Billiga flygbiljetter till Kristianstad

Förslag på billiga flygresor till Kristianstad

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 007 kr för enkelflyg och 1 967 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight

Om Kristianstad

Flyg till Kristianstad

I nordöstra Skåne, strax norr om Österlen, ligger den vackra gamla staden Kristianstad. Flyger du från Arlanda kan du landa på flygplatsen Kristianstad Österlen Airport strax intill. Det går även flyg hit från Berlin via ett kort stopp i Kalmar. Ett annat alternativ är att flyga till Malmö Airport som bara ligger ungefär 10 mil från Kristianstad och sedan åka vidare med buss, tåg eller hyrbil till Kristianstad. Till Malmö Airport går flyg från många svenska städer som Stockholm, Borlänge, Örebro och Visby men även internationella flyg från exempelvis Budapest, Vilnius, Teneriffa och Belgrad.

Besök vackra Kristianstad

Kristianstad grundades redan i början av 1600-talet av den danske kungen Kristian IV som gav namn åt staden. En spännande sevärdhet är Kristianstads Vattenrike som är ett stort biosfärreservat i och i närheten av Kristianstad. Här finns stora våtmarker med ett rikt fågelliv och här ligger ”Sveriges regnskog” med stora ekar och spännande vegetation. Här hittar du även Sveriges lägsta punkt – 2,41 meter under havet – och faktiskt ligger stora delar av Kristianstad under havsnivån och skyddas av vallar och vattenpumpar. Naturum Vattenriket är en spännande träbyggnad mitt i våtmarkerna med utställningar och information och en perfekt startpunkt för utforskandet.

Själva staden Kristianstad är mysig att besöka och här finns många gamla pittoreska hus och gator och gott om trevliga restauranger och kaféer. Här finns även fina shoppingmöjligheter med många trevliga små butiker. Varför inte boka en paketresa till Kristianstad med både flyg och hotell? Med Expedia hittar du alltid billiga priser!

Flygplatsen Kristianstad Österlen Airport

Flygplatsen Kristianstad Österlen Airport ligger bara några kilometer söder om Kristianstad. Du tar dig lätt till och från flygplatsen med flygbuss och för att vara säker på att komma med kan du boka plats på flygbussen upp till tre timmar i förväg. Det går även fint att åka taxi eller hyra bil. Från flygplatsen tar det ungefär 15 minuter in till hotellen i Kristianstad.

På Kristianstad Österlen Airport finns en trevlig restaurang och även i övrigt har flygplatsen god service. Förutom flygen till och från Arlanda och Berlin går även charterflyg till bland annat Antalya i Turkiet, Krk i Kroatien och Catania på Sicilien.

Resa via Malmö Airport

Malmö Airport ligger lite längre bort, men med buss, tåg eller hyrbil tar det bara mellan en och två timmar att ta sig till Kristianstad. Hit går flyg från ett 40-tal flygplatser både i och utanför Sverige. Flygplatsen är Sveriges fjärde största och här finns all service man kan önska sig med flera butiker och restauranger, såväl före som efter säkerhetskontrollen. Här finns även gratis WiFi under tre timmar, eller maximalt 100 Mbyte data, och ett valutaväxlingskontor.

På Malmö Airport finns flera stora biluthyrningsföretag att välja mellan om du vill hyra bil. Du kan även ta flygbussen in till Malmö centrum och därifrån ta antingen tåg eller buss till Kristianstad. På färden tvärs över Skåne får du en chans att beundra det vackra jordbrukslandskapet och den underbara naturen.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Kristianstad?
Om du ska flyga behöver du inte fundera länge på vilken flygplats du ska välja att landa på. Kristianstad har bara en, och den heter Kristianstad (KID).
Hur långt från centrala Kristianstad ligger Kristianstad (KID)?
Om du bor i centrala Kristianstad är det en god idé att planera hur du ska göra för att ta dig dit innan du kommer fram. Stadskärnan ligger 13 kilometer från Kristianstad Österlen Airport (KID).
Kan jag flyga till Kristianstad?
Gör flygresan till Kristianstad enkel och lätt genom att först besöka vår sida med reseråd under covid-19. Det är ett utmärkt sätt att hålla dig informerad om gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste officiella hälsoråden.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Kristianstad?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Kristianstad kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Kristianstad med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Kristianstad kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Kristianstad?
Du kan hitta två större flygplatser som tar emot resenärer till Kristianstad. RNB ligger omkring 75 kilometer från stadens centrum, och Kristianstad Österlen Airport (KID) ligger runt 13 kilometer bort. När du har hittat de bästa priserna och bokat rätt boende kan du få en tydligare uppfattning om vilken flygplats som ligger bäst till för din resa.
Hur många flygbolag flyger till Kristianstad?
Det finns 3 flygbolag som trafikerar rutten till Kristianstad, och flygen avgår från 2 flygplatser i olika delar av världen.
Vilka flygbolag flyger till Kristianstad?
Flygen till Kristianstad flygs ofta av SAS. Majoriteten av flygresorna hit har Stockholm som avreseort, och det är SAS som är det ledande flygbolaget på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Kristianstad?
Att arrangera en fantastisk vistelse i Kristianstad är enkelt när du har 41 direktflyg att välja bland varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Kristianstad från?
Flygresor till Kristianstad som avgår från Stockholm, Vällingby och Fredhäll brukar vara mycket efterfrågade.
Hur lång tid tar flyget till Kristianstad?
Om du flyger till Kristianstad från Stockholm tar resan cirka 1 timme och 5 minuter. Om du stiger på planet i Vällingby kan du planera att vara i luften i runt 1 timme och 10 minuter. Från Fredhäll är Kristianstad 1 timme och 10 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Kristianstad?
Vana resenärer är medvetna om att du inte ska avvakta till sista minuten med att boka biljetterna. Priserna är ofta som högst precis innan avresedatumet. En annan bra metod att hitta specialerbjudanden kan vara att jämföra många olika alternativ. Om ditt resmål har flera flygplatser skulle du kunna undersöka om det är billigare att resa till en mindre trafikerad terminal. Slutligen ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du känner till vilken nivå priserna brukar ligga på kan du slå till snabbt när du väl hittar ett ovanligt lågt pris. De bästa erbjudandena varar inte länge.
Hur tar man sig igenom flygresan till Kristianstad?
Vi har sammanställt all information som behövs för att resan ska gå så smidigt som möjligt. Följ bara våra tips så tar du dig snabbt igenom säkerhetskontrollerna och kan börja utforska resten av Kristianstad.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst måste du komma ihåg att ta med dig passet, alla dina resedokument, lite pengar samt eventuella mediciner du tar. Utöver detta kommer du att vilja ha någon typ av underhållning ombord på flyget. En bra bok och bärbar elektronik fullpackad med dina favoritserier är ett par bra alternativ. Om du har planer på att sova en stund kan en bekväm flygkudde och ett par hörlurar som stänger ute ljud komma väl till pass. Slutligen ska du inte glömma att lämna lite plats i väskan för några enkla toalettartiklar, så att du enkelt kan känna dig på topp när du kommer fram.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan med förbjudna föremål skiljer sig mellan flygbolagen, men grundregeln är att ingenting som är vasst, brandfarligt eller explosivt är tillåtet. Här ingår till exempel rakblad, skruvmejslar, blekmedel och aerosolburkar. Idrottsutrustning som hockeyklubbor eller andra objekt som hade kunnat skada de övriga passagerarna, exempelvis ammunition och pepparsprej, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din högsta prioritet är att vara så avslappnad som möjligt, så välj ut ventilerande plagg och kom ihåg att packa med dig en varm tröja, eftersom det kan bli lite kallt på längre flygresor. Ta alltid på dig välsittande skor med flat sula, eftersom fötterna kan bli lite svullna under flygturen. Lämna stilettklackarna och tunga kängor i ditt incheckade bagage.
  • Ett tillstånd som kallas djup ventrombos (DVT) skulle kunna uppstå under längre flygturer. Då bildas det blodproppar, oftast i benen, vilket kan bero på att man har förblivit stillasittande för länge. Du kan minska risken för detta genom att sträcka på benen och gå fram och tillbaka i gången. Ett par antitrombosstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Kristianstad?
Allt handlar om att vara förberedd. Vi har sammanställt en lista med bra tips så att du kan passera igenom säkerhetskontrollen utan onödiga dröjsmål. Sedan är det full fart mot Kristianstad.

  • För det första måste du visa upp dina resedokument och ditt pass för personalen. Ha allt redo, så att de bakom dig i kön slipper vänta.
  • Därefter ska både du och ditt handbagage röntgas. För att se till att allt går smidigt tar du av dig allt som skulle kunna trigga larmet. Föremål som din jacka, ditt bälte och dina hörlurar måste gå igenom maskinen.
  • Elektronikenheter, som surfplattor och mobiler, ska också gå genom skannern.
  • Vill du resa med din nya parfym? Det går bra. Så länge behållaren bara rymmer upp till 100 milliliter och du har lagt den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse får du lov att ta med den i ditt handbagage.
  • Genom att välja rätt skor kan du eventuellt spara några minuter. Stövlar och andra tyngre skor måste ofta granskas separat, medan detsamma vanligtvis inte gäller för lätta gymnastikskor.
  • Försök inte ta med dig någonting som är förbjudet ombord. Om du ska ta knivar eller andra vassa föremål med dig måste du lämna dem i dina incheckade väskor, annars kommer de att omhändertas.

Information om flyg till Kristianstad
Destinationens flygplatsKristianstad
IATA-kod för ankomstflygplatsKID
DestinationKristianstad
Flygpris1 967 kr

Populära flyg till Kristianstad

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 007 kr för enkelflyg och 1 967 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

FlexFlight
FlexFlight