Billiga flygbiljetter till Genua

Förslag på billiga flygresor till Genua

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 011 kr för enkelflyg och 1 480 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

KLM
KLM
KLM
Lufthansa
Lufthansa
KLM
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
KLM

Om Genua

Flygresor till Genua

Genua är huvudort i regionen Ligurien, där det finns ett brett utbud av saker att göra. Gör som några av de första charterresenärerna från Sverige gjorde och boka hotell i Genua mitt emellan de italienska rivierornas eleganta strandpromenader och rofyllda fiskebyar. Rivieran har låg nederbörd, mycket sol, milda vintrar och varma somrar och är Europas äldsta och mest mondäna badortsområde. Längs kusten avlöser de små badvikarna och klipporna de bredare sandstränderna, och husen i byarna är färgglatt målade i gult och rosa.

I vackra Genua kombinerar du en oslagbar badsemester med spännande kultur och historia i vad som redan på Columbus tid var en av Europas viktigaste hamnstäder. Shopping och nöjen får du också på köpet under din resa till Genua, där du bland annat hittar Europas största akvarium.

Flyg till Genua från Sverige

En flygresa till Genua från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn tar som kortast runt sex timmar och kräver en mellanlandning. Du hittar bekväma och relativt billiga flyg till Genua med till exempel Air France, Lufthansa, KML och Alitalia, som mellanlandar i Paris, München, Frankfurt eller Amsterdam. Om du söker smart och kombinerar olika bolag hittar du de allra bästa priserna på flygbiljetter till Genua.

Om du hyr bil i Genua kan du enkelt ta dig runt Rivieran och den liguriska landsbygden i din egen takt. Flyg till Genua från Skandinavien och börja din semester med att hämta upp din hyrbil på flygplatsen. Du möts av ett härligt kustklimat och en storslagen bergsnatur som är perfekt att utforska med bil.

Flyg till Genoa Cristoforo Colombo Airport

Genoa Airport är en mindre flygplats belägen på en konstgjord halvö cirka sju kilometer väster om Genua. Den är Liguriens viktigaste flygplats, och hit reser cirka 1,2 miljoner turister om året för att besöka hamnstaden Genua med omnejd. Terminalen är nyrenoverad, och trafikeras av flyg från Frankrike, Storbritannien, Österrike, Tyskland, Turkiet och Ryssland, utöver ett ganska stort antal inrikesflyg från Italien. Året runt används Genoa Airport av reguljära flygbolag, och under sommarsäsongen finns det även extra flygrutter med lågprisbolag som Ryanair, Volotea och Vueling.

I den moderna terminalbyggnaden hittar du flera restauranger och taxfree-butiker och en välkomnande och bekväm VIP-lounge för passagerare med guldkort från något av de verksamma flygbolagen här. Det finns även gratis wi-fi på hela flygplatsen, vilket är väldigt användbart för den som just har landat.

Från Cristoforo Colombo Airport går en flygbuss som heter Volabus till tågstationerna Brignole och Principe via Genuas centrum. Bussen går sju dagar i veckan ett par gånger i timmen och du reser bekvämt och har gott om plats för bagage. Resan mellan Genua och flygplatsen tar 30 minuter och kostar sex euro, inklusive en biljett på stadens kollektivtrafik (buss, metro, hissar och linbana) som är giltig en timme på ankomstdagen.

Utanför ankomsthallen hittar du även en taxiparkering, en hållplats för det privata bussbolaget Terravision, och flera kända biluthyrningsfirmor, som Avis, Budget, Eurpocar och Hertz. En bilresa till Genua tar runt en halvtimme, och flygplatsen ligger nära motorvägen som tar dig vidare till rivierorna, Piedmont, Lombardiet eller Alperna.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Genua?
Genua har en flygplats, Genoa (GOA-Cristoforo Colombo).
Hur långt från centrala Genua ligger Christofer Columbus flygplats (GOA)?
Om du ska bo nära centrum i Genua är du framme på nolltid när du väl har anlänt till GOA. Terminalen ligger endast 7 kilometer därifrån.
Kan jag flyga till Genua?
Gör flygresan till Genua enkel och lätt genom att först besöka vår sida med reseråd under covid-19. Det är ett utmärkt sätt att hålla dig informerad om gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och den senaste hälsoinformationen.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Genua?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Genua kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Genua med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Genua kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Genua?
Eftersom det bara finns en större flygplats i närheten av Genua, blir det lätt att ta reda på vilket flyg som passar bäst. Du anländer till Christofer Columbus flygplats (GOA), som ligger 7 kilometer utanför stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Genua?
9 flygbolag erbjuder direktflyg till Genua, från 21 olika flygplatser världen över.
Vilka flygbolag flyger till Genua?
Flygen till Genua flygs framför allt av ITA Airways. En stor del av flygresorna hit avgår från Repubblica, och det är ITA Airways som är det mest valda flygbolaget på rutten.
Hur många direktflyg går det till Genua?
Att organisera en härlig resa till Genua är ingen match när det finns 119 direktflyg att välja och vraka bland per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Genua från?
Flygresor till Genua som avgår från Viterbo, Repubblica eller Gianicolo är de som har störst efterfrågan.
Hur lång tid tar flyget till Genua?
Om du flyger till Genua från Viterbo tar resan omkring 1 timme och 5 minuter. Om du stiger ombord på planet i Repubblica kan du förvänta dig att vara i luften i runt 1 timme och 5 minuter. Med Gianicolo som startpunkt ligger Genua 1 timme och 5 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Genua?
Alla vana resenärer vet att man inte ska avvakta till sista minuten med att boka biljetterna. Flygpriserna är ofta som högst precis innan avgångsdatumet. Du skulle även kunna utvidga sökningen och jämföra alternativen. Om destinationen har mer än en flygplats kan du kanske hitta bättre erbjudanden genom att resa till en mindre flygplats. Slutligen ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om var priserna brukar ligga kan du slå till snabbt om du väl hittar ett ovanligt lågt pris. De bästa erbjudandena blir fort slutsålda.
Hur tar man sig igenom flygresan till Genua?
Beroende på din avreseort kan ditt flyg till Genua gå snabbt eller ta lite längre tid. Vi har samlat ihop ett par tips som hjälper dig att börja resan på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en smidig resa med flyg är att planera ordentligt i förväg. Vi börjar med det viktigaste: ditt pass, alla resedokument, bankkort och viktiga mediciner. Härnäst bör du ta med dig sådant som kan få tiden att gå fortare, till exempel en surfplatta eller en god bok. Det kan även vara en bra idé att packa ner din laddare, ett par hörlurar och ett nackstöd. Slutligen bör du komma ihåg att lämna plats i väskan för toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte har en schweizisk armékniv som gömmer sig i en ficka i väskan. Brandfarliga eller explosiva artiklar, såsom tändare och fyrverkerier, är inte heller tillåtna, och du får inte ha med dig vätskor eller geler i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Bekvämlighet är det som är viktigast när du bestämmer vad du ska ha på dig på flyget. Tänk även noga igenom vilka skor som passar bäst, eftersom det kan hända att fötterna svullnar något under resans gång. Välsittande skor med flat sula är det bästa alternativet.
  • På längre flygsträckor finns det en risk för att vissa personer drabbas av djup ventrombos, eller DVT, vilket innebär att blodproppar bildas i samband med utdragna perioder utan aktivitet. För att minska risken att drabbas av detta kan du utnyttja varje tillfälle att röra på dig och gå lite fram och tillbaka i kabinen. Du kan även minska risken genom att ha på dig antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Genua?
Tricket är att vara väl förberedd innan du anländer till flygplatsen. På så sätt blir det lättare att stiga ombord på flyget till Genua utan onödiga dröjsmål. Följ tipsen nedan för att inleda din semester på rätt sätt.

  • För det första måste du presentera ditt pass och boardingpass för flygplatsens säkerhetspersonal. Se till att du har allt nära tillhands, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Efter detta måste både du och ditt handbagage röntgas. För att försäkra dig om att allt går smidigt lägger du ifrån dig allt som skulle kunna aktivera larmet. Saker som skärp, jackor och hörlurar måste gå igenom maskinen.
  • Alla dina elektroniska enheter, som bärbara datorer och surfplattor, måste också skannas.
  • Plocka ut alla vätskor och geler ur handbagaget, för dessa måste ofta skannas av maskinen separat. Varje enskild produkt måste förvaras i en förpackning som rymmer max 100 milliliter, och allt måste få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Lätta gymnastikskor är ett behändigt val, eftersom det är mindre risk för att du måste ta av dem när du tar dig igenom säkerhetskontrollen. Kängor och andra tyngre skor skannas ofta separat.
  • Flygbolag kan inte tillåta att du tar med dig knivar och andra vassa föremål ombord på flyget. Om du inte kan vara utan dem på din semester måste de ligga i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Genua
Ankomstflygplats
Cristoforo Colombo
IATA-kod för ankomstflygplats
GOA
Destination
Genoa
Pris tur-och-retur
1 185 kr

Populära flyg till Genua

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 011 kr för enkelflyg och 1 480 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

KLM
Lufthansa