Billiga flygbiljetter till Istanbul

Förslag på billiga flygresor till Istanbul

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 585 kr för enkelflyg och 1 020 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Turkish Airlines
Pegasus Airlines
Aegean
Pegasus Airlines
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa

Flyg till Istanbul

Istanbul är en stad som bjuder på både dramatisk historia och arkitektur, i kombination med Medelhavets vackra väder. Från Sverige går det billiga flyg direkt till Istanbul från Stockholm och Göteborg. För den som bor på lagom tågavstånd från Ölandsbron och Kastrup kan en bra lösning vara att istället planera en flygresa från Köpenhamn.

Flygresor från Stockholm och Göteborg till Istanbul tar något under tre och en halv timme, medan de som bokar sina flygbiljetter från Köpenhamn är framme efter omkring tre timmar.

Flyg till Atatürk International Airport

Istanbuls Atatürk-flygplats är Turkiets tyngst trafikerade flygplats och huvuddestinationen för de flesta internationella flygningar till Istanbul och Turkiet i allmänhet. Med en genomströmning på omkring 50 miljoner passagerare varje år är flygplatsen Europas femte största flygplats i passagerarantal.

Atatürk International Airport ligger 24 kilometer väster om Istanbul, på den europeiska sidan av staden, och ett antal transportalternativ gör det mycket enkelt att ta sig in till centrum. Du bör dock fundera på att hyra bil, eftersom en tur längs den vackra kustvägen in till Istanbul är väl värd att uppleva och en hyrbil också ger dig möjlighet att utforska det omkringliggande landskapet fullt ut.

Om hyrbil inte är något för dig kan du istället välja mellan att ta tunnelbana, flygbuss eller lokalbuss in till ditt hotell i Istanbul. Tunnelbanan tar något över 30 minuter och är tack vare sitt ytterst rimliga pris nog det bästa valet.

Flyg Istanbul - Sabiha Gökçen International Airport

Sabiha Gökçen International Airport är Istanbuls andra internationella flygplats och har sedan invigningen av en ny terminal år 2010 växt explosionsartat. På bara tio år har antalet passagerare ökat från 160 000 till 19 miljoner per år. Både den nya terminalen och själva flygplatsen har sedan 2010 vunnit en stor mängd utmärkelser, inklusive Världens bästa flygplats (utdelad av budgetflygbolagens världskongress).

Med dess läge 35 kilometer sydöst om centrala Istanbul erbjuder Sabiha Gökçen-flygplatsen smidig tillgång till den historiska staden och mycket av landets norra delar. Det är inte lika enkelt, eller snabbt, att ta sig till Istanbul från Sabiha Gökçen som det är från Atatürk-flygplatsen eftersom man än så länge är beroende av vägtransport för att ta sig vidare. Enklast är det att hyra en bil i Istanbul om du ändå planerar att upptäcka mer av Turkiet, annars är det bussar eller taxi som gäller, vilka kan ta allt mellan 40 till 90 minuter beroende på trafikförhållandena.

En verkligt historisk stad

Istanbul är Turkiets största stad och har formats av en otrolig historia som sträcker sig över tusentals år. Staden har tidigare gått under namnen Bysans och Konstantinopel, och har varit centrum för ett antal olika imperier.

Med dess läge på båda sidor om Bosporen och storslagna arkitektur är Istanbul en stad som får besökaren att tappa andan. Till de viktigaste sevärdheterna hör den enorma moskén Hagia Sofia, som ursprungligen var en kristen kyrka, och inomhusmarknaden Stora Basaren vars 4 000 butiker bjuder på i princip outsinlig shopping och härlig turkisk atmosfär.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Istanbul

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 585 kr för enkelflyg och 1 020 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Pegasus Airlines
Pegasus Airlines