Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Boden

Reseguide

I mysiga Boden tycks de långa sommardagarna aldrig ta slut – och på vintern är det dags att ge sig ut i skidspåren. Boden bjuder på aktiviteter året runt!

Boden ligger mitt i Norrbottens vackra och karga landskap. Hit lockas besökare i första hand till ortens många naturupplevelser och det stora lugn som de djupa, tysta skogarna för med sig.

Om du åker på semester till Boden kan du verkligen uppleva det svenska friluftslivets bästa pärlor med fina vandringar, sportfiske och mysiga cykelturer. Under vintern har du en rad andra aktiviteter som längdskidor, skoterturer och slalom att välja mellan!

Förutom den vackra naturen är Boden antagligen mest känt för den militära historia som länge präglat platsen. Bodens fästning är ett exempel på just detta. Fästningen anlades redan i början av 1900-talet och består av fem olika fort som ramar in staden Boden. Idag kan du ta guidade turer genom de gamla anläggningarna, eller varför inte besöka Försvarsmuseum och lära dig mer om hur Sveriges försvar har sett ut genom tiderna?

Om du vill resa ännu längre tillbaka i tiden kan ett besök på Western Farm vara något för dig. Här kan du uppleva hur det var att leva som cowboy i en klassisk västernstad – mitt i Norrbotten. Western Farm har ett antal shower och aktiviteter som passar både stora som små. Här kan du dessutom äta dig mätt i en äkta amerikansk saloon-miljö.

Reser du till Boden på vintern är det nästan ett måste att besöka närliggande Laplandhusky Camp, där du kan åka på hundspannsturer i den vackra naturen. Med lite tur kan du även få uppleva norrsken – en spektakulär ljusshow som blir ett minne för livet. Är du mer intresserad av skidåkning är ett besök på Storklintens vintersportanläggning ett perfekt alternativ. Här kan du njuta av både utförsåkning och fina preparerade längdspår som går genom skogarna.

Oavsett om du lägger din resa till Boden på sommaren eller vintern har du gott om aktiviteter att fylla dina dagar med. Närheten till vildmarken och stadens många sevärdheter gör att Boden passar perfekt till både längre och kortare resor. Varför inte boka en romantisk weekendresa till Boden i norrskenets ljus?

Hotell Drottninggatan 11
Hotell Drottninggatan 11
3 out of 5
Drottninggatan 11/Färgaregatan 5, Boden
Priset är 790 kr per natt mellan 13 aug. och 13 aug.
Detta pensionat i centrala Boden ligger mindre än 3 km från Bodens fästning, Havremagasinet och Försvarsmuseum Boden. Rödbergsfortet ligger 3,6 km härifrån. ...
4.5/5Wonderful! (74 recensioner)
"Imponerande bra. Frukosten hade gärna fått vara till 11.00"

Recension från 16 apr. 2021

Hotell Drottninggatan 11
Quality Hotel Bodensia
Quality Hotel Bodensia
3 out of 5
Kungsgatan 47, Boden
Priset är 925 kr per natt mellan 2 aug. och 2 aug.
Detta hotell i centrala Boden ligger 0,5 km från Bodens fästning och mindre än 5 km från Havremagasinet och Försvarsmuseum Boden. Rödbergsfortet ligger 3,8 km ...
3.9/5Very Good! (180 recensioner)
"Rummet var mer slitet än vad Quality brukar leverera. Trevlig personal."

Recension från 13 mars 2021

Quality Hotel Bodensia
Hotel Nivå
Hotel Nivå
3 out of 5
Kungsgatan 4, Boden
Priset är 990 kr per natt mellan 31 juli och 31 juli
Detta hotell i centrala Boden ligger 1,2 km från Bodens fästning och mindre än 5 km från Havremagasinet och Försvarsmuseum Boden. Rödbergsfortet ligger 4,7 km ...
3.9/5Good! (183 recensioner)
På resa
"Trevligt hotell och en utmärkt frukostbuffé trots Corona Rekomenderas varmt"

Recension från 3 apr. 2021

Hotel Nivå
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Stunning 1-bed Apartment in Luleå
Stunning 1-bed Apartment in Luleå
36 Torpslingan, Luleå, Norrbottens län
Priset är 5 515 kr per natt mellan 2 aug. och 2 aug.
Denna lägenhet i Luleå ligger 1,4 km från Luleås tekniska universitet och mindre än 5 km från Kulturens Hus och Isbanan. Luleå domkyrka och Gultzauuddens badplats ...
Stunning 1-bed Apartment in Luleå
2 sovrum boende i Sävast
2 sovrum boende i Sävast
Övrebodarna Ön i Lileåälven, Boden, Norrbottens län
Denna semesterbostad i Boden ligger mindre än 15 km från Rödbergsfortet, Försvarsmuseum Boden och Havremagasinet. Bodens fästning och Gruvberget ligger också ...
5/5Exceptional! (1 recension)
Natur pur
"Optimal für Naturlibhaber und Überlebenskünstler, die auf Zivilisazion verzichten können"

Recension från 31 aug. 2020

2 sovrum boende i Sävast
♥ Havsnära stuga ♥ Båt fiske snöskoter löpning
♥ Havsnära stuga ♥ Båt fiske snöskoter löpning
332 Lulnäsvägen, Luleå, Norrbottens län
Denna familjevänliga stuga vid vattnet ligger mindre än 15 km från Gultzauuddens badplats, Luleå domkyrka och Isbanan. Nederlulea Kyrka och Friluftsmuseet Hägnan ...
5/5Exceptional! (5 recensioner)
Väldigt fin och mysig stuga, på ett harmoniskt lugnt läge vid vattnet
"Väldigt enkelt att hyra stugan, kontakten med hyresvärden fungerade bra. Hörde även av sig för att kolla att allt var ok."

Recension från 6 juli 2020

♥ Havsnära stuga ♥ Båt fiske snöskoter löpning
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Boden

Städer nära Boden