Billiga flygbiljetter till Kristianstad

Om Kristianstad

Flyg till Kristianstad

I nordöstra Skåne, strax norr om Österlen, ligger den vackra gamla staden Kristianstad. Flyger du från Arlanda kan du landa på flygplatsen Kristianstad Österlen Airport strax intill. Det går även flyg hit från Berlin via ett kort stopp i Kalmar. Ett annat alternativ är att flyga till Malmö Airport som bara ligger ungefär 10 mil från Kristianstad och sedan åka vidare med buss, tåg eller hyrbil till Kristianstad. Till Malmö Airport går flyg från många svenska städer som Stockholm, Borlänge, Örebro och Visby men även internationella flyg från exempelvis Budapest, Vilnius, Teneriffa och Belgrad.

Besök vackra Kristianstad

Kristianstad grundades redan i början av 1600-talet av den danske kungen Kristian IV som gav namn åt staden. En spännande sevärdhet är Kristianstads Vattenrike som är ett stort biosfärreservat i och i närheten av Kristianstad. Här finns stora våtmarker med ett rikt fågelliv och här ligger ”Sveriges regnskog” med stora ekar och spännande vegetation. Här hittar du även Sveriges lägsta punkt – 2,41 meter under havet – och faktiskt ligger stora delar av Kristianstad under havsnivån och skyddas av vallar och vattenpumpar. Naturum Vattenriket är en spännande träbyggnad mitt i våtmarkerna med utställningar och information och en perfekt startpunkt för utforskandet.

Själva staden Kristianstad är mysig att besöka och här finns många gamla pittoreska hus och gator och gott om trevliga restauranger och kaféer. Här finns även fina shoppingmöjligheter med många trevliga små butiker. Varför inte boka en paketresa till Kristianstad med både flyg och hotell? Med Expedia hittar du alltid billiga priser!

Flygplatsen Kristianstad Österlen Airport

Flygplatsen Kristianstad Österlen Airport ligger bara några kilometer söder om Kristianstad. Du tar dig lätt till och från flygplatsen med flygbuss och för att vara säker på att komma med kan du boka plats på flygbussen upp till tre timmar i förväg. Det går även fint att åka taxi eller hyra bil. Från flygplatsen tar det ungefär 15 minuter in till hotellen i Kristianstad.

På Kristianstad Österlen Airport finns en trevlig restaurang och även i övrigt har flygplatsen god service. Förutom flygen till och från Arlanda och Berlin går även charterflyg till bland annat Antalya i Turkiet, Krk i Kroatien och Catania på Sicilien.

Resa via Malmö Airport

Malmö Airport ligger lite längre bort, men med buss, tåg eller hyrbil tar det bara mellan en och två timmar att ta sig till Kristianstad. Hit går flyg från ett 40-tal flygplatser både i och utanför Sverige. Flygplatsen är Sveriges fjärde största och här finns all service man kan önska sig med flera butiker och restauranger, såväl före som efter säkerhetskontrollen. Här finns även gratis WiFi under tre timmar, eller maximalt 100 Mbyte data, och ett valutaväxlingskontor.

På Malmö Airport finns flera stora biluthyrningsföretag att välja mellan om du vill hyra bil. Du kan även ta flygbussen in till Malmö centrum och därifrån ta antingen tåg eller buss till Kristianstad. På färden tvärs över Skåne får du en chans att beundra det vackra jordbrukslandskapet och den underbara naturen.

Vanliga frågor och svar