Billiga flygbiljetter till Laholm

Om Laholm

Flyg till Laholm

Laholm i södra änden av Halland är en idyllisk stad med läge vid Laholmsbukten där ån Lagan har sitt utlopp. Under ditt besök kan du naturligtvis ägna dig åt bad- och strandliv, men även åt att utforska stadens historiska platser och kulturutbud. Laholm har ingen egen flygplats, men som tur är finns det ett par flygplatser inte långt därifrån. Från Bromma Stockholm Airport finns det flygresor till Laholm där planet landar på Halmstad City Airport. Du kan även flyga till Ängelholm Helsingborg Airport, som har förbindelser med både flygplatsen i Bromma och Stockholm Arlanda Airport. Både flygplatsen i Halmstad och den i Ängelholm ligger ungefär 3 mil från Laholm. Chansen att hitta billiga flyg till Laholm ökar därmed eftersom du har flera flygplatsalternativ. Det är huvudsakligen en fråga om du vill åka från Halmstad i norr till ditt boende i Laholm eller från Ängelholm i söder. Båda alternativen innebär att din flygresa till Laholm tar 1 timme och 5–15 minuter.

Har du svårt att bestämma vilken flygplats du vill använda för att åka till och från Laholm? Då kan du faktiskt välja att resa dit via flygplatsen i Halmstad, och hem via den som ligger i Ängelholm. Hämta en hyrbil i Laholm på morgonen och kör till sevärdheterna i grannstäderna, och lämna sedan av bilen på din valda flygplats och res tillbaka till Stockholm på kvällen. Självklart behöver du inte göra utflykter samma dag som du ska flyga, men alternativet finns åtminstone om du inte hann detta tidigare under semestern.

Flyg till Laholm och färdas vidare med bil och buss

När du ordnat en paketresa till Laholm med flyg, boende och kanske också bil, är nästa fråga hur du reser vidare från flygplatsen. Från flygplatsen i Halmstad går det bussar där du med något enstaka byte kommer till Laholm busstation. Alternativt kan du från flyget ta bussen in till Halmstad Centralstation för att sedan resa vidare med tåg. Från flygplatsen i Ängelholm tar du först buss till Ängelholm station och åker tåg in till Laholm station. Hallandstrafiken sköter den regionala kollektivtrafiken i dessa städer. Kör du bil färdas du huvudsakligen på E20 och E6.

Boka flygbiljetter till Laholm för en strandsemester med kulturupplevelser

Till Laholm reser människor varje år för att bada på den lite över 1 mil långa sandstranden vid Laholmsbukten eller i någon vacker sjö i ett grönskande naturreservat, men det finns även mycket annat att ägna sig åt här. Promenera bland de pittoreska husen av korsvirke och tegel på kullerstensgatorna i Gamleby, den äldsta staddselen i Laholm som har anor från medeltiden. Passa också på att besöka Sankt Clemens kyrka som även den tillkom under medeltiden. Gå på en visning av Skottorps slott och se rummet där ett kungligt bröllop ägde rum 1680, den blomstrande slottsparken, och fika på det tillhörande caféet. Besök Teckningsmuseet som i sina samlingar har verk från 1600-talet och framåt, och där nutida konstnärer har utställningar. Året runt kan du också gå på evenemang, allt från traditionella marknader till musik- och filmfestivaler.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Laholm?
Laholm har bara en flygplats, Helsingborg (AGH-Ängelholm).
Hur långt från centrala Laholm ligger AGH?
Åkturen mellan Helsingborg (AGH-Ängelholm) och centrala Laholm är relativt lång. Du behöver ta dig cirka 25 kilometer från terminalen innan du är framme på ditt hotell i staden.
Kan jag flyga till Laholm?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att få veta mer om möjliga reserestriktioner för Laholm innan din flygresa. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig informerad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Laholm?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Laholm kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Laholm med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Laholm kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Laholm?
Eftersom det bara finns en enda stor flygplats i Laholm, går det snabbt att avgöra vilket flyg du ska välja. Du kommer att anlända till AGH, som ligger omkring 25 kilometer utanför stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Laholm?
Det finns flera alternativ om du ska resa till Laholm. Du kan välja bland 2 flygbolag som trafikerar sträckan till staden, från 2 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Laholm?
Flygen till Laholm flygs ofta av SAS. Merparten av flygresorna hit har Stockholm som avreseort, och det är SAS som är det mest valda flygbolaget på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Laholm?
Att arrangera en uppiggande vistelse i Laholm är inga problem när du har 39 direktflyg att välja bland per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Laholm från?
Flygen till Laholm som avgår från Stockholm, SoFo eller Grödinge är mycket efterfrågade.
Hur lång tid tar flyget till Laholm?
Om du ska resa med flyg till Laholm från Stockholm tar resan cirka 1 timme och 20 minuter. Om du stiger på planet i SoFo kan du förvänta dig att vara i luften i uppemot 1 timme och 25 minuter. Med Grödinge som startpunkt är Laholm 1 timme och 25 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Laholm?
Många vana resenärer vet att du inte ska vänta till sista minuten med att boka biljetterna. Flygpriserna är vanligtvis som högst strax innan avresedatumet. Du kan även utvidga sökningen och jämföra de olika alternativen. Om destinationen har mer än en flygplats kan du kanske hitta bättre priser genom att flyga till en mindre flygplats. Till sist kan du spara ytterligare några kronor genom att boka med en gång. Om du råkar se ett bra erbjudande ska du inte tveka, utan slå till när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Laholm?
Vi har plockat fram all information som behövs för att din resa ska gå så smidigt som möjligt. Följ de här tipsen så tar du dig snabbt igenom säkerhetskontrollerna och kan börja njuta av allt vad Laholm har att erbjuda.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första måste du ta med dig passet, alla resedokument, plånboken och viktiga mediciner. Härnäst kommer du att vilja ha lite underhållning under flygresan. Någonting intressant att läsa och bärbar elektronik som du har laddat med dina favoritprogram är två bra alternativ. Om du vill kunna vila en stund kan ett uppblåsbart nackstöd och ett par hörlurar som stänger ute ljud komma väl till pass. Slutligen ska du komma ihåg att lämna lite plats i väskan för några toalettartiklar, så att du enkelt kan känna dig fräschare när du anländer.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla större flaskor med schampo och hårsprej i ditt incheckade bagage. Alla vätskor och geler i mängder på över 100 milliliter kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen. Vassa eller spetsiga föremål, som skruvmejslar, och andra farliga objekt, till exempel aerosol- och sprejburkar, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din högsta prioritet är att känna dig så avslappnad som möjligt, så ha på dig plagg som andas och lägg på minnet att ta med en extra tröja, för om det skulle bli kallt under resans gång. Välj alltid rymliga skor med plan sula, eftersom dina fötter kan bli lite svullna under flygturen. Lämna klackskorna och kängorna i de incheckade väskorna.
  • Ett tillstånd som kallas djup ventrombos (DVT) kan vara en risk under längre flygresor. Då bildas det blodproppar, vanligtvis i benen, vilket bland annat kan bero på att man har förblivit stillasittande för länge. Du kan minska risken för detta genom att ställa dig upp och gå fram och tillbaka i gången. Ett par bra antitrombosstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Laholm?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du anländer till flygplatsen går resan till Laholm mycket enklare. Här kommer ett par praktiska tips på hur du kan ta dig igenom säkerhetskontrollerna utan problem.

  • Se till att du har ditt pass och boardingpass redo. De är det första personalen kommer att be om under säkerhetskontrollen.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm dina fickor och lägg av allt som sannolikt skulle få larmet att gå, såsom hörlurar och jackor. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • Ett litet ögonblick måste du klara dig utan digital teknik. Mobilen, surfplattan och alla andra elektroniska enheter ska också passera genom skannern.
  • Reser du med din favoritparfym? Det går bra. Så länge behållaren rymmer max 100 milliliter och du förvarar den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse får du lov att ha med den i handbagaget.
  • Lätta gymnastikskor är ett behändigt val, eftersom det är mindre sannolikt att du behöver ta av dem när du passerar säkerhetskontrollen. Vandringskängor och andra tyngre skor skannas ofta separat.
  • Ta inte med dig några förbjudna saker på flyget. Om du ska ta vassa eller spetsiga föremål med dig är du tvungen att packa ner dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att konfiskeras.

Information om flyg till Laholm
Destinationens flygplatsLaholm
IATA-kod för ankomstflygplatsAGH