Billiga flygbiljetter till Las Palmas de Gran Canaria

Förslag på billiga flygresor till Las Palmas de Gran Canaria

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 849 kr för enkelflyg och 1 060 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Air France
Air France
Norwegian Air Shuttle
Air France
SAS
Norwegian Air International Ltd
TAP Portugal
Lufthansa
Lufthansa

Om Las Palmas de Gran Canaria

Flyg till Las Palmas

Las Palmas på Kanarieöarna – svenskarnas favoritresmål nr 1! Sol, bad och gnistrande vita sandstränder. Hit går många billiga flyg och det är inte svårt att hitta flygbiljetter. Du kan åka på paketresa till Las Palmas eller boka enbart flygresa. En resa till Las Palmas lockar gammal som ung!

Chartern föds

Las Palmas är huvudstaden på Gran Canaria, en ö utanför Afrikas västkust. Hit gick en av de första charterresorna 1956. Nuförtiden reser runt två miljoner svenskar på charter varje år, och många kommer fortfarande hit. Det är förstås klimatet och de ljumma vågorna som lockar, men i Las Palmas finns också mycket annat att upptäcka.

Aktiviteter i Las Palmas

Staden grundades 1478 och delar av den är numera ett världsarv. Ströva runt på mysiga kullerstensgator i gamla stan. Besök saluhallen och se det fantastiska utbudet av frukt, grönt och fisk. På kvällen öppnar alla barer och restauranger och bjuder på smarriga tapas.

I själva staden Las Palmas finns fyra stränder, den största heter Playa de Las Canteras. Stranden är ren och välskött trots alla besökare och kantas av olika restauranger och caféer. Mångas favorit! Långgrunt vatten – passar bra för barnfamiljer. Passa på att hyra bil i Las Palmas och åk på utflykt. Kanske hittar ni en alldeles egen solvarm strand? Även ett besök i Cladera de Bandma rekommenderas. Det är en 200 m djup vulkankrater och från toppen har du en hisnande utsikt över hela ön. Har du starka ben kan du klättra ned i kratern och ja, sedan upp igen.

Intensivt uteliv

Las Palmas har runt 385 000 invånare, men känns som en kosmopolitisk storstad. I Spanien går man ofta inte ut förrän sent när det har blivit lite svalare, men sedan är det party natten lång! Det finns ett stort utbud av restauranger och barer. Prova gärna den lokala specialiteten papas arrugdas med mojo rojo, potatis som kokats skrynklig i salt och serveras med en kall röd sås.

Flyg till Gran Canaria Airport

Flygplatsen ligger 18 km utanför staden och här passerar varje år över 10 miljoner besökare. Service som erbjuds är restauranger, caféer och taxfreeshopping samt trådlöst internet utan kostnad de första 30 minuterna. Du kan ta flygbuss eller taxi till centrum eller till ditt boende i Las Palmas. I högtrafik går bussarna var 20:e minut. Det finns även bussar till andra delar av ön. Du kan flyga direkt hit med Ryanair från Stockholm Skavsta eller med Norwegian från Arlanda. Från Göteborg går inga direktflyg, men du kan till flyga via andra destinationer som till exempel Oslo eller Köpenhamn. Möjligheterna kan dock variera under året. Högsäsongen är från oktober till april. Sök även efter restresor till Las Palmas.

Las Palmas har tidigare haft rykte om sig att vara överexploaterat, men här finns många guldkorn och nuförtiden bygger man inte ut turismen i lika snabb takt. Med sin blandning av sol, bad, omväxlande natur och pulserande nattliv drar Las Palmas till sig besökare från hela Europa.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Las Palmas de Gran Canaria

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 849 kr för enkelflyg och 1 060 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd