Billiga flygbiljetter till Kraków

Förslag på billiga flygresor till Kraków

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 311 kr för enkelflyg och 506 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Norwegian Air Shuttle
Austrian Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines

Om Kraków

Flyg till Kraków från svenska flygplatser

Det finns gott om alternativ för den som vill boka billiga flygbiljetter till Kraków. Till exempel erbjuder lågprisbolaget Ryanair direktflyg till Kraków från Stockholm Skavsta, så du har utmärkta möjligheter att hitta resor till otroliga priser om du börjar leta i god tid. Om du hellre vill flyga från Stockholm Arlanda erbjuder dessutom Norwegian billiga flyg till Kraków. Både Ryanair och Norwegian erbjuder flera avgångar i veckan, så du kan välja vilken avgångstid och flygplats som passar dig bäst.

Börjar du din resa längre söderut i Sverige kan det vara värt att kolla upp flyg från Köpenhamn Kastrup istället. Även härifrån är det Norwegian som erbjuder direktflyg till Kraków. Men har du gott om tid erbjuder även flera större europeiska flygbolag resor med mellanlandning, så se till att du hittar det bästa alternativet för din restid och plånbok när du letar flygavgångar till Kraków.

Flyg till Kraków Airport

Det fullständiga namnet för Krakóws flygplats är John Paul II International Airport Kraków-Balice, vilket oftast förkortas till Kraków Airport. Varje år tar sig nästan fyra miljoner resenärer genom flygplatsens gates, och tack vare stadens ökade internationella popularitet har man under senare år investerat stort på renoveringar för att ta emot de ökade mängderna besökare modernisera flygplatsen. Kraków Airport ligger ungefär elva kilometer väster om Kraków, nära det lilla samhället Balice, och du kan ta dig vidare in mot centrala Kraków på flera olika sätt.

Vare sig du väljer buss, taxi eller hyrbil kan du se fram emot en bekväm resa längsmed de polska landsvägarna in mot Kraków. För den som reser med en begränsad budget kan lokalbussen vara ett utmärkt alternativ, med rutterna 208 och 292 under dagtid, samt buss 902 för den som planerar att flyga till Kraków under nattetid. Bussen tar dig på ungefär 40 minuter in till Krakóws centralstation, nära många av Krakows hotell och attraktioner. Vill du hellre få transport direkt till hotelldörren behöver du inte betala skjortan för en taxi. Från flygplatsen erbjuder taxibolagen enhetstaxa beroende på hur långt du ska åka, så du kan luta dig tillbaka och se fram emot en lugn resa utan överraskningar.

Om du planerar att göra utflykter på egen hand och behöver hyrbil finns det dessutom ett flertal biluthyrningsfirmor som erbjuder upphämtning och avlämning direkt på flygplatsen. Om du bokar en paketresa till Kraków med hyrbil eller hotell tillsammans med din flygbokning kan du dessutom spara lite extra slantar till reskassan.

Upplev Kraków

Kraków är Polens näst största stad och lockar besökare med både sin fascinerande historia och sitt pulserande nattliv. Hit vallfärdar besökare från när och fjärran för att uppleva den historiska stadskärnans traditionella prägel, fynda på en av Polens bästa julmarknader och sedan slå sig ned med en svalkande dryck på någon av stadens många vattenhål. De varma somrarna och oftast snötäckta vintrarna gör Kraków till en lockande destination året runt.

Kraków är en av Polens äldsta städer, och här hittar du imponerande byggnader och platser runt varje hörn. En av de absoluta höjdpunkterna här är slottet Wawel, som tornar sig över staden på en kulle. Men se till att spara lite energi till kvällen, så att du till fullo kan uppskatta Krakóws beryktade nattliv. Med allt från stämningsfulla pubar under gotiska källarvalv till pulserande klubbar och eleganta loungebarer kan du räkna med att hitta något som faller dig i smaken i Kraków.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Kraków?
Kraków har en flygplats, och den heter Krakow (KRK-John Paul II - Balice).
Hur långt från centrala Kraków ligger KRK?
Krakow-Balices flygplats (KRK) ligger endast en kort körsträcka från livet och rörelsen i Kraków. När du landar på flygplatsen är du 10 kilometer från stadens centrum.
Kan jag flyga till Kraków?
Gå till våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om flyg till Kraków. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om du behöver sitta i karantän när du landar.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Kraków?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Kraków kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Kraków med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Kraków kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Kraków?
När du flyger till Kraków landar du på antingen Krakow (KRK-John Paul II - Balice) eller KTW. Den första ligger omkring 10 kilometer från stadskärnan, medan den andra är belägen 75 kilometer från centrum.
Hur många flygbolag flyger till Kraków?
26 flygbolag erbjuder direktflyg till Kraków, från 123 flygplatser världen över.
Vilka flygbolag flyger till Kraków?
LOT - Polish Airlines erbjuder de flesta av flygen till Kraków, och att resa med ett LOT - Polish Airlines-flyg från Goclaw är ett vanligt sätt att ta sig hit.
Hur många direktflyg går det till Kraków?
Att arrangera en uppiggande resa till Kraków är inga problem när det finns 827 direktflyg att välja och vraka bland varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Kraków från?
Många resenärer som flyger till Kraków hoppar på planet i Centrum, Gamla stadskärnan eller Goclaw.
Hur lång tid tar flyget till Kraków?
Vilken flygplats du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Centrum till Kraków tar resan cirka 1 timme och 36 minuter. Ett flyg från Gamla stadskärnan brukar komma fram på 1 timme och 53 minuter. Med Goclaw som avreseort är du normalt i luften i 55 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Kraków?
Vi känner alla några personer som på något sätt kan hitta superbilliga flygbiljetter vart de än ska åka. Kan du gissa hur de gör? De väntar inte till sista minuten innan de bokar. Men nöj dig inte med det. Utvidga sökningen och se om resmålet i fråga har mer än en flygplats. Biljettpriserna varierar ofta beroende på vilken flygplats du anländer till. Kom även ihåg att jämföra biljettpriser från olika flygbolag. Sist men inte minst bör du vara beredd på att boka omedelbart när du väl har hittat ett erbjudande som passar, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite förberedelse och kanske lite tur kan du leta fram ett perfekt flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Kraków?
Oavsett var du reser från kan din resa med flyg genomföras utan bekymmer, så länge du är ordentligt förberedd. Vi har tagit fram en lista med användbara tips som kan hjälpa dig se till att din semester i Kraków börjar på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en stressfri resa med flyg är att planera i förväg. Börja med det viktigaste: passet, alla resedokument, din plånbok och eventuella mediciner. Utöver detta bör du komma ihåg att ta med dig sådant som får tiden att gå fortare, till exempel en surfplatta eller någonting att läsa. Det kan även vara en bra idé att packa ner din laddare, öronproppar och en flygkudde. Sist men inte minst bör du komma ihåg att spara plats i väskan för toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Packa alla större flaskor med schampo och balsam i dina incheckade väskor. Alla geler eller vätskor i behållare större än 100 milliliter kommer att omhändertas. Vassa föremål, som fällknivar, och andra farliga objekt, till exempel tändare och bränsle, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Hemligheten bakom en bekväm resa med flyg kan vara så enkel som rätt klädval. Om du klär dig i lager är du förberedd på den skiftande temperaturen ombord och du kan lyckas hålla dig varm om det blir svalt i kabinen. Högklackade skor och sandaler bör du lämna i de incheckade väskorna, även om det normalt är ditt favoritpar. Ha istället på dig omslutande skor med plan sula, så mår dina fötter som bäst.
  • Längre perioder utan rörelse kan orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är ett tillstånd som kan drabba vissa passagerare på långa flygresor. De goda nyheterna är att du kan minska risken för detta genom att bibehålla en bra vätskenivå, regelbundet sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången och genom att bära kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Kraków?
Hemligheten är att vara förberedd innan du kommer till flygplatsen. På så sätt kan du stiga ombord på flyget till Kraków utan onödiga dröjsmål. Följ tipsen nedan för att inleda din semester på rätt sätt.

  • För det första måste du presentera ditt pass och dina resedokument för personalen. Försäkra dig om att du har allt inom räckhåll, så att de bakom dig i kön slipper vänta.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm dina fickor och lägg av allt som kan trigga larmet, till exempel jackor och bälten. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • Under en kort stund måste du klara av att leva utan digital teknik. Mobilen, surfplattan och alla andra elektroniska enheter ska också skannas.
  • Ta ut eventuella vätskor och geler ur handbagaget, för dessa måste vanligtvis skickas separat genom röntgenmaskinen. Varje produkt måste förvaras i en förpackning som rymmer max 100 milliliter, och allt måste läggas i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Om du väljer rätt skor kan du kanske spara några minuter. Stövlar och andra tunga skor ska ofta skannas separat, medan du sannolikt slipper detta om du går i lätta sneakers.
  • Flygbolag tillåter inte att du har med dig vassa föremål ombord. Om du inte kan vara utan dem under semestern måste de ligga i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Kraków
Destinationens flygplatsPyrzowice
IATA-kod för ankomstflygplatsKTW
DestinationKatowice
Flygpris583 kr

Populära flyg till Kraków

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 311 kr för enkelflyg och 506 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd