Dölj

Om Genève

Flyg till Genève

Schweiz näst största stad Genève ligger på båda sidor om floden Rhônes mynning i sydvästra änden av Genèvesjön och är känd för att vara hem till högkvarter för internationella organisationer som bland andra FN, Röda korset och världshälsoorganisationen. Genève är även en populär weekenddestination för konst- och historieälskare som gärna besöker de många konstmuseerna och strosar runt på gatorna i gamla staden, som omges av pampiga och tidstypiska byggnader från olika sekel. Vare sig du är här på affärsresa för att besöka ett internationellt högkvarter eller som turist så erbjuder Genève hotell för alla smaker och plånböcker. För att utforska området runt Genèvesjön kan det vara en god idé att hyra bil i Genève så att du kan ta dig runt i din egen takt och se allt det du själv vill. Besök sagolika slott i bergen och beundra utsikten över den storslagna sjön med de mäktiga Alperna i bakgrunden.

Flyg till Genève från Sverige

Om du vill resa med direktflyg till Genève från Skandinavien kan du åka från Stockholm eller Köpenhamn. Direkta flygresor till Genève tar runt två timmar från Köpenhamn, och två timmar och tre kvart från Stockholm. Rutten Köpenhamn-Genève flygs av SAS och Easyjet, medan rutten Stockholm-Genève flygs av SAS och Swiss Air. Om du helst åker från Landvetter så kan du hitta billiga flygresor till Genève med ett byte med bland andra Lufthansa och Brussels Airlines. Om du mellanlandar tar det som minst omkring fem timmar att flyga till Genève.

Flyg till Genève Aéroport

Genèves flygplats är Schweiz näst mest trafikerade flygplats efter Zürich, och den hanterar drygt femton miljoner passagerare om året. Många affärsresenärer flyger till Genève tack vare alla de internationella organ, lyxmärken, fotbollsförbund och stora banker som har sina huvudkontor här. Flygplatsen har internationella anknytningar både inom Europa och utanför och är en knytpunkt för flygbolagen Swiss Air, Easyjet Switzerland och Etihad Regional. Genève Aéroport har två terminaler med massor av taxfree-butiker, restauranger och kaféer. Den moderna flygplatsen erbjuder allt du kan tänkas behöva innan din resa, samt gratis wi-fi för flygresenärer.

Transport till och från Genève Aéroport

Flygplatsen ligger fyra kilometer sydväst om stadskärnan, och du tar dig lätt mellan centrum och terminalen på bara några minuter. Lokaltrafiken i Genève heter Unireso och kör både bussar och tåg till och från flygplatsen. Samma biljett gäller för alla bussar, tåg och båtar som ingår i Uniresos nätverk, och biljetter kan du köpa med kontanter från biljettmaskiner vid busshållplatsen på flygplatsen, eller från järnvägsstationen inne i staden.

Om du bor på hotell, vandrarhem eller campingplats inom kantonen Genève får du ett gratis kort som heter Geneva Transport Card. Med detta kort reser du gratis med kollektivtrafiken under hela din vistelse i Genève, så glöm inte att hämta upp ditt kort i receptionen vid incheckning.


Utforska Genève

Ska du åka till Genève? Utforska Genève med Expedias reseguider och erbjudanden för att hitta de bästa hotellen, hyrbilarna, aktiviteterna, paketrabatterna och mycket annat!