Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Avgiftsfri ändring av vissa flygbokningar.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.


Förslag på billiga flygresor till Cancun

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Populära flyg till Cancun

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Cancun

Flyg till Cancun

Välkommen till den populära badorten Cancun i Mexiko! Här lyser solen nästan jämnt, temperaturen ligger på runt behagliga 30˚ året om och luftfuktigheten är hög. Cancun ligger längst ut på spetsen av Yucatan-halvön med utsikt över den turkosblå Mexikanska golfen.

Det är inga problem att hitta flygbiljetter till Cancun. Flera större flygbolag erbjuder billiga flyg hit via London och ibland med ytterligare ett stopp i USA, t.ex. i Miami eller Philadelphia. Till London tar du dig enkelt från alla Sveriges större flygplatser som Arlanda i Stockholm och Landvetter i Göteborg. Även flera charterbolag har paketresor till Cancun. Längtar du efter sol och värme? Boka en flygresa till tropiska Cancun redan idag!

Flygresor till Cancun Airport

Cancun Airport är Mexikos näst största flygplats med åtta miljoner passagerare per år. Här finns en utrikes- och en inrikesterminal samt en terminal för privatflyg. Man erbjuder gratis Wi-Fi samt ett varierat utbud av restauranger och butiker och det går en gratisbuss mellan terminalerna. Till och från flygplatsen kan du ta flygbussen. Turen tar ca 35 minuter och bussen stannar på busstationen i Cancun. Du kan också boka biltransport, då tar resan till Cancun cirka 20 minuter. Endast behöriga transportföretag är tillåtna på flygplatsen, så här finns inga taxibilar. Tänk alltså på att boka transport i förväg! Passa på att hyra bil i Cancun redan på flygplatsen. Då är transporten ordnad och dessutom kan ni åka på utflykt i de natursköna omgivningarna. Kanske hittar ni en alldeles egen paradisstrand med kritvit sand? Det finns flera olika biluthyrningsföretag på flygplatsen och i Mexiko krävs internationellt körkort.

Bekvämt boende

Det är inte heller något problem att hitta hotell i Cancun– detta är ju ett turistparadis! Här finns såväl påkostade lyxhotell som lite bättre budgethotell med all-inclusive. Du kan välja att bo direkt på stranden eller lite billigare längre in. De flesta hotell ligger samlade lite utanför själva stadskärnan, och här ryms också restauranger, nöjen och shopping.

Att göra i Cancun

Självklart är sol och bad det som lockar mest i Cancun, men du kan också dyka och snorkla. Följ med ut på en båttur och snorkla bland exotiska djur som valhajar, sköldpaddor och rockor. På fler ställen anordnas delfinshower och du kan simma med delfinerna– något som garanterat blir ett minne för livet! Ett måste när du är i Cancun är att besöka världsarvet Chichén Itzá. Det är rutinerna efter en av mayafolkets viktigaste städer, med anor ändå från 500-talet. Här finns bland annat en imponerande 30 meter hög pyramid, en bollplan med åskådarläktare och andra byggnader som är rikligt utsmyckade med typiska mayafigurer. Om du är intresserad av mayafolket och hur de lever idag kan du även följa med på ett besök i en mayaby ute i djungeln. Ni kan pröva på temazcal, en slags bastu som sägs vara renande för både kroppen och själen, och får smaka på lokala maträtter. På vägen dit kanske ni får se apor eller andra vilda djur.

Cancun lockar med tropiska bad och en spännande historia!

Information om flyg till Cancun

Destinationens flygplats Cancun Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats CUN
Destination Cancun