Billiga flygbiljetter till Genua

Förslag på billiga flygresor till Genua

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 477 kr för enkelflyg och 1 628 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
KLM
KLM
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
KLM
Lufthansa

Om Genua

Flygresor till Genua

Genua är huvudort i regionen Ligurien, där det finns ett brett utbud av saker att göra. Gör som några av de första charterresenärerna från Sverige gjorde och boka hotell i Genua mitt emellan de italienska rivierornas eleganta strandpromenader och rofyllda fiskebyar. Rivieran har låg nederbörd, mycket sol, milda vintrar och varma somrar och är Europas äldsta och mest mondäna badortsområde. Längs kusten avlöser de små badvikarna och klipporna de bredare sandstränderna, och husen i byarna är färgglatt målade i gult och rosa.

I vackra Genua kombinerar du en oslagbar badsemester med spännande kultur och historia i vad som redan på Columbus tid var en av Europas viktigaste hamnstäder. Shopping och nöjen får du också på köpet under din resa till Genua, där du bland annat hittar Europas största akvarium.

Flyg till Genua från Sverige

En flygresa till Genua från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn tar som kortast runt sex timmar och kräver en mellanlandning. Du hittar bekväma och relativt billiga flyg till Genua med till exempel Air France, Lufthansa, KML och Alitalia, som mellanlandar i Paris, München, Frankfurt eller Amsterdam. Om du söker smart och kombinerar olika bolag hittar du de allra bästa priserna på flygbiljetter till Genua.

Om du hyr bil i Genua kan du enkelt ta dig runt Rivieran och den liguriska landsbygden i din egen takt. Flyg till Genua från Skandinavien och börja din semester med att hämta upp din hyrbil på flygplatsen. Du möts av ett härligt kustklimat och en storslagen bergsnatur som är perfekt att utforska med bil.

Flyg till Genoa Cristoforo Colombo Airport

Genoa Airport är en mindre flygplats belägen på en konstgjord halvö cirka sju kilometer väster om Genua. Den är Liguriens viktigaste flygplats, och hit reser cirka 1,2 miljoner turister om året för att besöka hamnstaden Genua med omnejd. Terminalen är nyrenoverad, och trafikeras av flyg från Frankrike, Storbritannien, Österrike, Tyskland, Turkiet och Ryssland, utöver ett ganska stort antal inrikesflyg från Italien. Året runt används Genoa Airport av reguljära flygbolag, och under sommarsäsongen finns det även extra flygrutter med lågprisbolag som Ryanair, Volotea och Vueling.

I den moderna terminalbyggnaden hittar du flera restauranger och taxfree-butiker och en välkomnande och bekväm VIP-lounge för passagerare med guldkort från något av de verksamma flygbolagen här. Det finns även gratis wi-fi på hela flygplatsen, vilket är väldigt användbart för den som just har landat.

Från Cristoforo Colombo Airport går en flygbuss som heter Volabus till tågstationerna Brignole och Principe via Genuas centrum. Bussen går sju dagar i veckan ett par gånger i timmen och du reser bekvämt och har gott om plats för bagage. Resan mellan Genua och flygplatsen tar 30 minuter och kostar sex euro, inklusive en biljett på stadens kollektivtrafik (buss, metro, hissar och linbana) som är giltig en timme på ankomstdagen.

Utanför ankomsthallen hittar du även en taxiparkering, en hållplats för det privata bussbolaget Terravision, och flera kända biluthyrningsfirmor, som Avis, Budget, Eurpocar och Hertz. En bilresa till Genua tar runt en halvtimme, och flygplatsen ligger nära motorvägen som tar dig vidare till rivierorna, Piedmont, Lombardiet eller Alperna.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Genua

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 477 kr för enkelflyg och 1 628 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Lufthansa
Lufthansa