Billiga flygbiljetter till Frankfurt

Om Frankfurt

Flyg till Frankfurt

Med Expedia hittar du billiga flygresor till Frankfurt, så boka dina flygbiljetter redan idag. Om du letar efter boende i Frankfurt hjälper Expedia självklart till även med det. Det finns gott om hotell och vandrarhem i olika prisklasser, så du väljer fritt det som passar dig bäst. Oavsett om du flyger till Frankfurts flygplats som slutdestination eller bara mellanlandar blir du väl omhändertagen. Flygplatsen erbjuder tysta rum om du vill slappna av, lekplatser för barn och gratis internet dygnet runt.

Frankfurts flygplats består av två terminaler som är du enkelt tar dig mellan med två gratisalternativ. Ett skytteltåg går var tredje minut och bussar var tionde. Självklart finns det även flera olika alternativ när du vill ta dig till och från stadens centrum. Föredrar du tåg hittar du tågstationen i terminal 1. Det finns även många busslinjer till och från flygplatsen. På flygplatsens webbplats hittar du en lista över olika bussar och vilken terminal de går från. Och du vet väl att du även kan hyra bil i Frankfurt med Expedia om du föredrar mer frihet? En resa till Frankfurt tar dig till många nya erfarenheter. Res till Tysklands ekonomiska centrum och upplev allt det har att erbjuda!

Guidade turer i Frankfurt

Om du reser till Frankfurt för första gången kan en guidad tur var ett bra sätt att lära känna staden. När du har vandrat runt och bekantat dig med de största sevärdheterna kan du fortsätta med en tur på vattnet. Det finns guidade båtturer på Main och även möjlighet att göra turer till närliggande städer längs Main och Rhen.

Kultur och museum

Om du gillar museum har du kommit till rätt stad! Här finns museum med fokus på bland annat konst, arkitektur, film och historia. Du kan gå på judiska museet eller besöka poeten Göthes födelseplats. Staden har även ett bra utbud för teater- och operaälskare. Om du eller någon annan i sällskapet inte behärskar tyska fullt ut kan ni besöka den engelska teatern för storslagna kulturupplevelser. Det finns även gott om festivaler i Frankfurt. Kolla in utbudet och boka ditt billiga flyg med Expedia redan idag!

Äta och shoppa i Frankfurt

Det finns många anledningar att boka en flygbiljett till Frankfurt med Expedia. Förutom goda kringlor och äppelcider kan du äta gott på någon av stadens restauranger i olika prisklasser. Är du ute efter shopping styr du dina steg mot Zeil, den stora gågatan i Frankfurt som kantas av affärer, för att sedan fortsätta till glamorösa Goethestrasse. Efter shoppingturen kan du strosa längs floden och njuta av Mains lugnande inverkan. Om du besöker staden på sommaren kan du hitta goda mellanmål i något av de flytande matställena som kantar stränderna.

Tysklands motsvarighet till Göteborg?

Frankfurts fullständiga namn är Frankfurt am Main, eftersom staden ligger vid floden Main. Detta i kombination med de många skyskraporna i stadens centrum har gett upphov till smeknamnet Mainhattan. Och vill man variera sina ordvitsande smeknamn kan man använda sig av det som uppkommit tack vare Frankfurts starka ställning som finansiellt centrum, med den Europeiska centralbanken i spetsen. Då byts namnet självklart ut till Bankfurt.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Frankfurt?
Frankfurt har ett flertal flygplatser, men de flesta turister flyger till Frankfurt (FRA-Frankfurt Intl.).
Hur långt från centrala Frankfurt ligger FRA?
Om du bor vid centrum i Frankfurt går den sista biten av resan fort efter att du landat på Frankfurt (FRA-Frankfurt Intl.). Terminalen ligger bara 9 kilometer därifrån.
Kan jag flyga till Frankfurt?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om flyg till Frankfurt. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän är ett krav vid din ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Frankfurt?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Frankfurt kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Frankfurt med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Frankfurt kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Frankfurt?
Besökare från världens alla hörn anländer till Frankfurt (FRA-Frankfurt Intl.) varenda dag. När du har passerat alla kontroller och hämtat ut ditt bagage är du cirka 9 kilometer från centrala Frankfurt.
Hur många flygbolag flyger till Frankfurt?
Totalt finns det 79 olika flygbolag som kopplar samman Frankfurt med 283 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Frankfurt?
Lufthansa och British Airways erbjuder flest flygalternativ till Frankfurt. Ett av de populäraste sätten att resa hit är ombord på ett Lufthansa-flyg från London.
Hur många direktflyg går det till Frankfurt?
Det blir mycket enklare att resa med flyg till ett nytt resmål om man inte behöver tänka på mellanlandningar. Om du ska ta dig till Frankfurt är den goda nyheten att det går ungefär 4 184 direktflyg varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Frankfurt från?
De populäraste flygen till Frankfurt avgår från flygplatserna i Gamla stadskärnan, Ashford eller Centrum.
Hur lång tid tar flyget till Frankfurt?
Om du flyger från Gamla stadskärnan är du i luften uppemot 2 timmar och 38 minuter innan du anländer till Frankfurt. Från flygplatsen i Ashford tar resan 3 timmar och 31 minuter, medan den genomsnittliga restiden från Centrum är 2 timmar och 41 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Frankfurt?
Alla känner vi några lyckostar som på något sätt kan hitta fantastiskt billiga flygbiljetter vart de än ska resa. Kan du gissa hur det går till? De avvaktar inte till sista minuten innan de bokar. En annan bra metod att hitta fina erbjudanden är att titta på många olika alternativ. Om resmålet i fråga har flera flygplatser kan du kolla upp om det är billigare att resa till en mindre använd terminal. Slutligen kan du spara lite till genom att vara beredd på att boka direkt. Om du råkar se ett fint erbjudande ska du inte vänta, utan boka när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Frankfurt?
Vi har samlat all information du behöver för att resan ska gå så enkelt som möjligt. Följ våra tips så tar du dig snabbt ut från flygplatsen och kan börja utforska resten av Frankfurt.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första måste du ta med dig ditt pass, dina resedokument, pengar samt viktiga mediciner du tar. Utöver detta vill du förmodligen ha någon typ av underhållning ombord på flyget. En bra bok och en surfplatta fullpackad med dina favoritserier är ett par bra alternativ. Om du vill ha möjlighet att ta en kort tupplur kan ett bekvämt nackstöd och ett par hörlurar som stänger ute ljud vara användbara. Sist men inte minst bör du komma ihåg att lämna lite plats i väskan för några toalettartiklar, så att du enkelt kan känna dig fräschare när du kommer fram.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan med otillåtna föremål skiljer sig åt mellan de olika flygbolagen, men en allmän regel är att ingenting som är brandfarligt, explosivt eller vasst är tillåtet. Här ingår exempelvis borrar, bestick, tändare och fyrverkerier. Sportutrustning som skridskor eller andra objekt som hade kunnat skada övriga passagerare, såsom batonger och skjutvapen, är inte heller tillåtna ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Gångarna på ett flyg är inte rätt ställe för att imponera med dina moderiktigaste kläder. Klä dig bekvämt och kom gärna ihåg att ha med dig en varm tröja, eftersom det ofta blir lite svalt på flyget. Rymliga skor utan klackar kan också rekommenderas.
  • Utdragna perioder av stillasittande skulle kunna orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är någonting som då och då drabbar en del passagerare på långa flygturer. Den goda nyheten är att du kan minska risken genom att bibehålla en bra vätskenivå, regelbundet sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången och genom att bära kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Frankfurt?
Allt handlar om att vara förberedd. Vi har samlat ihop en lista med hjälpsamma tips så att du enklare kan passera igenom säkerhetskontrollen utan onödig stress. Sedan bär det av mot Frankfurt.

  • Först och främst kommer du behöva presentera ditt pass och boardingpass för flygplatsens säkerhetspersonal. Kom ihåg att ha allt inom räckhåll, så att de bakom dig i kön slipper vänta.
  • Röntgenmaskinen kommer härnäst. Lägg av allt som skulle kunna trigga larmet, exempelvis skärp och hörlurar. Lägg upp allt på bandet så att det kan skannas.
  • En kort stund måste du leva utan digital teknik. Mobilen, surfplattan och alla andra elektroniska enheter ska också gå genom skannern.
  • Ska du resa med din favoritparfym? Det går fint. Så länge behållaren inte rymmer mer än 100 milliliter och du har lagt den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse får du ha med den i handbagaget.
  • Det är möjligt att du också måste ta av dina skor och lägga upp dem på röntgenmaskinens band, så det kan vara en god idé att gå i skor som du kan ta av och på utan problem.
  • Ta inte med dig någonting som är förbjudet ombord på flyget. Om du har några vassa eller spetsiga föremål med dig på semestern måste du lämna dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att omhändertas.

Information om flyg till Frankfurt
Destinationens flygplatsFrankfurt Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsFRA
DestinationFrankfurt
Flygpris16 784 kr

Populära flyg till Frankfurt

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 676 kr för enkelflyg och 1 690 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines