Billiga flygbiljetter till Girona

Förslag på billiga flygresor till Girona

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 436 kr för enkelflyg och 810 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Eurowings
Air Serbia
Eurowings
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Eurowings
Air Serbia
Eurowings
Swiss International Air Lines

Om Girona

Spanska pärlan Girona är en härlig kontrast till landets många charterresmål. Här kan du njuta av de romantiska medeltida kullerstensgatorna och samtidigt ha nära till sol och bad på någon av de närliggande stränderna. Staden är dessutom ett riktigt centrum för kultur, konst och lyxiga matupplevelser. Om du är ute efter en oslagbar Spanien-semester gör du helt rätt i att glömma turisttäta solkusten – åk till vackra Girona istället!

Staden är bland spanjorerna känd för sina vackra gotiska miljöer med fantastiska sevärdheter för alla som är ens det minsta intresserade av områdets rika historia. Här kan du till exempel besöka vackra gamla kyrkor, vandra runt i förtrollande gränder och äta riktigt god mat på någon pittoresk uteservering i kvällssolen. Om man ska tro spanjoren är det också här som norra Spaniens bästa uteliv finns, strax efter nöjesmetropolen Barcelona bara någon timme bort. När du turistar i Spanien vill du naturligtvis gärna också spendera lata dagar vid kusten. Bor du här har du förutom lugnet och den speciella atmosfären också nära till havets nöjen. Hyr du bil tar det ungefär tjugo minuter att nå Medelhavskustens vackra stränder!

Ta dig hit

Hit tar du dig lätt med flyg från ett flertal svenska flygplatser. Det tar ungefär sju timmar att ta sig hit och reser du reguljärt kan du räkna med något stopp på vägen. Om du vill kan du kombinera flyg och boende i en paketresa till Girona. Då ingår både flygbiljetter till Girona och ett bra hotell i Girona.

Du vill säkert kunna ta dig runt på egen hand under din semester och besöka de närmaste sevärdheterna. Då kan det vara smart att hyra bil i Girona, det kan du till exempel göra redan vid ankomst på den närmaste flygplatsen eller i stadens centrum. Det går naturligtvis också bra att boka en hyrbil med din paketresa hit, så slipper du tänka på det när du helst bara vill njuta av semestern!

Flyg till Girona via Girona–Costa Brava Airport

Den närmaste större flygplatsen är Girona-Costa Brava som ligger ungefär tjugo minuters bilresa från centrum. Girona-Costa Brava är en mycket populär flygplats för turister som vill upptäcka Katalonien, så du behöver inte vara orolig för kvaliteten på flygplatsens service! Från flygplatsen tar du dig enkelt in till staden med lokalbuss eller flygbuss. Du kan även hyra bil direkt på flygplatsens biluthyrningscentral.

Bra att tänka på när du bokar flygresor till Girona

Som alltid är det smart att vara ute i god tid för att få tag i riktigt billiga flyg till Girona. Det gäller särskilt under högsäsong (vår och sommar) då din flygresa till Girona kan gå upp i pris. Många researrangörer rekommenderar att du dessutom ser till att vara ute i god tid om du vet med dig att du vill hyra en bil under den här perioden. Vill du göra det enkelt för dig bokar du naturligtvis en paketresa där bil ingår!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Girona?
Gerona (GRO-Costa Brava) är den enda flygplatsen du kan resa till i närheten av Girona.
Hur långt från centrala Girona ligger GRO?
Det är 10 kilometer mellan GRO och centrum i Girona. Fundera ut hur du ska resa från flygplatsen till stadskärnan innan du landar, så går färden enklare.
Kan jag flyga till Girona?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om att flyga till Girona. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän krävs vid ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Girona?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Girona kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Girona med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Girona kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Girona?
När du flyger till Girona anländer du till antingen BCN eller GRO. Den första av dem ligger omkring 100 kilometer utanför stadskärnan, medan den andra är belägen ungefär 10 kilometer från centrum.
Hur många flygbolag flyger till Girona?
Girona välkomnar flyg från 66 olika flygbolag, som flyger från 188 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Girona?
Vueling och easyJet erbjuder flest flygalternativ till Girona. Ett av de populäraste sätten att ta sig hit är att flyga med Vueling från London.
Hur många direktflyg går det till Girona?
Att organisera en härlig semester i Girona är enkelt när det finns 2 985 direktflyg att välja och vraka bland per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Girona från?
Många flygresor till Girona avgår från flygplatserna i Gamla stadskärnan, El Arenal och London.
Hur lång tid tar flyget till Girona?
Om du reser med flyg till Girona från Gamla stadskärnan tar resan cirka 1 timme och 49 minuter. Om din avreseort är El Arenal kan du räkna med att vara i luften i runt 1 timme och 15 minuter. Med London som startpunkt är Girona ungefär 2 timmar och 6 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Girona?
Dröj inte till sista minuten innan du bokar biljetterna. Det tipset kan du få höra från flera vana resenärer. Genom att boka i god tid får du fler alternativ att välja mellan, och priserna brukar vara lägre. Du skulle även kunna utvidga din sökning och jämföra de olika alternativen. Om destinationen i fråga har mer än en flygplats är det möjligt att du kan hitta bättre erbjudanden genom att resa till en mindre trafikerad terminal. Till sist kan du spara ett par slantar till genom att boka omedelbart. Om du råkar se ett bra erbjudande ska du inte dröja, utan slå till när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Girona?
Beroende på var din resa börjar kan flyget till Girona vara snabbt avklarat eller verka pågå för evigt. Här kommer ett par tips som kan hjälpa dig att börja resan på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst måste du ta med dig passet, alla dina resedokument, lite pengar samt viktiga mediciner. För det andra vill du nog ha lite underhållning under resan. En spännande bok och bärbar elektronik som är full med dina favoritfilmer är ett par bra alternativ. Om du vill kunna ta en kort tupplur kan en bekväm flygkudde och ett par hörlurar vara användbara. Slutligen bör du inte glömma att lämna lite plats i väskan för några toalettartiklar, så att du kan känna dig fräsch när du kommer fram.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Kontrollera att du inte råkar ha några vassa föremål någonstans i ditt handbagage. Explosiva eller brandfarliga artiklar, till exempel tändare och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte packa med dig geler eller vätskor i behållare på över 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Bekvämlighet ska vara det allra viktigaste när du bestämmer vad du ska ha på dig under resan. Tänk även noga igenom vilka skor som passar bäst, eftersom det är vanligt att fötterna svullnar något under flygturen. Rymliga skor med plan sula brukar vara det bästa alternativet.
  • Många har hört talas om DVT, eller djup ventrombos. Det är namnet på ett tillstånd där blodproppar bildas, till viss del på grund av långa perioder av stillasittande. Det finns ett par saker som du kan göra för att minska risken att drabbas av detta. Du kan exempelvis ta på dig antitrombosstrumpor, dricka mycket vatten och röra på benen. Gå fram och tillbaka i mittgången eller gör några övningar från ditt säte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Girona?
Om du är väl förberedd innan du anländer till flygplatsen blir din resa till Girona mycket smidigare. Här följer ett par behändiga tips på hur du kan passera säkerhetskontrollen utan problem.

  • Säkerhetspersonalen kommer först att försäkra sig om att du har rätt resedokument och ett giltigt pass innan du får gå vidare. Se till att du har allt inom räckhåll.
  • Härnäst ska du och ditt handbagage röntgas. För att se till att det hela går smidigt tar du av dig allt som kan aktivera larmet. Saker som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste skannas av maskinen.
  • Under en kort stund måste du leva utan digital teknik. Din bärbara dator, din mobil och övrig elektronik ska också skannas.
  • Handkräm, hårsprej och alla andra vätskor eller geler som du vill flyga med måste ligga i förpackningar som rymmer max 100 milliliter. Allt måste dessutom få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Genom att välja rätt skor kan du eventuellt spara några minuter. Vandringskängor och andra kraftigare skor måste ofta granskas separat, medan du förmodligen slipper detta med lättare gymnastikskor.
  • Flygbolag tillåter inte att du tar med dig saxar eller andra vassa föremål i ditt handbagage. Om du tvunget måste ha med dem på semestern måste du packa ner dem säkert i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Girona
Destinationens flygplatsBarcelona Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsBCN
DestinationBarcelona
Flygpris904 kr

Populära flyg till Girona

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 436 kr för enkelflyg och 810 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Eurowings