Förslag på billiga flygresor till Fuerteventura

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Fuerteventura

Flyg till Fuerteventura

Den spanska ön Fuerteventura är den näst största av Kanarieöarna som ligger strax väster om Afrikas nordvästkust. Här råder ett härligt klimat och det finns mil efter mil med underbara stränder, vissa med gyllengul sand och andra med svarta vulkanstenar.

Flygplatsen på Fuerteventura heter Fuerteventura Airport (även kallad El Matorral Airport) och ligger ungefär 5 km sydväst om huvudstaden Puerto del Rosario. Hit går flyg från ett stort antal europeiska flygplatser, däribland Arlanda, Landvetter, Luleå Airport, Malmö Airport och Småland Airport, så du hittar lätt billiga flyg, antingen direkt eller med mellanlandning på vägen.

Ön med den eviga våren

Fuerteventura kallas ibland för ”ön med den eviga våren” och det har sina goda skäl. Ön ligger på härligt varma breddgrader, men samtidigt håller havet de heta vindarna från Sahara. På sommaren varierar temperaturen mellan 20 °C och 27 °C och även på vintern sjunker temperaturen sällan under 14 °C. Fuerteventura är samtidigt den torraste av Kanarieöarna med praktiskt taget inget regn alls mellan maj och september. Tillsammans ger detta perfekta förutsättningar för en underbar sol- och badsemester!

Härliga strandnöjen

Det finns gott om trevliga hotell på Fuerteventura och massor av roliga aktiviteter. Förutom att ligga på stranden och bada är det många som provar på att vindsurfa eftersom förhållandena ofta är utmärkta med perfekta vindar. På den västra och norra kusten är vågorna högre och därför har dessa stränder blivit ett paradis för surfare. Likaså är dykning och fiske populärt.

Upptäck Fuerteventura

Väljer du att hyra bil på Fuerteventura får du, förutom en chans att besöka många av öns 152 härliga stränder, även möjlighet att uppleva vulkanöns spännande inre. Den högsta punkten är Mount Jandía 807 meter över havet på den sydvästra delen av ön och inlandet består av vulkaniska berg, stora torra slätter och lavalandskap. Fuerteventura är en av de äldsta Kanarieöarna och därför har väder och vind slipat ned stora delar av bergen, men det senaste stora vulkanutbrottet skedde faktiskt för bara cirka 4 000 år sedan och fortfarande täcks många områden av svart lavasand.

Fuerteventura Airport

Fuerteventura Airport är en relativt stor flygplats med nästan fem miljoner passagerare varje år och hit går många flygresor från Sverige. Flygplatsen ligger mitt på öns ostkust och vid inflygningen är utsikten över ön fantastiskt vacker.

På flygplatsen finns gott om restauranger och kaféer och även många trevliga butiker. Oavsett om du vill köpa surfutrustning, kläder, godis eller souvenirer hittar du en lämplig affär. På stora delar av flygplatsen finns dessutom WiFi med gratis surfning de första 30 minuterna.

För att ta sig från Fuerteventura Airport till hotellet finns flera olika busslinjer. Det går även fint att ta en taxi utanför ankomsthallen eller hyra bil och på flygplatsen finns flera välkända biluthyrningsföretag. En bra idé är att boka flygbiljetter och hotell samtidigt, dvs. en paketresa till Fuerteventura. På så sätt får du allt fixat och klart och du har även chans att få ett extra bra pris. Hit går många flygresor och det är lätt att hitta passande flyg.

Information om flyg till Fuerteventura

Destinationens flygplats Fuerteventura
IATA-kod för ankomstflygplats FUE
Destination Puerto del Rosario

Populära flyg till Fuerteventura

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.