Billiga flygbiljetter till Genève

;

Förslag på billiga flygresor till Genève

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 504 kr för enkelflyg och 937 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

easyJet
easyJet
easyJet
easyJet
easyJet

Om Genève

Flyg till Genève

Expedia hjälper dig att hitta billiga flyg till Genève. Expedia har hundratals billiga flygbiljetter till Genève och resenärer kan även bläddra bland hundratals hotell för att spara ännu mer.

Det är enkelt och smidigt att flyga till Genève från Sverige. Det finns flera flygplatser på nära avstånd från staden och de trafikeras av många olika flygbolag. Flera av dem har billiga flygbiljetter så att alla kan resa hit oavsett budget.

Detta blomstrande turistresmål är känt i hela världen. Genève spelar en viktig roll i världen som ett stort ekonomiskt nav, ett världsomspännande center för diplomati och det viktigaste internationella samarbetscentret för FN. Staden bjuder också på många vackra naturupplevelser, som till exempel den fantastiska Genèvesjön i hjärtat av staden.

På många hotell blir besökarna bortskämda med omsorg om detaljer och utsökt inredning. Men Genève är inte bara en stad för rika och berömda. Det finns hotell här som passar alla, från de lyxigaste alternativen till de mer prisvärda för budgetmedvetna par och familjer. Genève röstades nyligen fram som en av de 10 dyraste städerna i världen, så de prisvärda alternativen kan vara extra värdefulla!

När du bokar flyg med Expedia får du ett bra pris på varje resa. Dessutom kan du få ytterligare hjälp till besparingar. Boka ditt hotell och flyg tillsammans så kan du spara ännu mer! Det har aldrig varit lättare att hitta billiga flyg till Genève med Expedia. Hitta och köp dina billiga flygbiljetter nu.

Flyg till Genève från flygplatser i Sverige

Med Expedia kan kunderna välja de billigaste flygen till Genève med mängder av kvalitetsflygbolag (bland annat SAS, Swiss Air och Lufthansa).

Att flyga direkt till Genève från Stockholm tar omkring 2 timmar och 40 minuter. Från andra flygplatser i Sverige kan det ta längre tid att flyga till Genève och det finns kanske inga direktflyg. För passagerare som är EU-medborgare behövs inget visum för att flyga till Genève och det tar inte lång tid att passera tullen.

Flyg till Geneva International Airport

Geneva International Airport, känd som Cointrin Airport, är Schweiz näst största flygplats efter Zürich. Geneva International Airport har en genomströmning av flera miljoner passagerare varje år, vilket gör den till landets viktigaste flygplats för internationell trafik. De flesta av alla internationella flyg till Schweiz landar här.

I Sverige går det direktflyg till Genève från Arlanda, men det går även att flyga hit från andra flygplatser som Landvetter och Sturup.

Flygplatsen är praktiskt belägen endast 4 km från stadskärnan och betjänar även andra kringliggande områden. För besökare som vill ta sig in till centrum finns det flera olika transportalternativ. Det finns reguljära flygbussar och dessutom ett omfattande järnvägssystem som trafikerar både Genèves förorter och andra destinationer längre bort.

Det finns även andra alternativ. Att hyra bil i Genève är mycket billigt när du bokar med Expedia och det kan skapa det lilla extra för alla semestrar här. Bilvägen från flygplatsen är väl skyltad och hyrbilen ger dig även möjlighet att besöka stadens vackra omgivningar.

Det är enklare och bekvämare att flyga till Genève än någonsin, vilket gör att miljontals människor kan uppleva allt som den här fantastiska staden har att erbjuda. Boka din semesterresa med Expedia så kan du göra stora besparingar på flygbiljett, hotell och hyrbil. Vänta inte. Hitta dina biljetter och boka din resa till Genève!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Genève?
Genève har bara en flygplats, och den heter Genève (GVA-Cointrin Intl.).
Hur långt från centrala Genève ligger GVA?
Om du ska bo vid centrum i Genève är du framme på nolltid när du väl har anlänt till Cointrin flygplats (GVA). Terminalen ligger endast 4 kilometer bort.
Kan jag flyga till Genève?
Head to the reseråd under covid-19 för att få veta allt om eventuella reserestriktioner för Genève innan du flyger. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig informerad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Genève?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Genève kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Genève med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Genève kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Genève?
Eftersom det bara finns en större flygplats som tar emot resenärer på väg till Genève, blir det inga problem att avgöra vilket flyg som passar bäst för din resa. Du kommer att landa på GVA, som är belägen omkring 4 kilometer utanför stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Genève?
Genève tar emot flyg från 44 flygbolag, som erbjuder flyg från minst 104 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Genève?
British Airways och SWISS flyger ofta till Genève, och ett av de vanligaste sätten att resa hit är ombord på ett British Airways-flyg från London.
Hur många direktflyg går det till Genève?
Att organisera en oförglömlig resa till Genève är enkelt när du har 1 215 direktflyg att välja och vraka bland per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Genève från?
Många av de populäraste flygen till Genève avgår från Gamla stadskärnan, Ashford och Kennington.
Hur lång tid tar flyget till Genève?
Om du reser från Gamla stadskärnan är du i luften 1 timme och 32 minuter innan du anländer till Genève. Från Ashford tar flyget omkring 1 timme och 53 minuter, medan flygtiden från Kennington är 1 timme och 41 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Genève?
Vänta inte till sista stund med att boka flygresan. Det tipset har du nog fått höra från ett flertal vana resenärer. Genom att boka i god tid i förväg har du fler alternativ att välja bland, och flygpriserna brukar vara lägre. Men nöj dig inte med det. Se dig omkring och se om ditt resmål har mer än en flygplats. Priserna kan variera beroende på vilken flygplats du anländer till. Kom ihåg att även jämföra alternativ från flera olika flygbolag. Sist men inte minst kan du spara lite till genom att boka med en gång. Om du ser ett fint erbjudande ska du inte avvakta, utan slå till med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Genève?
Om du inte har förberett dig ordentligt kan en resa med flyg verka utmanande, men ta det lugnt. Följ bara de här användbara tipsen, så kan du inleda din resa till Genève utan problem.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan bli ett rent nöje, om du bara planerar din packning ordentligt. För det första ska du ta med dig några rena kläder, någonting att läsa och några toalettartiklar, som tandborste och läppbalsam. Därefter bör du reservera plats i väskan för en surfplatta med laddare, eventuella mediciner du tar och kanske ett nackstöd. Sist men inte minst bör du komma ihåg att packa med ditt pass, dina resedokument samt lite extra pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan med förbjudna saker varierar från ett flygbolag till ett annat, men grundregeln är att ingenting brandfarligt, explosivt eller vasst är tillåtet. Här ingår bland annat saxar, borrar, tändare och fyrverkerier. Idrottsutrustning som golfklubbor eller andra objekt som hade kunnat skada resten av passagerarna, såsom skjutvapen och svärd, får du inte heller ta med dig ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din målsättning är att känna dig så avslappnad som möjligt, så ha på dig ventilerande plagg och kom ihåg att ta med dig ett extra lager, eftersom det kan bli lite kallt på längre flygresor. Välj alltid välsittande skor med platt sula, eftersom fötterna kan svullna lite i luften. Lämna dina stilettklackar och kängorna i det incheckade bagaget.
  • Längre perioder av stillasittande skulle kunna orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är någonting som ibland drabbar några passagerare på långa flygturer. De goda nyheterna är att du kan minska risken genom att bibehålla en bra vätskenivå, regelbundet gå fram och tillbaka i mittgången och genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Genève?
Om du är väl förberedd innan du anländer till flygplatsen går resan till Genève betydligt smidigare. Här har vi sammanställt ett par behändiga tips på hur du kan ta dig igenom säkerhetskontrollerna utan problem.

  • Först och främst kommer du behöva presentera dina resedokument och ditt pass för personalen. Se till att du har allt nära tillhands, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm fickorna och lägg av allt som skulle kunna aktivera larmet, till exempel jackor och bälten. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Alla dina elektroniska enheter, som din mobil och bärbara dator, måste också gå genom skannern.
  • Schampo, hårolja och övriga vätskor och geler som du vill ta med dig ombord måste förvaras i behållare som rymmer max 100 milliliter. Dessutom måste allting få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Genom att tänka igenom ditt val av skor kan du spara några minuter. Kängor och andra kraftiga skor måste ofta granskas separat, medan du sannolikt slipper detta om du går i lätta sneakers.
  • Ta inte med dig förbjudna saker ombord. Om du ska ta vassa eller spetsiga föremål med dig måste du packa ner dem i dina incheckade väskor, annars kommer de att omhändertas.

Information om flyg till Genève
Ankomstflygplats
Cointrin Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
GVA
Destination
Genève
Pris tur-och-retur
937 kr

Populära flyg till Genève

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 504 kr för enkelflyg och 937 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

easyJet