med närhet till sjöar och italienska storstäder som Milano. Med en hyrbil i Bergamo kan du därför både uppleva lugna naturutflykter och intensivt stadstempo – allt beroende på vart du känner för att åka.

Väljer du att hyra bil i Bergamo väntar dig resor från en stad som ligger söder om Bergamaskalperna. Bergamo har en gammal del med många historiskt intressanta byggnader, och en modernare, nyare stadsdel som kom till under 1800- och 1900-talet. Här följer några råd om bilkörning och tips på sevärdheter.

Biluthyrning i Bergamo på flygplatsen

Du kan åka flyg till Bergamo och landa på Orio al Serio International Airport (även kallad Il Caravaggio International Airport), endast 15 minuters bilresa ifrån Bergamo. En billig hyrbil i Bergamo kan du hitta direkt på flygplatsen, där flera stora och kända biluthyrningsfirmor håller till. Du kan på Expedia boka hyrbil i förväg och välja var du vill hämta och lämna din bil. Du kan även boka en paketresa till Bergamo och ordna både bil, flyg och boende på direkten hemifrån.

Det finns flera parkeringsplatser i Bergamo, som vid Piazza Libertà och Via Pietro Paleocapa. Om du inte parkerar i P-hus gäller det att ha koll på färgerna på parkeringslinjerna i gatan. Vita linjer betyder att det är gratis parkering, blå att du måste betala och gula är reserverade. I Italien gäller det också att se upp för ZTL-skyltarna. De är vita med röd cirkel och texten zona a traffico limitato. Skylten betyder att biltrafik är förbjuden, med undantag för de som har tillstånd. Motorvägar är oftast avgiftsbelagda, medan det finns en del gratis motortrafikleder.

Med bil i Bergamo – sjöar, berg och städer

Du kan välja ett boende i Bergamo som ligger i Città alta, som ligger högre upp och därför kallas den höga stadsdelen, eller bo i Città bassa (lägre stadsdelen). I Città alta ligger de allra äldsta byggnaderna och området är omgivet av en venetiansk stadsmur från 1500-talet. Piazza Vecchia är namnet på det gamla torget där du kan se Palazzo Nuovo, designat på 1600-talet men inte helt färdigt förrän på 1920-talet, som idag är ett bibliotek. På torget kan du besöka tornet Torre del Campanone, och från toppen få en fantastik utsikt. Missa inte heller den medeltida kyrkan Santa Maria Maggiore. Till Città bassa går du in från Porta Nuova, som ses som huvudingången. Här finns flera minnesmonument, skulpturer och affärer.

En trevlig utflykt från Bergamo är till Comosjön, drygt 2 timmars bilresa. Ta med dig mat eller ät på restaurang eller café på någon av orterna kring sjön. Du kan också åka en timme österut från Bergamo till Iseosjön. Norr om Iseosjön ligger Parco delle Orobie Bergamasche, en park i bergskedjan Orobie med flera vandringsleder.

Du kan på en timme från Bergamo nå metropolen Milano. På vägen dit kan du också göra en avstickare till Monza, där flera biltävlingar avgjorts på stadens racerbana.

Vanliga frågor om biluthyrning i Bergamo

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Bergamo?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Bergamo 185 kr.

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Bergamo?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Bergamo 208 kr.

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Bergamo?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Bergamo?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Bergamo

Utforska Bergamo med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!