Billiga flygbiljetter till Istanbul

Förslag på billiga flygresor till Istanbul

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 828 kr för enkelflyg och 1 623 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Pegasus Airlines
Turkish Airlines
Aegean
Lufthansa
Pegasus Airlines
Lufthansa
Pegasus Airlines
Lufthansa
Turkish Airlines
Lufthansa

Flyg till Istanbul

Istanbul är en stad som bjuder på både dramatisk historia och arkitektur, i kombination med Medelhavets vackra väder. Från Sverige går det billiga flyg direkt till Istanbul från Stockholm och Göteborg. För den som bor på lagom tågavstånd från Ölandsbron och Kastrup kan en bra lösning vara att istället planera en flygresa från Köpenhamn.

Flygresor från Stockholm och Göteborg till Istanbul tar något under tre och en halv timme, medan de som bokar sina flygbiljetter från Köpenhamn är framme efter omkring tre timmar.

Flyg till Atatürk International Airport

Istanbuls Atatürk-flygplats är Turkiets tyngst trafikerade flygplats och huvuddestinationen för de flesta internationella flygningar till Istanbul och Turkiet i allmänhet. Med en genomströmning på omkring 50 miljoner passagerare varje år är flygplatsen Europas femte största flygplats i passagerarantal.

Atatürk International Airport ligger 24 kilometer väster om Istanbul, på den europeiska sidan av staden, och ett antal transportalternativ gör det mycket enkelt att ta sig in till centrum. Du bör dock fundera på att hyra bil, eftersom en tur längs den vackra kustvägen in till Istanbul är väl värd att uppleva och en hyrbil också ger dig möjlighet att utforska det omkringliggande landskapet fullt ut.

Om hyrbil inte är något för dig kan du istället välja mellan att ta tunnelbana, flygbuss eller lokalbuss in till ditt hotell i Istanbul. Tunnelbanan tar något över 30 minuter och är tack vare sitt ytterst rimliga pris nog det bästa valet.

Flyg Istanbul - Sabiha Gökçen International Airport

Sabiha Gökçen International Airport är Istanbuls andra internationella flygplats och har sedan invigningen av en ny terminal år 2010 växt explosionsartat. På bara tio år har antalet passagerare ökat från 160 000 till 19 miljoner per år. Både den nya terminalen och själva flygplatsen har sedan 2010 vunnit en stor mängd utmärkelser, inklusive Världens bästa flygplats (utdelad av budgetflygbolagens världskongress).

Med dess läge 35 kilometer sydöst om centrala Istanbul erbjuder Sabiha Gökçen-flygplatsen smidig tillgång till den historiska staden och mycket av landets norra delar. Det är inte lika enkelt, eller snabbt, att ta sig till Istanbul från Sabiha Gökçen som det är från Atatürk-flygplatsen eftersom man än så länge är beroende av vägtransport för att ta sig vidare. Enklast är det att hyra en bil i Istanbul om du ändå planerar att upptäcka mer av Turkiet, annars är det bussar eller taxi som gäller, vilka kan ta allt mellan 40 till 90 minuter beroende på trafikförhållandena.

En verkligt historisk stad

Istanbul är Turkiets största stad och har formats av en otrolig historia som sträcker sig över tusentals år. Staden har tidigare gått under namnen Bysans och Konstantinopel, och har varit centrum för ett antal olika imperier.

Med dess läge på båda sidor om Bosporen och storslagna arkitektur är Istanbul en stad som får besökaren att tappa andan. Till de viktigaste sevärdheterna hör den enorma moskén Hagia Sofia, som ursprungligen var en kristen kyrka, och inomhusmarknaden Stora Basaren vars 4 000 butiker bjuder på i princip outsinlig shopping och härlig turkisk atmosfär.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Istanbul?
Istanbul (ISL-Ataturk Intl.) är den mest använda flygplatsen i Istanbul. Det finns dock ett flertal flygplatser som tar emot stadens besökare, så undersök alla alternativ och välj vad som passar dig bäst när du bokar din resa.
Hur långt från centrala Istanbul ligger Istanbul (ISL-Ataturk Intl.)?
Om du bor nära centrum i Istanbul är det en god idé att bestämma hur du ska ta dig in till staden innan du kommer fram. Stadskärnan ligger 14 kilometer från ISL.
Kan jag flyga till Istanbul?
Gör din flygresa till Istanbul smidig genom att först besöka vår sida med reseråd under covid-19. Det är ett bra sätt att hålla dig uppdaterad på gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och den senaste hälsoinformationen.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Istanbul?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Istanbul kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Istanbul med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Istanbul kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Istanbul?
Du som åker med flyg till Istanbul har gott om valmöjligheter. Beroende på var ditt boende ligger och vilka erbjudanden som lockar anländer du sannolikt till ISL (14 kilometer från centrum), SAW (30 kilometer från centrum) eller IST (35 kilometer från centrum).
Hur många flygbolag flyger till Istanbul?
Det finns sammanlagt 69 flygbolag som ansluter Istanbul till 275 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Istanbul?
Turkish Airlines och Pegasus är två av de största flygbolagen som erbjuder flyg till Istanbul. Ett stort antal resenärer reser från Cigli, och det är Turkish Airlines som har bredast utbud på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Istanbul?
Det är mycket enklare att resa med flyg till en ny destination om man kan undvika mellanlandningar. Om du ska resa till Istanbul kan du känna dig trygg över att det vanligtvis går 6 290 direktflyg i veckan.
Var avgår de populäraste flygen till Istanbul från?
Många som flyger till Istanbul hoppar på planet i Antalya, Cigli eller Balcova.
Hur lång tid tar flyget till Istanbul?
Om du ska flyga från Antalya är du i luften cirka 1 timme och 19 minuter innan du anländer till Istanbul. Från flygplatsen i Cigli tar resan 1 timme och 9 minuter, medan restiden från Balcova är ungefär 1 timme och 9 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Istanbul?
Dröj inte till sista stund innan du bokar dina biljetter. Detta tips har du kanske fått höra från många vana resenärer. När du bokar i god tid i förväg har du fler alternativ att välja mellan, och flygpriserna är ofta lägre. En annan bra metod att hitta specialerbjudanden är att jämföra olika alternativ. Om din destination har mer än en flygplats skulle du kunna undersöka om du kan hitta lägre priser genom att boka flyg till en mindre trafikerad terminal. Sist men inte minst ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om vad priserna brukar vara kan du slå till snabbt när du väl hittar ett ovanligt bra pris. De allra bästa erbjudandena varar inte länge.
Hur tar man sig igenom flygresan till Istanbul?
Oavsett var du stiger ombord kan din flygresa genomföras utan problem, om du bara har planerat ordentligt i förväg. Vi har tagit fram en lista med användbara tips som försäkrar att semestern i Istanbul inleds på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygtur kan bli en stressfri upplevelse, om du bara planerar din packning på rätt sätt. För det första ska du ta med dig ett klädombyte, någonting intressant att läsa och lite toalettartiklar, till exempel en hårborste och tandkräm. För det andra bör du lämna plats i väskan för en surfplatta med laddare, viktiga mediciner och kanske en uppblåsbar flygkudde. Till sist bör du komma ihåg att packa med dig ditt pass, alla dina resedokument och lite extra kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Packa alla fulla flaskor med hårsprej och balsam i dina incheckade väskor. Alla vätskor i mängder på över 100 milliliter kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen. Vassa eller spetsiga föremål, som fällknivar, och övriga farliga objekt, till exempel fyrverkerier och tändstickor, är inte heller tillåtna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din högsta prioritet är att känna dig så bekväm som möjligt, så ha på dig plagg i naturliga material och lägg på minnet att ta med en mysig tröja, eftersom det kan bli lite svalt under resans gång. Välj alltid välsittande skor med plan sula, eftersom fötterna kan svullna lite under flygturen. Lämna stilettklackarna och vandringskängorna i det incheckade bagaget.
  • Ett tillstånd som kallas djup ventrombos (DVT) kan uppstå under längre flygresor. Då bildas det blodproppar, vanligtvis i benen, vilket skulle kunna bero på att man har suttit still för länge. Du kan minska risken genom att sträcka på benen och gå fram och tillbaka i gången. Ett par kompressionsstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Istanbul?
Hemligheten är att vara förberedd. Vi har förberett en lista med behändiga tips så att du lättare kan ta dig igenom säkerhetskontrollerna utan dröjsmål. Sedan bär det av mot Istanbul.

  • Flygplatsens säkerhetspersonal kommer först att försäkra sig om att du har rätt boardingpass och ett giltigt pass innan du kan gå vidare. Se till att du har allt nära tillhands.
  • Därefter måste du och ditt handbagage röntgas. För att försäkra dig om att allt går smidigt lägger du ifrån dig allt som kan trigga larmet. Föremål som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste gå igenom maskinen.
  • Alla dina elektroniska enheter, till exempel din mobil och bärbara dator, ska också skannas.
  • Plocka ut alla vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa behöver ofta skannas av maskinen separat. Varje produkt måste förvaras i en behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter, och allt måste läggas i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Lätta gymnastikskor är ett bra val, eftersom det är mindre sannolikt att du behöver ta av dem när du tar dig igenom kontrollen. Kängor och andra tyngre skor skannas ofta separat.
  • Vassa och spetsiga föremål får inte tas med ombord. De kommer att omhändertas av personalen i kontrollen, så lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Istanbul
Ankomstflygplats
Istanbul
IATA-kod för ankomstflygplats
IST
Destination
Istanbul
Pris tur-och-retur
1 285 kr

Populära flyg till Istanbul

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 828 kr för enkelflyg och 1 623 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Pegasus Airlines
Lufthansa