Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Vi ger dig prisgaranti för din resa.

Sök bland 321.000 hotell och 400 flygbolag i hela världen.

Vi ger dig prisgaranti för din resa.


Weekend i Krakow

Krakow ligger i södra Polen och är landets näst största stad efter Warszawa. Den vackra staden har mycket att erbjuda och här flockas mängder av turister som njuter av den vackra bebyggelsen och de livliga gatorna.

Stora delar av staden byggdes redan under medeltiden och vart du än vänder dig i staden hittar du ståtliga gotiska byggnader med spiror, torn och vackra detaljer. Staden har dessutom ett nätverk av underjordiska valv och tunnlar. Efter flera år av ockupation har Krakow blivit en stad med en stark historia, en tydlig identitet och en härlig stolthet. Ockupationen till trots så har Krakow lyckats behålla sin kulturella själ med en konstnärlig rikedom och mycket nöjen. Staden är därför ett drömresmål för den som tycker om poesi, teater och musik, här finns nämlingen massor att se och göra!

 
Att resa till Krakow blir allt mer populärart och framförallt åker vi svenskar hit på weekendsemester. Under en resa till Krakow är Stora Torget, Rynek Glowny, en given sevärdhet. Torget är Krakows hjärta och en naturlig samlingsplats för stadens invånare och turister. På torget som en gång i tiden var det största i Europa är det alltid mycket folk och god stämning. Passa även på att besöka Wawelkullen där det finns en vacker katedral och ett kungliga slottet.  Här kan du gå på en guidad tur inne på det gamla gotiska slottet eller i den enorma katedralen från medeltiden. Enligt sägnen härjade förr i tiden en drake på kullen och det som sägs vara drakens benrester finns att beskåda på platsen.  Vid Stora Torget i Krakow ligger även S:t Adalberts Kyrka som är en av Europas äldsta stenkyrkor med en nästan tusen år gammal historia.
 
Om du tröttnar på sightseeing så erbjuder staden även bra shopping. Är du på jakt efter nya kläder så är priserna lägre än i Sverige och populära butikskedjor som Zara och Mango hittar du i Krakows centrala delar. Ett annat populärt område att besöka för den som vill shoppa är tyghallen Sukiennice som ligger mitt på Stora Torget där du kan fynda typiskt polska varor som hantverk, souvenirer och smycken. I de judiska kvarteren finns det mängder av konstnärliga butiker och antikaffärer med spännande utbud. Du som gillar bärnstenssmycken hittar i Krakow ett enormt utbud och förmånliga priser. Även antikviteter och konst är populärt att köpa med sig hem från det kulturella Krakow.
 
Krakow räknas som Polens kulinariska huvudstad och restaurangutbudet är stort och brett vilket gör staden till en perfekt destination för dig som vill utforska det polska köket. Klassiska rätter som du inte får missa är Bigos som är en polsk jägargryta baserad på surkål, potatissoppan Zurek och de lokalt producerade korvarna.
 
Utöver det rika restaurangutbudet så har Krakow även ett berömt nattliv. I nästan varje kvarter hittar du en bar och jämfört med Sverige är det väldigt billigt att dricka öl och annan alkohol. Om du vill dansa till sent in på natten finns det gott om klubbar och många av dem ligger under jord i de gamla valven.


Reseguide för Kraków


Populära hotellerbjudanden i Kraków

Se alla 627 hotell i Kraków
573 kr
Hilton Garden Inn Krakow Airport

Hilton Garden Inn Krakow Airport

3 Medweckiego Street, Zabierzow
4,7
av 5, från 107 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Balice ligger mindre än 15 km från Wolski-skogen, Stortorget och Collegium Maius. Decjusza-parken och Benediktinerklostret i Tyniec ligger också mindre än 15 km härifrån.

657 kr
Betmanowska Main Square Residence

Betmanowska Main Square Residence

Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
4,9
av 5, från 349 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Gamla stadskärnan ligger nära Amber museum, Stortorget och St. Marias basilika. Klädesmarknaden och Stadshustornet ligger också fem minuter härifrån.

203 kr
System Hotel Kraków

System Hotel Kraków

J. Conrada 35, Krakow
3,0
av 5, från 24 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Bronowice ligger mindre än 5 km från Johannes Paulus II-sjukhuset, Stortorget och Kraków Barbakan. Czartoryski-museet och Florians port ligger också 5 km härifrån.

751 kr
Hotel Polski Pod Białym Orłem

Hotel Polski Pod Białym Orłem

ul. Pijarska 17, Krakow
4,5
av 5, från 106 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Florianskagatan ligger nära Stadsarsenalen, Florians port och Czartoryski-museet. Stortorget och Kraków Barbakan ligger också tio minuter härifrån.

619 kr
Venetian House Market Square Aparthotel

Venetian House Market Square Aparthotel

Rynek Glowny 11, Krakow
4,6
av 5, från 130 recensioner
4.0 av 5.0

Denna lägenhet i Gamla stadskärnan ligger nära S:t Wojciech-kyrkan, Stortorget och St. Marias basilika. Stadshustornet och Collegium Maius ligger också fem minuter härifrån.

940 kr
Sheraton Grand Krakow

Sheraton Grand Krakow

Ul. Powisle 7, Krakow
4,7
av 5, från 507 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil ligger mitt i Kraków, tio minuters promenad från STU-teatern, Museet för målat glas och Smok Wawelski-statyn. Krakóws filharmoniker och Planty-parken ligger dessutom tio minuter härifrån.

537 kr
Best Western Plus Krakow Old Town

Best Western Plus Krakow Old Town

Sw. Gertrudy Street 6, Krakow
3,9
av 5, från 228 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Gamla stadskärnan ligger tio minuters promenad från Holy Trinity Church, Wawel och Stortorget. St. Marias basilika och Klädesmarknaden ligger också tio minuter härifrån.

465 kr
Wyspianski Hotel

Wyspianski Hotel

Ul Westerplatte 15, Krakow
4,0
av 5, från 557 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Gamla stadskärnan ligger tio minuters promenad från Bourgeois-huset, Stortorget och St. Marias basilika. Florians port och Klädesmarknaden ligger också tio minuter härifrån.

Erbjudanden på paketresor till Kraków

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.