Billiga flygbiljetter till Key West

Om Key West

Flyg till Key West

Key West är både en stad och en ö utanför Florida. Staden innefattar både ön Key West och andra öar i närheten. Key West har sin egen flygplats, men den större flygplatsen Miami Airport ligger runt tre timmar bort med bil, och flyg till Key West anländer oftast till Miami. När du letar efter flygresor till Key West kan du hitta direktflyg, men många flyg gör ett stopp på vägen. Med ett direktflyg tar resan omkring tio timmar, medan billiga flyg till Key West med mellanlandningar kan ta upp till sjutton timmar.

Boka dina flygbiljetter till Key West tillsammans med hotellet

Du kan boka ditt flyg och hotell i Key West i form av en paketresa. Om du bokar en paketresa till Key West ordnar du flygresa till Key West, hotellrum och eventuellt hyrbil på samma gång, så att du slipper söka efter dessa separat. Att hyra bil i Key West är det perfekta sättet att se så mycket av kusten som möjligt utan att behöva förlita dig på allmän transport.

Miami flygplats är en av de största flygplatserna i USA, och här finns det gott om allmänna transportalternativ som kan ta dig vidare till Key West. Du kan boka ett inrikesflyg om du vill ta dig dit så snabbt som möjligt. Flera hotell har egna bussar som du kan boka i förväg och som tar dig direkt till ditt boende. Det går även bussar och tåg in till centrala Miami, där du kan byta buss eller ta en taxi ut till Key West.

Håll dig aktiv eller slappna av

I Key West finns det massor att göra, vare sig du vill ta det lugnt med lite sightseeing eller göra något aktivt som vattensporter och dylikt. Om du vill se havet på nära håll men inte är typen som gillar jetski eller vattenskidor kan du istället snorkla. Du kan boka en snorkeltur för att få hjälp av en guide som kan visa dig de vackraste platserna. Det går också båtturer mellan de olika öarna som ger dig fantastisk utsikt över kusten.

Mallory Square ligger på den norra delen av ön och fungerar som en mötesplats för lokalbefolkningen. Här finns flera restauranger och barer där du kan slappna av och se på utsikten över havet innan du återvänder till hotellet. Härifrån avgår många färjor, så ibland kan det vara trångt med folk, men det är ändå värt en tur dit om du gillar livlig gatumusik och shopping i små butiker.

Gör dagsutflykter till vackra öar nära Key West

Författaren Ernest Hemingway bodde en tid i Key West, och du kan besöka hans hus som numera fungerar som ett museum. Vill du göra en dagsutflykt kan du åka båt till nationalparken Dry Tortugas, som ligger runt tio mil från Key West. Det är egentligen en ögrupp som omges av ett korallrev och klarblått vatten, och det är en perfekt utflykt för dig som gillar snorkling. Här kan du också se det gamla militärfortet Jefferson, och öarna är hem till många olika fågelarter som du inte hittar någon annanstans.

Vanliga frågor och svar