Billiga flygbiljetter till Capri

Förslag på billiga flygresor till Capri

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 480 kr för enkelflyg och 1 098 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
SAS
Wizz Air
Norwegian Air Shuttle
SAS
Air France
Air France
Air France
Lufthansa
ITA Airways

Om Capri

Flyg till Capri

Vackra paradisön Capri ligger en knapp timmes båtresa från Neapel. Här möts du av branta klippor som stupar ned i det klara vattnet, pittoreska byar som klättrar längs med bergssidorna och kryddoftande promenader genom vacker natur. Med Expedia är det lätt att hitta billiga flygresor och du kan välja mellan flera olika hotell på Capri, allt från lyxiga utsvävningar till enkla men mysiga alternativ.

Flygresor till Capri från Sverige

För att ta dig till Capri måste du flyga till Neapel, men det finns flera flygbolag att välja mellan från både Arlanda och Landvetter, så det är inte särskilt krångligt. De flesta flygen har minst en mellanlandning men det finns ändå möjlighet att hitta billiga flyg. Ett annat alternativ är att flyga till Rom och ta tåget ned till Neapel, det snabbaste direkttåget tar bara en timme och då kan du dessutom blicka ut över det italienska landskapet under tågfärden.

Capris närmaste flygplats ligger i Neapel och i dagsläget går det inte några direktflyg hit från Sverige. Från Neapels flygplats går det bussar till hamnen där du kan ta en färja som tar cirka 60 minuter. Det går även att ta taxi till hamnen. Vill du hyra bil på Capri finns det några biluthyrningsföretag att välja mellan inne i staden, men under högsäsong är det inte alltid tillåtet att köra hyrbil på ön. Prova gärna att hyra en scooter istället, om du inte har för mycket packning – det är ljuvligt att köra på de små smala vägarna och känna de ljumma vindar i ansiktet.

Semester på Capri

Under en weekendresa till Capri hinner du uppleva mycket. Ön lockar med fina promenader, god mat och svalkande bad i ett kristallklart hav. Du kan även ta båt till grannöarna Ischia och Procida, passa på att besöka myllrande, hetsiga Neapel eller trotsa svindel och åksjuka och bege dig ut på en svindlande biltur på vägar som klättrar längs bergssidorna längs med en av världens vackraste kuststräckor, Amalfikusten.

Men det finns förstås mycket att se på själva Capri. Boka ett romantiskt bed and breakfast i Anacapri, en by som är ett charmigare alternativ än lite mer turistpåverkade Capri stad och definitivt värd att utforska. Den verkliga attraktionen på Capri är förstås den vackra och dramatiska naturen. Hisnande vyer och skummande hav möter karga klippor. Här finns mängder av vandringsleder, en av de mest kända leder upp till Monte Solaro som är Capris högsta topp. Ta linbanan upp och promenera ner, du kommer inte att bli besviken. Så se nu till att boka dina flygbiljetter till Capri redan i dag!

Via Migliera är ett annat promenadstråk som startar i Anacapri och leder till en utsiktsplats med bedövande vacker utsikt. Vackra Villa San Michele, som var svensken Axel Munthes villa, är väl värd ett besök. Missa inte statyn i trädgården. Lägg högerhanden på sfinxens vänstra sida och önska dig något, enligt myten uppfylls din önskan inom kort. Är du sugen på ett dopp i det blå kan du ta dig till Bagni di Tiberio som är en av Capris få stränder. Det finns även en liten badplats vid den lilla rosa fyren Faro, promenera dit eller ta en buss från Anacapri. Varför inte avrunda kvällen med att strosa i Le Boffe, de trånga gränderna i Anacapris gamla kvarter?

Populära flyg till Capri

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 480 kr för enkelflyg och 1 098 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
Air France