Billiga flygbiljetter till Boden

Förslag på billiga flygresor till Boden

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 405 kr för enkelflyg och 740 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines

Om Boden

Flyg till Boden

Det är mycket populärt att flyga norrut – linjen mellan Arlanda och Luleås flygplats är faktiskt den inrikeslinje som har flest passagerare per år, till och med fler än sträckan Arlanda-Landvetter! Luleås flygplats heter officiellt sedan 2007 Luleå Airport men kallas informellt ibland för sitt äldre namn, Kallax. Att hitta flygbiljetter till Boden går alltså inte, men Luleå Airport ligger inte mer än ca 35 kilometer bort.

Denna flygplats är väl utrustad för alla som vill åka med flyg till Boden. Om du funderar på att ha en hyrbil i Boden så kan det vara en god idé att hyra den redan här på flygplatsen. Det finns flera biluthyrningsfirmor på plats, men man kan givetvis även åka buss till Boden, eller tåg om man föredrar det. Från flygplatsen tar man enkelt en buss med Luleå Lokaltrafik som går in till centrum, där man kan hoppa på ett tåg vid Luleå Centralstation eller en buss vid Luleå busstation. Flygresor till Boden går alltså utmärkt, med hjälp av Luleå Airport!

Billiga flyg till Boden

Ett flertal olika flygbolag trafikerar linjer till Luleå Airport, och det innebär att det blir konkurrens om kunderna och således bättre priser. Något som kan vara bra att tänka på när man bokar flygresa till Boden är att samtidigt passa på att boka in hotell i Boden. Bokar man dessa på samma gång så får man ofta mycket fördelaktiga priser. Paketresor till Boden kan alltså vara ett mycket bra alternativ, speciellt om man även vill ha hyrbil i Boden och lyckas boka in det på samma gång.

Mer information om Luleå Airport

Din flygstol till Boden kommer alltså att ta dig till Luleå Airport. Flygplatsen är faktiskt Sveriges sjätte största, och har ett passagerarantal på runt en miljon om året. Den öppnade redan år 1944 och har, tro det eller ej, Sveriges längsta landningsbana. På flygplatsen finns även möjlighet till långtidsparkering med motorvärmare, och här kan du också handla i taxfreebutik, äta på restaurang eller använda flygplatsens kostnadsfria Wi-Fi.

Boden - Natur och aktiviteter

Flera tusen år tillbaka i tiden använde man platsen kring Boden för fiske och jakt. Staden kallas på lulesamiska för Suttes eller Suddás. Boden är numera en liten tätort i Norrbotten med 18 277 invånare, och staden är vackert omgiven av berg och sjöar, med friluftsområdet Björknäs i centrum. Om du reser hit på sommaren så kan du njuta av vackra promenader i skog och mark, och är du intresserad av fiske så har du kommit helt rätt – här finns fina fiskevatten och gott om fisk! Reser man till Boden på vintern finns här skidspår och skoterleder så det räcker och blir över. Sevärdheterna i Boden inkluderar bland andra Patinamuséet, Kläppgården, Bodens kyrka och Å-promenaden. I staden finns det faktiskt även gott om shoppingmöjligheter – stora butikskedjor blandas med mindre butiker och gallerior. Missa inte heller att besöka Bodens fästning om ni får möjligheten, och se då till att välja en guidad tur för att få ut så mycket som möjligt av ert besök.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Boden?
Luleå (LLA-Kallax) är den enda flygplatsen du kan välja i närheten av Boden.
Hur långt från centrala Boden ligger LLA?
LLA ligger cirka 35 kilometer från centrum i Boden, så var beredd på lite extra restid för att komma in till stadskärnan.
Kan jag flyga till Boden?
Läs våra reseråd under covid-19 för att få veta mer om de senaste reserestriktionerna för Boden innan din flygresa. Allt från krav på karantän till hälsoråd uppdateras regelbundet för att du ska kunna hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Boden?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Boden kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Boden med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Boden kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Boden?
LLA är den enda större flygplatsen nära Boden. Innan du reser dit kanske du vill ta reda på lite mer om flygplatsen, som att den är belägen cirka 35 kilometer utanför staden.
Hur många flygbolag flyger till Boden?
Det finns ett flertal alternativ om du ska resa till Boden. Du kan välja mellan 4 flygbolag som trafikerar sträckan till staden, från 3 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Boden?
Större delen av alla flyg till Boden flygs av SAS, Norwegian Air International eller Ryanair, och det är SAS som är ledaren av dessa tre. Den populäraste avreseorten är SoFo.
Hur många direktflyg går det till Boden?
Det går cirka 87 direktflyg till Boden per vecka, så du kommer att kunna landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Boden från?
Flygresor till Boden som avgår från Grödinge, Ösmo och SoFo är de som har störst efterfrågan.
Hur lång tid tar flyget till Boden?
Var du reser från avgör hur lång flygtiden blir. Från Grödinge till Boden tar resan i genomsnitt cirka 1 timme och 18 minuter. Flyg från Ösmo brukar komma fram på 1 timme och 18 minuter. Med SoFo som startpunkt får du istället räkna med att vara i luften i 1 timme och 18 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Boden?
Alla har vi stött på några lyckostar som på något sätt hittar omöjligt billiga biljetter vart de än ska åka. Vet du hur de gör för att lyckas? De väntar inte till sista minuten med att boka. Du kan även utvidga din sökning och jämföra alla olika alternativ. Om destinationen i fråga har flera flygplatser skulle du kunna hitta bättre priser genom att resa till en terminal som ligger lite längre bort. Slutligen ska du vara beredd på att boka omedelbart om du väl har hittat ett erbjudande som passar, för priserna kan ändras snabbt. Med lite kunskap och kanske lite tur går det att få tag i bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Boden?
Vi har letat upp all information som behövs för att din resa ska bli så enkel som möjligt. Följ bara de här tipsen så tar du dig snabbt igenom alla kontroller och kan börja utforska resten av Boden.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en stressfri resa med flyg är att planera ordentligt i förväg. Börja med det viktigaste: passet, dina resedokument, din plånbok och eventuella mediciner. Härnäst ska du ta med dig saker som kan få tiden att gå fortare, till exempel en surfplatta eller någonting att läsa. Det kan även vara en god idé att packa ner en laddare, öronproppar och ett nackstöd. Sist men inte minst ska du komma ihåg att reservera plats i väskan för toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Kontrollera att du inte har en sax någonstans i ditt handbagage. Explosiva eller brandfarliga produkter, såsom tändare och fyrverkerier, är inte heller tillåtna, och du får inte packa med dig vätskor eller geler i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Bekvämlighet är det som är viktigast när du avgör hur du ska vara klädd under flygresan. Tänk även noga igenom vilka skor som passar bäst, eftersom det är vanligt att fötterna blir lite svullna under resans gång. Omslutande skor utan klackar brukar vara det bästa alternativet.
  • På långa flygsträckor finns det en risk för att man drabbas av DVT, eller djup ventrombos, ett tillstånd där blodproppar uppstår till följd av utdragna perioder av stillasittande. För att minska risken att drabbas av detta kan du utnyttja alla tillfällen att sträcka på dig och gå lite fram och tillbaka ombord på flyget. Du kan även minska risken genom att ha på dig stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Boden?
Om du är väl förberedd innan du kommer till flygplatsen går resan till Boden betydligt smidigare. Här har vi sammanställt några praktiska tips på hur du kan passera säkerhetskontrollen snabbt och lätt.

  • Säkerhetspersonalen måste först verifiera att du har rätt resedokument och ett giltigt pass innan du kan gå vidare. Se till att du är redo och har allt inom räckhåll.
  • Härnäst ska både du och ditt handbagage röntgas. För att försäkra dig om att allt går smidigt lägger du ifrån dig allt som kan aktivera larmet. Saker som skärp, jackor och hörlurar måste passera igenom maskinen.
  • Elektroniska enheter, till exempel surfplattor och mobiler, måste också gå genom skannern.
  • Plocka ut eventuella vätskor och geler ur handbagaget, för dessa ska normalt skickas genom maskinen separat. Varje enskild produkt måste ligga i en behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter, och allt måste få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Om du väljer rätt skor kan du spara lite tid. Vandringsskor och andra tyngre skor måste ofta skannas separat, medan du förmodligen slipper detta med lättare gympaskor.
  • Ta inte med dig några förbjudna saker i handbagaget. Om du har några vassa eller spetsiga föremål med dig måste du lämna dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att konfiskeras av personalen.

Information om flyg till Boden
Destinationens flygplats
Kallax
IATA-kod för ankomstflygplats
LLA
Destination
Luleå
Flygpris
740 kr

Populära flyg till Boden

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 405 kr för enkelflyg och 740 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd