Billiga flygbiljetter till Los Angeles

Om Los Angeles

Flyg till Los Angeles

Från Sverige går det endast att flyga direkt till Los Angeles från Stockholm, men för de som bor längre söder finns också möjligheten att boka flygbiljetter direkt från Köpenhamn. Man sparar mycket tid på att flyga utan byte, fast det finns så klart också bra lösningar för de som letar billiga flyg och är beredda att resa i flera steg.

Flygresor från Stockholm och Köpenhamn tar något över 11 timmar och tar du med tidsomställningen i beräkningen så kan du räkna med att varken huvudet eller resten av kroppen kommer vara på topp när du landar. Det kommer ta ett tag innan du hämtat dig helt, så se till att du har gott om tid för ditt besök och att boka ett hotell i Los Angeles i förväg. Efter 11 timmar på ett flyg kan det vara skönt att åka direkt till hotellet för en välbehövlig vila!

Flyg till Los Angeles International Airport

Los Angeles International Airport, eller LAX som den kallas i folkmun, är USA:s tredje största flygplats, och den sjätte största i världen. Flygplatsen hanterar över 65 miljoner passagerare och två miljoner ton flygfrakt om året. Redan 1928 började platsen användas som flygfält och den första kommersiella flygningen tog plats 1946. Sedan dess har flygplatsen växt stadigt – det nuvarande terminalkompexet byggdes 1961 och ytterligare terminaler lades till på 80-talet.

USA är bilens förlovade land och många besökare väljer att hyra bil på flygplatsen för att få möjlighet att utforska Kalifornien fullt ut. Los Angeles International Airport ligger cirka 16 kilometer från centrala Los Angeles och bilresan in till staden bör ta omkring 40 minuter så länge du undviker att köra under rusningstid.

Föredrar du att inte köra själv finns det också ett antal andra transportalternativ. För att åka tunnelbana tar du skyttelbussen från flygplatsen till Aviation/LAX-stationen varifrån du med ett byte kan ta dig in till staden. Hela resan tar cirka 50 minuter och detta är det absolut billigaste alternativet. Det går även dirketbussar från flygplatsen till centrala Los Angeles som tar 30–50 minuter samt lokalbussar som tar betydligt längre tid.

Drömmarnas stad

Soliga Los Angeles lockar lyckosökare från alla världens hörn. Oavsett vad din dröm är finns det en chans att den kan uppfyllas här. Hollywood-skylten är en symbol för en stad som fullkomligt kokar över av optimism.

Passa på att ta en tur i Beverly Hills för att se filmstjärnornas hus och fönsterhoppa på Rodeo Drive, en av de mest berömda shoppingatorna i världen. Ta dig sedan till Hollywood Boulevard och vandra längs gågatan med dess över 2 000 marmorstjärnor som firar berömda underhållare.

Givetvis måste du också förr eller senare sälla dig till alla vackra Los Angeles-bor som laddar batterierna, eller tränar hårt, på stadens stränder.

Både Venice Beach och Santa Monica bjuder på glassig stämning och vackra solnedångar. Längs med Venices strandpromenad kan du sedan handla billiga kläder och andra prylar från gatuförsäljarna medan Santa Monica lockar med fina restauranger som utgör den perfekta startpunkten för en lång natt i Los Angeles fantastiska nattliv.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Los Angeles?
Många besökare väljer att flyga till Los Angeles, Kalifornien (LAX-Los Angeles Intl.) när de reser till Los Angeles. Det finns dock flera andra flygplatser i trakten, vilket kan vara bra att komma ihåg när du planerar din resa.
Hur långt från centrala Los Angeles ligger Los Angeles, Kalifornien (LAX-Los Angeles Intl.)?
Det är 18 kilometer från LAX till centrala Los Angeles. Planera hur du ska åka från flygplatsen till ditt boende innan du ger dig av, så blir det enklare.
Kan jag flyga till Los Angeles?
Besök våra reseråd under covid-19 för att få uppdaterad information om flyg till Los Angeles. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän är ett krav när du anländer.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Los Angeles?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Los Angeles kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Los Angeles med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Los Angeles kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Los Angeles?
Los Angeles är ett stort resmål, och varje dag landar en mängd resenärer på LAX, 18 kilometer från centrum, eller SNA, 55 kilometer från stadskärnan. Även BUR, som ligger 19 kilometer utanför centrala Los Angeles, tar emot en hel del flygtrafik.
Hur många flygbolag flyger till Los Angeles?
Sammanlagt finns det 64 olika flygbolag som ansluter Los Angeles till 176 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Los Angeles?
Merparten av flygen till Los Angeles flygs av Southwest Airlines, Delta Air Lines eller Alaska Airlines, och Southwest Airlines ligger i topp av dessa. Den populäraste avreseorten är Bard.
Hur många direktflyg går det till Los Angeles?
Att planera en härlig vistelse i Los Angeles är enkelt när det finns 7 273 direktflyg att välja bland varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Los Angeles från?
Många som reser till Los Angeles hoppar på planet från en flygplats i Aurora, Henderson eller Fairfield.
Hur lång tid tar flyget till Los Angeles?
Vilken stad du reser från avgör hur lång flygtiden blir. Från Aurora till Los Angeles brukar resan ta cirka 3 timmar och 8 minuter. Flyg från Henderson brukar komma fram på 2 timmar och 12 minuter. Med Fairfield som avreseort kan du istället räkna med att vara i luften i ungefär 5 timmar och 46 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Los Angeles?
Många vana resenärer är medvetna om att man inte bör vänta till sista stund med att boka biljetterna. Flygpriserna är ofta högre precis innan avgångsdatumet. En annan bra metod att hitta låga priser kan vara att jämföra olika alternativ. Om din destination har mer än en flygplats kan du till exempel undersöka vad det kostar att boka biljetter till en mindre trafikerad terminal. Slutligen kan du spara ett par slantar till genom att vara beredd på att boka omedelbart. Om du lyckas hitta ett fint erbjudande ska du inte tveka, utan slå till med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Los Angeles?
Beroende på var du stiger ombord kan flyget till Los Angeles vara snabbt avklarat eller ta betydligt längre tid. Vi har sammanställt ett par tips som hjälper dig att komma igång med resan på bästa möjliga vis.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygtur kan bli helt stressfri, om du bara planerar din packning ordentligt. För det första kommer du behöva några rena kläder, en bra bok och enkla toalettartiklar, såsom deodorant och tandkräm. Härnäst bör du lämna plats i väskan för elektronik med laddare, mediciner du behöver och kanske ett nackstöd. Sist men inte minst bör du komma ihåg att packa med dig ditt pass, alla dina resedokument samt lite pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan med förbjudna föremål kan variera mellan flygbolagen, men grundregeln är att ingenting brandfarligt, explosivt eller vasst är tillåtet. Här ingår bland annat saxar, borrar, tändare och fyrverkerier. Sportutrustning som skridskor eller andra objekt som skulle kunna skada övriga passagerare, exempelvis batonger och skjutvapen, är inte heller tillåtna ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din högsta prioritet är att vara så avslappnad som möjligt, så välj att klä dig i plagg i naturliga material och glöm inte att ta med en jacka, för om det skulle bli kallt i kabinen. Välj alltid välpassande skor med plan sula, eftersom fötterna kan svullna lite under flygturen. Lämna stilettklackarna och vandringskängorna i dina incheckade väskor.
  • Tillståndet djup ventrombos, eller DVT, kan vara en risk under långa flygresor. Det innebär att blodproppar bildas, vanligtvis i benen, vilket bland annat kan bero på att man har suttit still för länge. Du kan begränsa risken för detta genom att sträcka på benen och gå fram och tillbaka i gången. Ett par ordentliga kompressionsstrumpor kan också hjälpa.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Los Angeles?
Nyckeln är att ha planerat allt ordentligt i förväg, innan du kommer till flygplatsen. På så sätt blir det lättare att stiga ombord på ditt flyg till Los Angeles utan dröjsmål. Följ våra tips för att inleda semestern på rätt sätt.

  • Säkerhetspersonalen kommer först att kontrollera att du har rätt resedokument och ett giltigt pass innan du får gå vidare. Se till att allt är nära tillhands.
  • Röntgenmaskinen kommer härnäst. Töm fickorna och lägg av allt som kan aktivera larmet, exempelvis jackor och bälten. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Elektroniska enheter, till exempel surfplattor och mobiler, måste också skannas.
  • Ska du resa med din nya parfym? Det går bra. Så länge förpackningen inte rymmer mer än 100 milliliter och du har placerat den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse får du lov att ta med den i ditt handbagage.
  • Om du tänker igenom ditt val av skor kan du spara några minuter. Kängor och andra kraftiga skor behöver ofta granskas separat, medan du sannolikt slipper detta om du går i lätta gymnastikskor.
  • Flygbolag tillåter inte att du tar med dig knivar eller andra vassa föremål i ditt handbagage. Om du inte klarar dig utan dem på din semester måste du packa ner dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Los Angeles
Destinationens flygplats
Los Angeles Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
LAX
Destination
Los Angeles
Flygpris
2 179 kr