Billiga flygbiljetter till Las Vegas

Förslag på billiga flygresor till Las Vegas

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 5 610 kr för enkelflyg och 3 940 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

American Airlines
American Airlines
Virgin Atlantic
Delta
Finnair
TAP Portugal
TAP Portugal
Condor
Icelandair
Lufthansa

Flyg till Las Vegas

Las Vegas är en oerhört populär destination för resenärer från hela världen och svenskar har på senare fått upp ögonen alltmer för den växande nöjesmetropolen i Nevadas öken. Man hittar flyg från flera svenska storstäder och är man bara ute i god tid kan hitta billiga flygbiljetter till Las Vegas, framförallt från Stockholm. En flygresa till Las Vegas från Stockholm tar minst 15 timmar, vilket innebär att jetlag och sömnsvårigheter lär spöka rejält de första dygnen, så man ska helst boka mer än ett par hotellnätter i Las Vegas för att få ut så mycket som möjligt av sin resa. För de flesta är en vecka i Las Vegas mer än nog, men varför inte boka en tvåveckorsresa och kombinera Vegas med till exempel LA och San Francisco? Du kan antingen boka en hyrbil i Las Vegas och köra längs den vackra amerikanske västkusten eller boka flyg med flera destinationer.

Flygresor till Las Vegas från svenska flygplatser

Det finns ett stort utbud av flyg till Las Vegas från Sverige, dock inga direktflyg. Räkna med att mellanlanda en eller i vissa fall två gånger på vägen över till Vegas. Räkna med att flygen allt som allt tar mellan 15 och 19 timmar från Stockholm. De smidigaste flyganslutningarna går via London Heathrow och New York Newark och man hittar flygbiljetter till Vegas med bland andra Iberia, SAS, American Airlines, US Airways, Finnair och British Airways. Från södra Sverige hittar man flyg från Malmö som tar cirka 18 timmar, medan en avgång från Köpenhamn kan innebära betydligt smidigare flygrutter som inte mer än 13-14 timmar.

Flyg till McCarran International Airport (LAS)

McCarran International Airport, eller i folkmun Las Vegas Airport, är Las Vegas primära flygplats för kommersiella flyg, och är en av världens mest trafikerade flygplatser med över 40 miljoner genomresande passagerare varje år. Flygplatsen är smidigt belägen bara 10-15 minuter med bil från centrala Las Vegas. Även om det finns bussar in till stan är det väl värt att ta en taxi på grund av det korta avståndet; tio olika lokala taxibolag trafikerar flygplatsen så man behöver oftast inte boka en bil i förväg, men under rusningstid kan det spara tid. Man kan givetvis även boka en hyrbil i förväg på McCarran om man planerar att upptäcka Nevadas fantastiska öken eller ska göra en klassisk roadtrip från Las Vegas till LA.

Nöjesmetropolen Vegas

Las Vegas beskrivs bäst som en enorm nöjespark för vuxna. Därmed inte sagt att hela familjen, med barn i alla åldrar, inte lär stortrivas och få sig en hisnande och äventyrsspäckad semester i samlad trupp; Vegas erbjuder kort och gott något – eller snarare mycket – för alla smaker och åldrar. Las Vegas är som allra populärast från vårkanten och framåt, och högsäsongen håller i sig fram till tidig höst när temperaturerna börjar droppa av igen. Las Vegas blir riktigt hett under sommaren, men är man i Las Vegas för att festa så kommer flera av hotellens mytomspunna poolpartyn garanterat att leva upp till förväntningarna, och man bör inte glömma att partysäsongen kulminerar med amerikanernas storslagna 4 juli-firande. Sett till temperaturer så är maj och september vanligtvis behagligast, med en snittemperatur runt 25 grader under båda månaderna, men Las Vegas är en häpnadsväckande destination året runt med sina shower, nattklubbar, äventyrsutflykter och fantastiska restauranger.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Las Vegas?
Många besökare väljer Las Vegas, Nevada (LAS-McCarran Intl.) på sin resa till Las Vegas. Det finns dock ett flertal flygplatser i närheten, så håll detta i åtanke när du gör din bokning.
Hur långt från centrala Las Vegas ligger McCarran Airport (LAS)?
Om du har bokat boende i centrala Las Vegas tar den sista biten av resan inte lång tid när du väl har anlänt till Las Vegas, Nevada (LAS-McCarran Intl.). Terminalen ligger bara 4 kilometer bort.
Kan jag flyga till Las Vegas?
Titta på våra reseråd under covid-19 för att lära dig allt du behöver om de senaste reserestriktionerna för Las Vegas innan du flyger. Allt från krav på karantän till hälsorekommendationer uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig informerad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Las Vegas?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Las Vegas kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Las Vegas med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Las Vegas kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Las Vegas?
Om du flyger till LAS är du 4 kilometer utanför stadskärnan. Boulder City, NV (BLD-Boulder City Municipal) välkomnar också många resenärer på väg till Las Vegas och är placerad 35 kilometer utanför stadens centrum.
Hur många flygbolag flyger till Las Vegas?
Las Vegas hanterar flyg från 27 flygbolag, som erbjuder flyg från 140 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Las Vegas?
Merparten av flygen till Las Vegas flygs av Southwest Airlines, Delta Air Lines eller Alaska Airlines, och det är Southwest Airlines som ligger i topp av dessa tre. Den populäraste avreseorten är Los Angeles.
Hur många direktflyg går det till Las Vegas?
Det går omkring 3 624 direktflyg till Las Vegas per vecka, så du kommer att kunna landa innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Las Vegas från?
Många som flyger till Las Vegas stiger på planet från en flygplats i Glendale, Aurora eller Lakewood.
Hur lång tid tar flyget till Las Vegas?
Om du reser med flyg till Las Vegas från Glendale tar resan 2 timmar och 23 minuter. Om du stiger ombord på planet i Aurora kan du räkna med att vara i luften i runt 3 timmar och 12 minuter. Med Lakewood som startpunkt ligger Las Vegas ungefär 2 timmar och 32 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Las Vegas?
Många erfarna resenärer är medvetna om att man inte ska avvakta till sista minuten med att boka biljetterna. Flygpriserna är ofta högre strax innan avgångsdatumet. Ett annat bra tips för att hitta specialerbjudanden är att titta på flera olika alternativ. Om resmålet har mer än en flygplats skulle du kunna kolla upp om det är billigare att resa till en mindre använd terminal. Till sist ska du vara beredd på att boka med en gång om du hittar ett bra erbjudande, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite kunskap och en gnutta tur kan du leta fram det perfekta flygpriset!
Hur tar man sig igenom flygresan till Las Vegas?
Beroende på din avreseort kan flyget till Las Vegas gå snabbt eller ta betydligt längre tid. Vi har samlat ihop ett par tips som kan vara till hjälp för att börja resan på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygtur kan bli en stressfri upplevelse, om du planerar din packning på rätt sätt. För det första ska du packa med några rena kläder, en tidning eller två och några enkla toalettartiklar, såsom tandborste och tandkräm. För det andra bör du spara plats i väskan för elektronik med laddare, viktiga mediciner och kanske en flygkudde. Sist men inte minst ska du komma ihåg att ta med ditt pass, alla resedokument och lite pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Försäkra dig om att du inte råkar ha en schweizisk armékniv i en ficka i ditt handbagage. Explosiva eller brandfarliga produkter, till exempel tändstickor och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte ta med dig geler eller vätskor i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Hemligheten bakom en bekväm flygresa är inte mer komplicerad än rätt val av kläder. Genom att klä dig i lager är du förberedd på den skiftande temperaturen ombord och du kan hålla dig varm om det skulle bli kallt i kabinen. Skor med stilettklackar och tunga kängor bör du lämna i det incheckade bagaget, även om de normalt är dina favoriter. Välj istället välsittande skor med plan sula, så mår dina fötter som bäst.
  • Du har förmodligen hört talas om DVT, eller djup ventrombos. Det är namnet på ett tillstånd där blodproppar uppstår, till viss del på grund av långa perioder av stillasittande. Det finns ett par saker som du kan göra för att minska risken. Du kan bland annat bära antitrombosstrumpor, se till att du dricker mycket och röra på benen och fötterna. Res på dig då och då och gå lite fram och tillbaka eller försök göra lite övningar i ditt säte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Las Vegas?
Tricket är att vara förberedd i förväg, innan du är framme på flygplatsen. På så sätt blir det lättare att stiga ombord på flyget till Las Vegas utan dröjsmål. Följ de här tipsen för att inleda din semester på bästa möjliga vis.

  • Först och främst kommer du behöva visa upp ditt pass och dina resedokument för säkerhetspersonalen. Se till att du har allt nära tillhands, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Lägg av allt som kan få larmet att gå, till exempel jackor och bälten. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • En kort stund måste du klara dig utan digital teknik. Din surfplatta, din bärbara dator och all annan elektronik ska också gå genom skannern.
  • Vill du resa med din nya parfym? Det går fint. Om förpackningen bara rymmer upp till 100 milliliter och du förvarar den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse får du lov att ta med den i ditt handbagage.
  • Det kan hända att du dessutom måste ta av dig dina skor och lägga dem på bandet, så det kan vara praktiskt att gå i skor som går snabbt att ta av och på.
  • Försök inte ta med dig förbjudna saker på flyget. Om du har några vassa eller spetsiga föremål med dig på semestern är du tvungen att packa ner dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att konfiskeras av personalen.

Information om flyg till Las Vegas
Ankomstflygplats
Harry Reid Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
LAS
Destination
Las Vegas
Pris tur-och-retur
1 094 kr

Populära flyg till Las Vegas

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 5 610 kr för enkelflyg och 3 940 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

American Airlines
TAP Portugal