Billiga flygbiljetter till Elba

Förslag på billiga flygresor till Elba

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 476 kr för enkelflyg och 1 087 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Transavia
Norwegian Air International Ltd
easyJet
Norwegian Air International Ltd
SAS
Norwegian Air International Ltd
Transavia
Norwegian Air International Ltd
Lufthansa
Lufthansa

Om Elba

Flyg till Elba

Elba är belägen mellan Korsika och Italiens västkust och är en av Medelhavets vackraste öar. Boka en flygresa till Elba och upptäck Toscanas skärgård, där du dessutom har chansen att besöka de pittoreska grannöarna Pianosa, Capraia, Montecristo, Giglio, Gorgona och Giannutri. Öarna i den toskanska arkipelagen utgör tillsammans nationalparken Arcipelago Toscano.

Den här ön är efter Sicilien och Sardinien Italiens tredje största, och den har en kuststräcka på hela 150 kilometer. Här kan du välja och vraka mellan 130 namngivna stränder eller försöka hitta en egen bit strand dit civilisationen inte hunnit än. Landskapet är varierande, och mysiga fiskelägen längs med kusten kan snabbt bytas mot borgar och kyrkor som klättrar på öns bergssluttningar. Upplev den här natursköna och grönskande ön med flygresor till Elba.

Ta dig med flyg till Elba

Det är lätt att hitta billiga flyg till Elba. Ön har en egen flygplats, Marina di Campo Airport, men hit finns det inga direktflyg från Sverige. Du kan flyga till Florens flygplats Peretola, varifrån flygtiden hit är omkring 45 minuter. Det går även bra att flyga till Pisas flygplats Galileo Galilei International Airport. Från Pisa är det inte långt till kuststaden Piombino, där det finns två färjelinjer som tar dig till öns huvudstad Portoferraio. Överfarten tar en timme, och det går regelbundna bilfärjor om du reser med bil. Väl framme är det enklast att ta sig runt med hyrbil på Elba. Då får du chansen att upptäcka öns alla stränder och sevärdheter på egen hand.

Flygresor till Elba – historia och matkultur

Ön är för evigt förknippad med den franske kejsaren Napoleon. Han blev landsförvisad hit för snart 200 år sedan, och Elba var hans exilort mellan den 3 maj 1814 och den 26 februari 1815. Trots att han endast bodde på ön i 300 dagar, hann han sätta sin prägel på den. Öns flagga pryds fortfarande av kejserliga bin och du kan besöka Napoleons två bostäder från hans tid här – Villa dei Mulini i Portoferraio och Villa di San Martino i San Martino.

Precis som Toscana på fastlandet har den här ön en rik matkultur som visar upp den italienska matlagningen från sin bästa sida. Från ditt boende på Elba kommer du att ha nära till restauranger, trattorior, osterior och pizzerior i olika prisklasser. Närheten till havet gör att fisk och skaldjur alltid finns med på menyn. Du kan även besöka öns vingårdar och dess traditionella honungsproducenter.

Utforska denna grönskande ö!

När du bokar flygbiljetter till Elba kommer du att ha mängder av aktiviteter att se fram emot. Öns varierade landskap lämpar sig för bland annat cykling, ridning och golf, och det glasklara havet lockar även med vattenaktiviteter i alla dess former. Här kommer du att hitta en strand som passar just dina önskemål – lena sandstränder, grusiga vikar eller karga klippor. Den täta medelhavsvegetationen och det gnistrande havet gör Elba till ett oförglömligt resmål! Passa på att boka flygbiljetter samtidigt som du tittar på hotell och hyrbil, och skapa en paketresa till Elba.

Vanliga frågor och svar