Billiga flygbiljetter till Chicago

Förslag på billiga flygresor till Chicago

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 388 kr för enkelflyg och 2 430 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

United
Delta
Delta
American Airlines
American Airlines

Om Chicago

Flyg till Chicago

Chicago är beläget vid Michigansjöns sydvästra ände i delstaten Illinois, och är en av USA:s största städer. Flyg till Chicago och upplev en stad som utmärker sig med sin kulturella mångfald, imponerande arkitektur och världskända museum. Du kommer inte att ångra en resa till Chicago!

Chicago är en viktig knutpunkt med utmärkta kommunikationer. Med tre flygplatser, varav en är USA:s näst största, är det lätt att hitta billiga flyg till Chicago. Hyr bil i Chicago om du vill utforska närområdet, annars är det lätt att ta sig runt till de populäraste sevärdheterna till fots eller med hjälp av ett av världens största tunnelbanesystem, som är byggt på stålställningar över stadens gator.

Boka flyg till Chicago om du vill ha shopping i världsklass! Promenera nedför Magnificent Mile, där du finner märkesbutikerna, eller besök den gigantiska gallerian Chicago Ridge Mall, som har ett enormt utbud av butiker. Du som törstar efter kultur får inte missa ett av USA:s mest framstående konstmuseum, Art Institute of Chicago, och den musikintresserade kan njuta av blues i vad som anses vara den amerikanska bluesens huvudstad.

Chicago var en av de amerikanska städer dit flest svenska migrerade – vid en tidpunkt fanns det 40 svenska kyrkor i staden och det bodde år 1900 fler svenskar i Chicago än i Göteborg. Idag är den svenska närvaron starkast i stadsdelen Andersonville, så besök någon av restaurangerna eller bagerierna där om du får hemlängtan. I denna mångkulturella stad finns alla matkulturer representerade, men vill du äta något som kännetecknar Chicago ska du prova en ”deep-dish pizza” eller en ”hot dog”.

Sevärdheter i Chicago

När du bokar flygbiljett till Chicago, eller ”The Windy City” som den också kallas, får du inte missa Sears Tower, som är USA:s högsta skyskrapa och världens 5:e högsta byggnad. Ta dig upp till utsiktsplatsen på 103:e våningen och njut av den imponerande utsikten från 442 meters höjd. Byggnaden är så hög att du på en blåsig dag kan känna hur den rör sig efter vinden.

Besök sedan Shedd Aquarium, som har över 25 000 fiskar och är Chicagos mest populära attraktion. Förutom fiskar finns här även djur som fåglar och reptiler. Från akvariet är det gångavstånd till de två museerna Adler Planetarium och Field Museum of Natural History. Det senare är ett populärt museum, känt för sina dinosaurieutställningar. Här kan du se Sue, som är världens största och mest kompletta Tyrannosaurus Rex. Om du inte redan fått nog av djur kan du svänga förbi Lincoln Park Zoo, som grundades 1868 och där det alltid är gratis inträde.

Varför inte boka en paketresa till Chicago och lätt kombinera flyg med boende i Chicago? Här finns ett brett utbud av hotell att välja mellan och en mängd sevärdheter och attraktioner. Ta del av Chicagos pulserande nattliv eller ta en paus från storstadspulsen med en utflykt till badstranden Oak Street Beach som ligger utmed vackra Michigansjön. Att flyga till Chicago är ett säkert kort!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Chicago?
Chicago har flera flygplatser, men de flesta turister landar på Chicago, IL (ORD-O’Hare Intl.).
Hur långt från centrala Chicago ligger ORD?
Färden mellan Chicago, IL (ORD-O’Hare Intl.) och centrala Chicago är relativt lång. Du måste ta dig cirka 25 kilometer från terminalen innan du är framme på ditt hotell i stadskärnan.
Kan jag flyga till Chicago?
Läs våra reseråd under covid-19 för att få uppdaterad information om flyg till Chicago. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om karantän krävs efter att du landat.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Chicago?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Chicago kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Chicago med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Chicago kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Chicago?
Innan du bokar ditt flyg till Chicago kan det vara bra att komma fram till vilken flygplats som har bäst läge. Om du landar på ORD har du 25 kilometer in till stadskärnan, medan MDW ligger omkring 14 kilometer utanför centrum.
Hur många flygbolag flyger till Chicago?
47 flygbolag erbjuder flyg till Chicago, från 249 olika flygplatser världen över.
Vilka flygbolag flyger till Chicago?
American Airlines, United Airlines och Delta Air Lines är de huvudsakliga flygbolagen som erbjuder flyg till Chicago. De flesta av flygen kommer från New York, och American Airlines har flest alternativ på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Chicago?
Det blir så mycket smidigare att flyga till ett nytt resmål om man inte behöver bry sig om mellanlandningar. Om du ska ta dig till Chicago kan du glädjas över att det går ungefär 8 345 direktflyg i veckan.
Var avgår de populäraste flygen till Chicago från?
Många resenärer som flyger till Chicago stiger på planet från någon av flygplatserna i Clinton, Hudson eller Georgetown.
Hur lång tid tar flyget till Chicago?
Vilken stad du reser från avgör hur lång flygtiden blir. Från Clinton till Chicago tar resan cirka 2 timmar och 25 minuter. Flyg från Hudson brukar komma fram på 2 timmar och 4 minuter. Med Georgetown som startpunkt kan du istället räkna med att vara i luften i ungefär 2 timmar och 14 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Chicago?
Vana resenärer vet att du inte ska avvakta till sista minuten med att boka biljetterna. Priserna är ofta som högst strax innan avresedatumet. Men nöj dig inte med det. Se dig omkring och se om resmålet i fråga har mer än en flygplats. Priserna kan variera beroende på vilken flygplats du landar på. Kom även ihåg att jämföra flygpriser från olika flygbolag. Sist men inte minst ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du känner till vad priserna brukar ligga på kan du slå till direkt om du väl har hittat ett ovanligt bra pris. De finaste erbjudandena säljer slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Chicago?
Beroende på var du stiger ombord kan flyget till Chicago vara lätt avklarat eller ta betydligt längre tid. Vi har sammanställt en del tips som hjälper dig att komma igång med resan på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en bekymmersfri resa med flyg är att planera ordentligt i förväg. Vi börjar med det som är viktigast: passet, alla dina resedokument, din plånbok och viktiga mediciner. Utöver detta bör du ta med dig saker som kan hålla dig sysselsatt, till exempel en dator eller en god bok. Det kan även vara en god idé att packa med dig en laddare, hörlurar och en uppblåsbar flygkudde. Sist men inte minst ska du komma ihåg att spara plats i väskan för dina toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte har en sax som gömmer sig någonstans i ditt handbagage. Explosiva eller brandfarliga artiklar, till exempel tändstickor och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte ta med dig geler eller vätskor i behållare på över 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Bekvämlighet bör vara det allra viktigaste när du bestämmer vad du ska ha för kläder under flygresan. Fundera även noga på vilka skor som passar bäst, eftersom det kan hända att fötterna blir lite svullna under flygturen. Heltäckande skor med flat sula är vanligtvis det bästa alternativet.
  • Längre perioder utan rörelse kan orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är ett tillstånd som då och då drabbar några passagerare på långa flygturer. Den goda nyheten är att du kan minska risken genom att dricka mycket vatten, regelbundet gå fram och tillbaka i mittgången och genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Chicago?
Om du har planerat ordentligt innan du kommer till flygplatsen går din resa till Chicago betydligt smidigare. Har har vi samlat ihop några praktiska tips på hur du kan passera säkerhetskontrollen utan problem.

  • Flygplatsens säkerhetspersonal kommer först att försäkra sig om att du har rätt boardingpass och ett giltigt pass innan du kan gå vidare. Ha allt inom räckhåll.
  • Därefter är det tid för ditt bälte, din jacka, dina nycklar och andra småsaker, till exempel mynt, att passera igenom röntgenmaskinen. Hela processen går smidigare om du förbereder dig redan innan det är din tur.
  • Elektronik, såsom mobiler och surfplattor, måste också skannas. Men oroa dig inte. Du är snart online igen.
  • Packa upp alla vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa måste ofta skickas genom maskinen separat. Varje enskild produkt måste förvaras i en förpackning som rymmer max 100 milliliter, och allt måste läggas i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Lätta sneakers är ett behändigt val, eftersom det är mindre sannolikt att du måste ta av dem när du passerar säkerhetskontrollen. Stövlar och andra kraftiga skor inspekteras ofta separat.
  • Saxar och andra vassa föremål är inte tillåtna på flyget. De kommer att konfiskeras av personalen i säkerhetskontrollen, så kom ihåg att lämna dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Chicago
Ankomstflygplats
O'Hare Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
ORD
Destination
Chicago
Pris tur-och-retur
2 425 kr

Populära flyg till Chicago

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 388 kr för enkelflyg och 2 430 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

American Airlines