Billiga flygbiljetter till Chicago

Förslag på billiga flygresor till Chicago

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 921 kr för enkelflyg och 4 603 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Delta
Delta
Delta
Delta
Delta
Delta
Delta
Delta
Delta
Delta

Om Chicago

Flyg till Chicago

Chicago är beläget vid Michigansjöns sydvästra ände i delstaten Illinois, och är en av USA:s största städer. Flyg till Chicago och upplev en stad som utmärker sig med sin kulturella mångfald, imponerande arkitektur och världskända museum. Du kommer inte att ångra en resa till Chicago!

Chicago är en viktig knutpunkt med utmärkta kommunikationer. Med tre flygplatser, varav en är USA:s näst största, är det lätt att hitta billiga flyg till Chicago. Hyr bil i Chicago om du vill utforska närområdet, annars är det lätt att ta sig runt till de populäraste sevärdheterna till fots eller med hjälp av ett av världens största tunnelbanesystem, som är byggt på stålställningar över stadens gator.

Boka flyg till Chicago om du vill ha shopping i världsklass! Promenera nedför Magnificent Mile, där du finner märkesbutikerna, eller besök den gigantiska gallerian Chicago Ridge Mall, som har ett enormt utbud av butiker. Du som törstar efter kultur får inte missa ett av USA:s mest framstående konstmuseum, Art Institute of Chicago, och den musikintresserade kan njuta av blues i vad som anses vara den amerikanska bluesens huvudstad.

Chicago var en av de amerikanska städer dit flest svenska migrerade – vid en tidpunkt fanns det 40 svenska kyrkor i staden och det bodde år 1900 fler svenskar i Chicago än i Göteborg. Idag är den svenska närvaron starkast i stadsdelen Andersonville, så besök någon av restaurangerna eller bagerierna där om du får hemlängtan. I denna mångkulturella stad finns alla matkulturer representerade, men vill du äta något som kännetecknar Chicago ska du prova en ”deep-dish pizza” eller en ”hot dog”.

Sevärdheter i Chicago

När du bokar flygbiljett till Chicago, eller ”The Windy City” som den också kallas, får du inte missa Sears Tower, som är USA:s högsta skyskrapa och världens 5:e högsta byggnad. Ta dig upp till utsiktsplatsen på 103:e våningen och njut av den imponerande utsikten från 442 meters höjd. Byggnaden är så hög att du på en blåsig dag kan känna hur den rör sig efter vinden.

Besök sedan Shedd Aquarium, som har över 25 000 fiskar och är Chicagos mest populära attraktion. Förutom fiskar finns här även djur som fåglar och reptiler. Från akvariet är det gångavstånd till de två museerna Adler Planetarium och Field Museum of Natural History. Det senare är ett populärt museum, känt för sina dinosaurieutställningar. Här kan du se Sue, som är världens största och mest kompletta Tyrannosaurus Rex. Om du inte redan fått nog av djur kan du svänga förbi Lincoln Park Zoo, som grundades 1868 och där det alltid är gratis inträde.

Varför inte boka en paketresa till Chicago och lätt kombinera flyg med boende i Chicago? Här finns ett brett utbud av hotell att välja mellan och en mängd sevärdheter och attraktioner. Ta del av Chicagos pulserande nattliv eller ta en paus från storstadspulsen med en utflykt till badstranden Oak Street Beach som ligger utmed vackra Michigansjön. Att flyga till Chicago är ett säkert kort!

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Chicago

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 921 kr för enkelflyg och 4 603 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

TAP Portugal
Finnair