Flygdestinationer Kanarieöarna

Populära städer att besöka i Kanarieöarna

Boka din resa till Kanarieöarna

Expedia erbjuder flyg till Kanarieöarna för att uppfylla alla resenärers behov. Oavsett vilken flygresa du letar efter så hittar du den på Expedia. Hitta flyg till Kanarieöarna och destinationer i hela världen och upptäck hur lätt det är att boka flyg på Expedia.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Kanarieöarna på grund av covid-19?
I vår kundtjänstportal kan du hitta svaren på många frågor om till exempel hur du avbokar ditt flyg på grund av covid-19. För säkerhets skull ska du även läsa igenom reglerna och villkoren hos flygbolaget innan du bokar ditt flyg.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Kanarieöarna med flexibel avbokningspolicy?
Med Expedia är det snabbt och enkelt. Du börjar med att ange reseuppgifter och klicka på “Sök”. Därefter klickar du på “Ingen ändringsavgift” under filteralternativet “Flexibla ändringspolicyer” på vänster sida. Sedan är det bara att välja ut ditt billiga och flexibla flyg till Kanarieöarna.
Finns det några allmänna tips för resande till Kanarieöarna under coronaviruspandemin?
Utbrottet av covid-19 har fullständigt förändrat världen i många avseenden, däribland hur resandet ser ut. Följande tips kan hjälpa dig att ta dig an de nya utmaningarna och förbereda dig för resan till Kanarieöarna.

 • Känn till alla regler som gäller både på avreseorten och på ditt resmål. Beroende på lokala föreskrifter kanske du inte får lov att resa, så glöm inte att undersöka i förväg.
 • När du befinner dig på flygplatsen ska du ha munskydd på dig. Personalen på flygplatsen skulle dock kunna be dig att tillfälligtvis ta av dig skyddet för att verifiera din identitet. Passagerare utan munskydd kanske inte får stiga ombord och kan bli bötfällda.
 • Lämna inte över det elektroniska eller fysiska boardingpasset till säkerhetspersonalen. Istället ska du lägga det på skannern och sedan hålla upp det för inspektion.
 • Säkerhetspersonalen godkänner att du bär med dig en behållare med handdesinficeringsmedel på högst 100 ml i ditt handbagage. Du ska ta ut behållaren ur väskan vid säkerhetskontrollen.
 • För att få säkerhetskontrollen att gå smidigare kan du placera föremål som mobilen och bältet i ditt handbagage istället för på en bricka.
 • Ta fram alla matvaror som du eventuellt har med dig för att skannas i säkerhetskontrollen. Förvarar du matvarorna i en genomskinlig påse som du själv placerar på brickan är risken mindre för att personalen på flygplatsen tar i din väska för att öppna och undersöka den.

Vilka flygbolag flyger till Kanarieöarna?
När du än vill ge dig av är de här flygbolagen redo att flyga dig till Kanarieöarna eller dess omnejd:

 • Binter Canarias – 3830 flyg till Kanarieöarna eller dess närhet varje månad, inklusive 1702 flyg till Las Palmas (LPA-Gran Canaria) och 1537 flyg till Santa Cruz de Tenerife (TFN-Tenerife North) per månad.
 • Iberia Express – 386 flyg till Kanarieöarna eller dess närhet varje månad, inklusive 160 flyg till Las Palmas (LPA-Gran Canaria) och 152 flyg till Santa Cruz de Tenerife (TFN-Tenerife North) per månad.

Hur hittar man billiga biljetter till Kanarieöarna?
En bra strategi om du vill få tag i bästa möjliga erbjudande är att vara flexibel med resedatumen. Börja med att söka efter flyg till Kanarieöarna och klicka sedan på “Flexibla datum” för att jämföra de olika priserna som gäller på närliggande dagar. Ett annat bra tips är att boka i god tid. För att ge dig en uppfattning om prisläget kan vi berätta att de billigaste flygbiljetterna till Kanarieöarna den senaste veckan kostade .
Vad kostar ett flyg till Kanarieöarna?
De senaste sju dagarna har det sålts flyg tur och retur till Kanarieöarna för så lite som , och det högsta priset var . För enkelresor från () var det lägsta priset under samma period .
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Kanarieöarna?
Var du reser från och vem du flyger med avgör vilken av dessa stora flygplatser du anländer till:

 • Las Palmas (LPA-Gran Canaria) – 3885 flyg per månad.
 • Santa Cruz de Tenerife (TFN-Tenerife North) – 2588 flyg per månad.
 • Arrecife (ACE-Lanzarote) – 2048 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Kanarieöarna?
Under de senaste sju dagarna kostade flygen mellan och . Kika på våra fina erbjudanden till Kanarieöarna, boka något som passar dig och börja packa väskorna.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Kanarieöarna?
Köp din flygbiljett i för att spara så mycket pengar som möjligt på flyg till Kanarieöarna. Under sommar- och julloven är det generellt sett som dyrast att boka resor.
Hur lång tid tar flyget till Kanarieöarna?
För att du ska få en uppfattning om hur lång tid det skulle ta att flyga till Kanarieöarna kan du kika på denna lista över medelrestiden för ett par av de populäraste inrikesresvägarna:

 • Santa Cruz de Tenerife (TFN-Tenerife North) till Las Palmas (LPA-Gran Canaria) – 30 minuter
 • Arrecife (ACE-Lanzarote) till Las Palmas (LPA-Gran Canaria) – 45 minuter
 • Puerto del Rosario (FUE-Fuerteventura) till Las Palmas (LPA-Gran Canaria) – 40 minuter

Vilka är de bästa sakerna att göra i Kanarieöarna?

 • Börja semestern i Kanarieöarna i den spännande staden La Oliva. Här finns mycket att hålla dig sysselsatt med, från imponerande sevärdheter som Playa Corralejo till mat, konst, uteliv och mycket mer.
 • I La Oliva råder ett ökenklimat, men innan du ger dig av kan det ändå vara bra att undersöka vilket väder som förväntas under din vistelse. Oavsett om det är varmt eller kallt är det alltid bra att komma förberedd.
 • Stanna till i Las Palmas de Gran Canaria därnäst. Staden ligger ungefär 160 kilometer väster om La Oliva, och här ser du bland annat Poema del Mar Aquarium, som är en av traktens kändaste sevärdheter.

Vilken är den bästa tiden på året att besöka Kanarieöarna?
Las Palmas de Gran Canaria, en av de mest befolkade städerna i Kanarieöarna, är en utmärkt plats att utforska. Gillar du inte kyligt väder? Då ska du resa hit under sommarmånaderna, efter 21 juni, när temperaturerna ligger på från 66Fº (19Cº) till 75Fº (24Cº). är när Las Palmas de Gran Canaria är som livligast.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Kanarieöarna på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Kanarieöarna.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Kanarieöarna med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Kanarieöarna. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Kanarieöarna.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Kanarieöarna under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Kanarieöarna erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.