Billiga flygbiljetter till Lübeck

Förslag på billiga flygresor till Lübeck

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 399 kr för enkelflyg och 998 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Eurowings
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Norwegian Air Shuttle
Eurowings
Scandinavian Airlines
Norwegian Air Shuttle
Scandinavian Airlines
LOT-Polish Airlines

Flyg till Lübeck

Vackra medeltidsstaden Lübeck är en häftig resa i tiden som passar perfekt för stämningsfulla semesterdagar. Staden är kanske mest känd för sin fantastiska julmarknad som varje år lockar tusentals besökare från hela Europa. Marknaden har för många blivit själva symbolen för en klassisk jul, och en resa hit i juletider kommer garanterat sätta stämningen för hela december.

Men det är självklart ett mysigt resmål året om. Varför inte boka in en romantisk weekend eller en shoppingvecka här? I Lübeck kan du dessutom njuta av ett rikt kulturliv och en rad bra restauranger och barer.

När du är här får du inte missa att promenera runt i Altstadt och titta på de många vackra byggnaderna i stadens centrum. Ta en extra tur förbi Holstentor som är den medeltida stadsporten. Byggnaden fanns tidigare på de tyska 50-markssedlarna, och ser ut att vara hämtad ur en saga. I Holstentor finns dessutom ett populärt museum som drar mycket folk.

Du flyger snabbt och smidigt till Lübeck från Sverige. Resan hit tar bara några timmar om du till exempel flyger direkt till Hamburg. Om du vill kan du boka en paketresa till Lübeck. Då ingår både flyg och ett mysigt hotell i Lübeck.

Det enklaste sättet att ta dig runt på i staden och dess omgivningar är att ha egen bil. Du kan hyra bil i Lübecks centrum eller välja att göra det redan på flygplatsen vid ankomst. Hyrbil ingår även ofta i en paketlösning.

Flyg till Lübecks flygplats

Flygplatsen Lübeck-Blankensee ligger endast ungefär 10 minuters bilresa från centrum. Du tar dig enkelt in till stadskärnan med kollektivtrafik, flygbuss eller taxi. Lokalbussarna går ungefär var 30:e minut utanför ankomsthallen, och stannar vid centralstationen. Du kan också ta tåget som har regelbundna avgångar. Även då kliver du av i centrum.

Lübeck-Blankensee har ett begränsat antal avgångar, och därför kan det vara smart att istället flyga till Hamburg och ta dig till Lübeck därifrån. Hamburgs flygplats ligger ungefär en timmes bilresa bort, och du kan ta dig hit med buss eller tåg. Om du flyger till Hamburg har du dessutom större chans att hitta ett snabbt direktflyg.

Bra att tänka på när du bokar flygresa till Lübeck

Som alltid är det viktigt att vara ute i god tid när du bokar flygresor till Lübeck för att se till att du hittar så billiga flyg till Lübeck som möjligt. Tänk på att det är många som letar efter flygbiljetter till Lübeck under vintermånaderna då många turister vill besöka staden. Priserna kan därför gå upp under den här tiden och det kan vara särskilt svårt att hitta ett bra boende under dagarna runt jul.

Flyg till Lübeck på weekendresa

Eftersom Lübeck bara är en kort flygresa bort passar det perfekt att tillbringa en långhelg här. Du kan exempelvis fira Oktoberfest, eller varför inte passa på att köpa julklapparna när du ändå befinner dig i julstämningens Mecka?

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Lübeck?
Lübeck har en enda flygplats, Hamburg (HAM).
Kan jag flyga till Lübeck?
Gör din flygresa till Lübeck enkel och lätt genom att besöka våra reseråd under covid-19. Det är ett smidigt sätt att hålla dig informerad om gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste rekommendationerna.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Lübeck?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Lübeck kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Lübeck med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Lübeck kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Lübeck?
När du reser med flyg till Lübeck landar du på Hamburg (HAM). Efter att du har passerat alla kontroller och hämtat ut ditt bagage är du inte mer än 50 kilometer från stadens centrum.
Hur många flygbolag flyger till Lübeck?
Det finns 39 flygbolag som flyger till Lübeck, från 106 flygplatser världen över.
Vilka flygbolag flyger till Lübeck?
Lufthansa och Eurowings är de mest kända flygbolagen med flyg till Lübeck. Många resenärer reser från Isarvorstadt, och Lufthansa har bredast utbud på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Lübeck?
Det går vanligtvis 1 043 direktflyg till Lübeck varje vecka, så du kan vara på plats innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Lübeck från?
Flyg till Lübeck från Altstadt, Centrum och Gamla stadskärnan är de som är populärast.
Hur lång tid tar flyget till Lübeck?
Var du reser från avgör hur lång flygtiden blir. Från Altstadt till Lübeck brukar resan ta 1 timme och 8 minuter. Flyg från Centrum brukar komma fram på uppemot 1 timme och 42 minuter. Om du har Gamla stadskärnan som startpunkt kan du istället räkna med att vara i luften i 2 timmar och 7 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Lübeck?
Många erfarna resenärer kan intyga om att du inte ska dröja till sista stund med att boka biljetterna. Flygpriserna är ofta som högst precis innan avresedatumet. Men nöj dig inte med det. Bredda sökningen och se om destinationen har mer än en flygplats. Biljettpriserna varierar ofta beroende på vilken flygplats du landar på. Kom även ihåg att jämföra flygpriser från olika flygbolag. Sist men inte minst bör du vara beredd på att boka direkt om du väl har hittat ett fint erbjudande, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite kunskap och en gnutta tur går det att få tag i bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Lübeck?
Om du inte är redo kan en resa kännas som en utmaning, men oroa dig inte. Du behöver bara följa de här användbara tipsen, så kan du börja din semester i Lübeck utan bekymmer.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en problemfri resa med flyg är att planera i förväg. Vi börjar med det viktigaste: pass, alla dina resedokument, bankkort och alla viktiga mediciner. Härnäst ska du ta med dig sådant som håller dig sysselsatt, som en mobil eller ett par tidningar. Det kan även vara en god idé att packa ner din laddare, hörlurar och ett nackstöd. Sist men inte minst bör du komma ihåg att spara plats i väskan för toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte råkar ha en sax eller något annat vasst föremål som gömmer sig i en ficka i handbagaget. Explosiva eller brandfarliga produkter, som tändstickor och aerosolburkar, är inte heller tillåtna, och du får inte packa med dig geler eller vätskor i behållare som rymmer mer än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din målsättning är att känna dig så bekväm som möjligt, så klä dig i plagg i naturliga material och kom ihåg att ta med en extra tröja, eftersom det kan bli lite kallt på längre flygresor. Ta alltid på dig välpassande skor med platt sula, eftersom dina fötter kan svullna lite under flygturen. Lämna dina stilettklackar och tunga kängor i det incheckade bagaget.
  • Tillståndet djup ventrombos (DVT) kan uppstå under långa flygturer. Då bildas det blodproppar, oftast i benen, vilket bland annat kan bero på att man har förblivit stillasittande för länge. Du kan begränsa risken genom att resa dig upp och gå lite längs med mittgången. Ett par ordentliga kompressionsstrumpor kan också hjälpa.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Lübeck?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du kommer till flygplatsen blir resan till Lübeck betydligt enklare. Här kommer ett par behändiga tips på hur du passerar säkerhetskontrollerna utan problem.

  • Kom ihåg att ha ditt pass och dina resedokument redo. De är det första personalen kommer att be om i kontrollen.
  • Härnäst ska du och ditt handbagage röntgas. För att se till att allt går smidigt tar du av dig allt som skulle kunna trigga larmet. Saker som din jacka, ditt bälte och dina hörlurar måste skannas av maskinen.
  • Alla dina elektronikenheter, som mobiler och bärbara datorer, ska också skannas.
  • Läppbalsam, hårsprej och övriga vätskor och geler i ditt handbagage måste förvaras i förpackningar som rymmer högst 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det är möjligt att du även måste ta av dina skor och låta dem skannas, så det kan vara bra att bära skor som du lätt kan ta av och på.
  • Flygbolagen kan inte tillåta att du tar med dig vassa eller spetsiga föremål ombord. Om du tvunget måste ha med dem på semestern måste du lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Lübeck
Destinationens flygplatsLübeck
IATA-kod för ankomstflygplatsHAM

Populära flyg till Lübeck

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 399 kr för enkelflyg och 998 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Eurowings