Billiga flygbiljetter till Key West

Om Key West

Flyg till Key West

Key West är både en stad och en ö utanför Florida. Staden innefattar både ön Key West och andra öar i närheten. Key West har sin egen flygplats, men den större flygplatsen Miami Airport ligger runt tre timmar bort med bil, och flyg till Key West anländer oftast till Miami. När du letar efter flygresor till Key West kan du hitta direktflyg, men många flyg gör ett stopp på vägen. Med ett direktflyg tar resan omkring tio timmar, medan billiga flyg till Key West med mellanlandningar kan ta upp till sjutton timmar.

Boka dina flygbiljetter till Key West tillsammans med hotellet

Du kan boka ditt flyg och hotell i Key West i form av en paketresa. Om du bokar en paketresa till Key West ordnar du flygresa till Key West, hotellrum och eventuellt hyrbil på samma gång, så att du slipper söka efter dessa separat. Att hyra bil i Key West är det perfekta sättet att se så mycket av kusten som möjligt utan att behöva förlita dig på allmän transport.

Miami flygplats är en av de största flygplatserna i USA, och här finns det gott om allmänna transportalternativ som kan ta dig vidare till Key West. Du kan boka ett inrikesflyg om du vill ta dig dit så snabbt som möjligt. Flera hotell har egna bussar som du kan boka i förväg och som tar dig direkt till ditt boende. Det går även bussar och tåg in till centrala Miami, där du kan byta buss eller ta en taxi ut till Key West.

Håll dig aktiv eller slappna av

I Key West finns det massor att göra, vare sig du vill ta det lugnt med lite sightseeing eller göra något aktivt som vattensporter och dylikt. Om du vill se havet på nära håll men inte är typen som gillar jetski eller vattenskidor kan du istället snorkla. Du kan boka en snorkeltur för att få hjälp av en guide som kan visa dig de vackraste platserna. Det går också båtturer mellan de olika öarna som ger dig fantastisk utsikt över kusten.

Mallory Square ligger på den norra delen av ön och fungerar som en mötesplats för lokalbefolkningen. Här finns flera restauranger och barer där du kan slappna av och se på utsikten över havet innan du återvänder till hotellet. Härifrån avgår många färjor, så ibland kan det vara trångt med folk, men det är ändå värt en tur dit om du gillar livlig gatumusik och shopping i små butiker.

Gör dagsutflykter till vackra öar nära Key West

Författaren Ernest Hemingway bodde en tid i Key West, och du kan besöka hans hus som numera fungerar som ett museum. Vill du göra en dagsutflykt kan du åka båt till nationalparken Dry Tortugas, som ligger runt tio mil från Key West. Det är egentligen en ögrupp som omges av ett korallrev och klarblått vatten, och det är en perfekt utflykt för dig som gillar snorkling. Här kan du också se det gamla militärfortet Jefferson, och öarna är hem till många olika fågelarter som du inte hittar någon annanstans.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Key West?
Key West har en flygplats, och den heter Key West, FL (EYW-Key West Intl.).
Hur långt från centrala Key West ligger Key West, FL (EYW-Key West Intl.)?
Key West, FL (EYW-Key West Intl.) har ett praktiskt läge nära hjärtat av staden, bara 5 kilometer från centrala Key West.
Kan jag flyga till Key West?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för den senaste informationen om flyg till Key West. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om karantän är ett krav vid din ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Key West?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Key West kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Key West med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Key West kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Key West?
När du lämnar EYW börjar din semester i Key West på riktigt. Stadens enda större flygplats ligger 5 kilometer utanför centrum.
Hur många flygbolag flyger till Key West?
Det finns totalt 5 olika flygbolag som kopplar samman Key West med 20 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Key West?
Flygen till Key West drivs framför allt av Delta Air Lines. Majoriteten av flygresorna hit avgår från Fairlie-Poplar Historic District, och Delta Air Lines är det mest valda flygbolaget på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Key West?
Det blir så mycket enklare att resa med flyg till en ny destination om man kan undvika mellanlandningar. Om du ska åka till Key West kan du känna dig trygg över att det går omkring 190 direktflyg varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Key West från?
Många av de populäraste flygen till Key West avgår från flygplatser i Monroe, Midtown eller Belmont.
Hur lång tid tar flyget till Key West?
Var du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Monroe till Key West brukar resan ta 2 timmar och 31 minuter. En flygresa från Midtown brukar vara framme på 2 timmar och 8 minuter. Med Belmont som startpunkt kan du istället räkna med att vara i luften i 2 timmar och 3 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Key West?
Vi har alla stött på sådana personer som på något sätt hittar otroligt billiga flygbiljetter vart de än åker. Vill du veta hur de lyckas? De avvaktar inte till sista stund innan de bokar. Du skulle också kunna bredda din sökning och jämföra de olika alternativen. Om din destination har mer än en flygplats är det möjligt att du kan hitta bättre erbjudanden genom att flyga till en mindre trafikerad flygplats. Till sist ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om vilken nivå priserna brukar ligga på kan du slå till med en gång om du väl har hittat ett ovanligt bra pris. De allra finaste erbjudandena varar inte länge.
Hur tar man sig igenom flygresan till Key West?
Beroende på var du stiger ombord kan ditt flyg till Key West gå väldigt fort eller ta betydligt längre tid. Vi har sammanställt några tips som kanske hjälper dig att komma igång med resan på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygtur kan bli helt stressfri, om du bara planerar din packning ordentligt. För det första kommer du behöva ett par rena strumpor, en tidning eller två och enkla toalettartiklar, som tandborste och tandkräm. Härnäst bör du lämna plats i väskan för en bärbar dator med laddare, eventuella mediciner och kanske en flygkudde. Slutligen måste du komma ihåg att packa med dig ditt pass, alla dina resedokument samt lite pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan över otillåtna saker varierar mellan flygbolagen, men grundregeln är att ingenting explosivt, brandfarligt eller vasst tillåts. Här ingår exempelvis rakblad, skruvmejslar, aerosolburkar och tändare. Idrottsutrustning som slagträn eller andra saker som hade kunnat skada de övriga passagerarna, exempelvis batonger och skjutvapen, är inte heller tillåtna ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Mittgången på flyget är inte rätt plats för att visa upp dina moderiktigaste kläder. Ta på dig någonting bekvämt och kom gärna ihåg att packa med dig en mysig tröja, eftersom det kan bli svalt ombord. Sköna skor med platt sula kan också rekommenderas.
  • Utdragna perioder av stillasittande kan orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är ett tillstånd som då och då drabbar en del passagerare på långa flygturer. De goda nyheterna är att du kan minska risken genom att bibehålla en bra vätskenivå, regelbundet gå fram och tillbaka i mittgången och genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Key West?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du kommer till flygplatsen blir din resa till Key West mycket enklare. Här följer ett par praktiska tips på hur du tar dig igenom säkerhetskontrollen utan dröjsmål.

  • Flygplatsens säkerhetspersonal måste först försäkra sig om att du har rätt boardingpass och ett giltigt pass innan du kan gå vidare. Se till att du har allt inom räckhåll.
  • Röntgenmaskinen kommer härnäst. Töm dina fickor och lägg av allt som kan få larmet att gå, till exempel skärp och hörlurar. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • Elektronikenheter, till exempel bärbara datorer och mobiler, måste också skannas. Men ta det lugnt. Du är online igen innan du vet ordet av.
  • Vill du resa med din nya parfym eller handkräm? Det går fint. Om förpackningen inte rymmer mer än 100 milliliter och du har placerat den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse får du lov att ta med den ombord.
  • Det är sannolikt att du även måste ta av dig dina skor och lägga dem på bandet, så det kan vara bra att bära skor som är lätta att ta av och på.
  • Flygbolag tillåter inte att du har med dig vassa eller spetsiga föremål ombord. Om du inte klarar dig utan dem under semestern måste du packa ner dem säkert i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Key West
Destinationens flygplatsKey West
IATA-kod för ankomstflygplatsEYW