Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Boka hyrbil med Expedia i Frankfurt

Välkommen till Frankfurt

Frankfurt am Main, eller Frankfurt kort och gott, är Tysklands nionde största stad. Staden ligger i landets västra delar och är Tysklands affärs- och finanscentrum. Platsen har varit bebyggd sedan romartiden, men trots sin långa historia har Frankfurt en mycket modern bebyggelse med en imponerande skyline. Med en hyrbil i Frankfurt kan du smidigt ta dig fram mellan stadens skyskrapor.

I Frankfurt bor det runt 700 000 personer, och ungefär lika många pendlar dagligen in till staden. Det här är med andra ord en riktig storstad och det finns gott om saker att göra och upptäcka. Genom att hyra bil i Frankfurt kan du ta dig till både gamla och nya sevärdheter.

Hyr bil i Frankfurt och upptäck historiska och moderna sevärdheter

Med Tysklands utan tvekan största flygplats är det lätt att flyga till Frankfurt. Frankfurts flygplats är Europas tredje största och du kan flyga hit från flera orter i Sverige. När du anländer till flygplatsen finns det ett antal biluthyrningsfirmor på plats i ankomsthallarna. Flera stora motorvägar omger och korsar Frankfurt, och om du hämtar ut din hyrbil redan på flygplatsen kan du ta motorvägen hela vägen fram till ditt hotell i Frankfurt. Genom att boka en paketresa till Frankfurt med hjälp av Expedia kan du boka flyg, hotell och boende på en och samma gång.

När man närmar sig Frankfurt är det svårt att inte imponeras av staden som tornar upp sig. Du möts bland annat av bankkvarteret med Commerzbank Tower, som är 300 meter högt, och Deutsche-Bank-Hochhaus, som består av tvillingtornen som inhyser Deutsche Bank. Tornen mäter båda 158 meter. Det går inte heller att missa TV-tornet Europaturm som med sina dryga 337 meter är stadens högsta byggnad.

Floden Main flyter tvärs igenom staden och på båda sidor av den finns det saker att utforska. Med bil i Frankfurt blir floden inget hinder, eftersom det finns gott om bilbroar som förbinder den norra och södra sidan. Altstadt är namnet på den äldsta stadsdelen, och den ligger invid flodens norra strand. Här kan du bland annat besöka den pampiga kejsardomen och Römer, som varit Frankfurts rådhus sedan 1400-talet. I närheten ligger också en återbyggnation av det så kallade Goethehuset, där författaren och diktaren Johann Wolfgang von Goethe föddes 1749.

Biluthyrning i Frankfurt året om

Frankfurt är härligt att besöka vid alla årstider och under sommaren kan staden bjuda på riktigt varmt och fint väder. På vintern kan temperaturen dock klättra ned till -10 grader. Om du besöker Frankfurt i december är det ett måste att besöka stadens julmarknad, som är en av Tysklands mest välbesökta.

Ända sedan medeltiden har Frankfurt stått värd för mässor, och idag är Frankfurtmässan en av världens främsta mässanordnare. Här arrangeras musik-, bok- och internationella bilmässor för att nämna några. I samband med mässorna strömmar extra många besökare till staden, och vare sig du reser hit för att delta på mässan eller inte gäller det att boka resa till, boende och hyrbil i Frankfurt med god framförhållning i mässtider.

Upptäck Frankfurt

Utforska Frankfurt med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!