Billiga flygbiljetter till La Gomera

Förslag på billiga flygresor till La Gomera

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 076 kr för enkelflyg och 2 104 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
SAS
Iberia
Air France
Swiss International Air Lines
TAP Portugal
SAS
Lufthansa
Iberia
Air France

Om La Gomera

Flyg till La Gomera

La Gomera är den minsta, och kanske charmigaste, av de sju Kanarieöarna. Turismen har inte slagit lika hårt här som på öns större grannar. Hit kommer du som vill njuta av vacker och annorlunda natur, slappna av och äta god mat. Flygplatsen, La Gomera Airport, ligger nära staden Playa de Santiago, cirka 34 kilometer från öns huvudstad San Sebastián. Anledningen till att öns flygplats är belägen här, är att man inte ville störa nationalparken Garajonay med flygtrafiken. Flygresor till La Gomera går endast från Teneriffa, så minst en mellanlandning är nödvändig. Flygplatsen är relativt liten, men här finns restauranger och kaféer, butiker och biluthyrning. Det är enkelt att ta sig med kollektivtrafik från flygplatsen till olika orter på ön då två olika busslinjer utgår från flygplatsen.

Busslinjerna avgår från flygplatsen, med slutdestinationerna Valle Gran Rey, respektive huvudstaden San Sebastián, med ett antal stopp på vägen. Det finns även en taxiterminal vid flygplatsen och om du bokat en paketresa till La Gomera ingår ofta transport mellan flygplatsen och ditt hotell. Om du bokat flygbiljetter till La Gomera och hotell separat är det en bra idé att hyra bil på La Gomera, och att göra det redan på flygplatsen. Här finns ett antal olika firmor representerade. Ön är, precis som grannarna, en vulkanö. Naturen är vacker och annorlunda, präglad av kontraster med höga berg, djupa raviner, grönskande skogar och dalar. En road trip på La Gomera går inte av för hackor – ett perfekt sätt att upptäcka ön till fullo!

En mångsidig semester

La Gomera är utomordentligt vacker, och det är faktiskt förvånande att fler inte söker sig hit på semestern. En anledning är förmodligen den begränsade flygtrafiken till Kanarieöarnas minsta medlem. Dock är det enkelt att hitta billiga flyg till La Gomera från Teneriffa, och mellanlandningen ger dig också möjligheten att kombinera flera resmål under semestern. Eftersom öns turism ännu inte slagit igenom ordentligt lämpar sig detta resmål bäst för den som söker en lugn och avkopplande semester med möjligheter till olika aktiviteter.

Öns mångsidiga natur gör att den lämpar sig bra för en mängd aktiviteter. Många kommer till exempel hit för att vandra eller spela golf, men här erbjuds också aktiviteter som ridning, havsutflykter och cykling. Det finns ett antal hotell på La Gomera, och de flesta ligger längs med kusten. Om du bokar hotell och flygresa till La Gomera var för sig är det bästa sättet att ta sig runt mellan olika aktiviteter och stränder att ha egen bil eller att följa med på anordnade dagsutflykter. Det går självklart också att ta sig runt med öns busslinjer, men detta innebär betydligt mer planering från din sida. Den som inte vill aktivera sig för mycket och istället fokusera på sol och bad gör rätt i att söka upp någon av öns vackra stränder. La Gomera har ungefär 90 kilometer kust, fullspäckad med varierande stränder. Här hittar du bland annat klapperstensstränder, sandstränder och spännande grottor att undersöka.

Vanliga frågor och svar