Förslag på billiga flygresor till Kuta

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 217 kr för enkelflyg och 4 689 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Kuta

Flyg till Kuta Beach

En resa till Kuta Beach på Bali lockar med långa soldränkta sandstränder och härliga bad. Här samlas surfare från hela världen för att tämja vågorna. Kuta är en av Indonesiens främsta turistorter och hit kommer många besökare från hela världen.

Det går inga direktflyg från Sverige till Bali, men du kan köpa en flygbiljett från Stockholm Arlanda med mellanlandning i till exempel Bangkok eller Singapore. Till Stockholm går det flygresor från flera svenska städer. En del charterbolag anordnar också paketresor hit.

Bali

Bali har ca 4 miljoner invånare och den bästa tiden att besöka ön är i april–september då det är torrperiod och en behaglig värme. I Kuta finns massor av barer, restauranger och nattklubbar. Det är party natten lång, vilket lockar många bag packers. Men givetvis finns det lugnare platser även här. Passa också på att se övriga delar av Bali när du är här! Det är enkelt att hitta boende i Kuta Beach– här finns något för alla plånböcker och smaker.

Sol och bad

Självklart är det sol och bad som är Kutas främsta lockelse. Vad sägs om en vattentemperatur på 29˚ C? På kvällarna samlas man för att beundra den vackra solnedgången. Stämningen är avslappnad – shorts och flip-flops är en vanlig outfit. Butikerna har öppet till sent, det finns ett stort utbud av kläder och fint lokalt hantverk som till exempel batiksjalar.

Flyg till Denpasar Ngurah Rai Airport

Detta är en relativt stor flygplats med 16 miljoner passagerare per år och här finns t.ex. restauranger och bankomater. Från flygplatsen kan du åka taxi till Kuta (2,5 km). Du kan hitta billigare taxi utanför flygplatsområdet. Många hotell i Kuta Beach har en shuttle som tar dig till och från flygplatsen. Det krävs turistvisum för att besöka Bali, vilket ordnas på flygplatsen när du anländer. Glöm inte att ta med pengar för detta! Givetvis kan du hyra bil i Kuta Beach, men var beredd på att trafiken skiljer sig från här hemma.

Inre frid?

Efter några lata dagar på stranden är det kanske dags att pröva något nytt? Åk på utflykt till Ubud. Här samlas många som är intresserade av välmående och en sund kropp. Det finns ett stort utbud av yogaklasser, retreatcenter, meditation, massage och detoxkurer. Spännande att prova! Det är också prisvärt med manikyr, pedikyr och annan skönhetsvård. Ett annat måste när du är här i surfparadiset är förstås att testa på surfing. Du kan också lära dig dyka på någon av de många dykskolorna eller kanske bara snorkla med färgglada fiskar i korallreven utanför Balis kust.

Äta gott

Att äta gott är halva nöjet på resan, och när du är här så ska du passa på att smaka beef rendang, nötkött som långkokats i kokosmjölk med citrongräs och kryddor som chili och ingefära. Mycket gott! Olika grönsaksgrytor med ris kan fås för en billig peng – tänk dock på att priserna generellt är högre i turistområdena, men det är ändå mycket prisvärt.

Information om flyg till Kuta

Destinationens flygplats Ngurah Rai Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats DPS
Destination Denpasar

Populära flyg till Kuta

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 217 kr för enkelflyg och 4 689 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.