Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Res tillbaka i tiden på en weekend i Lübeck

Res tillbaka i tiden på en weekend i Lübeck

FLYTTA Lübecks berömda medeltida stadskärna står med på Unescos världsarvslista och ligger i Schleswig-Holstein, cirka 65 kilometer nordöst om Hamburg. Lübeck ligger vid motorvägen A1 som du enkelt når från färjan Rødby-Puttgarden. Det finns sex tågstationer i staden, och om du kommer med flyg så landar du på Lübeck eller Hamburg Airport. FLYTTA

Den kända kurorten Travemünde ligger i Lübecks kommun. Den är berömd för sin exotiska sandstrand och eleganta strandpromenad, och på sommaren kan du med fördel kombinera en weekend i Lübeck med en avslappnande vistelse vid havet I de pittoreska stadsdelarna Schlutup och St. Gertrud på Traves sydvästra strand kan du beundra minnen av stadens historia som fiskeläge. Se fiskebåtar, stugor med halmtak och fiskebodar i gammaldags stil.

Centrala Lübecks viktigaste sevärdhet är förstås den Historiska Stadskärnanfrån medeltiden. Den här staden var den första i norra Europa att hamna på Unescos världsarvslista. Lübecks gamla stad består av mängder av historiska byggnader, som den kända stadsporten Holstentor som utgör stadskärnans västra gräns. Inne i den slående byggnaden finns ett museum om stadens historia. På Holstentor Museum kan du se gamla föremål från staden och lära dig mer om dess utveckling och tillväxt. Andra sevärda byggnader i Lübecks gamla stad är Rådhuset, kyrkan St. Jakobi, Heiligen-Geist-Hospital och Burgkloster.

Det finns jättemånga roliga museum att besöka på resor till Lübeck. Museum für Natur und Umwelt ligger precis vid katedralen och innehåller bland mycket annat ett fascinerande skelett av en val. Också värt ett besök är Teaterfigurmuseet i Lübeck med sina dockteaterfigurer från Europa, Afrika och Asien. De indonesiska skuggteaterfigurerna och de abstrakta dockorna gjorda av konstprofessorn Harry Kramer är speciellt sevärda. Avsluta ditt besök på museet med en frågesport om dockteaterns värld som lockar till utbildning och skratt hos stora och små.

Dags att resa på semester? Oavsett ålder, smak och plånbok är det förstås viktigt att sova på rätt hotell. Det finns ett antal eftertraktade alternativ för dig som går till Expedias webbsida.

Till och med de mest kräsna gästerna kommer att bli imponerade av Atlantic Hotel Luebeck, på Schmiedestr. 9-15, och Radisson Blu Senator Hotel, på Willy-Brandt-Allee 6. Hotel Stadt Luebeck, på Am Bahnhof 21, och Hotel Hanseatic, på Hansestraße 19, är två alternativ som är värda att ta en titt på om du vill spara pengar.


Populära hotellerbjudanden i Lübeck

Se alla 265 hotell i Lübeck
761 kr
Park Inn by Radisson Lübeck

Park Inn by Radisson Lübeck

Willy-Brandt-Allee 1-5, Luebeck
4,2
av 5, från 2 001 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i centrala Lübeck ligger fem minuters promenad från Naturschutzgebiet Wakenitz, Museum Holstentor och salt storage. Salz-Lager in Lübeck och Theater Figuren Museum ligger också tio minuter härifrån.

1,109 kr
Radisson Blu Senator Hotel

Radisson Blu Senator Hotel

Willy-Brandt-Allee 6, Luebeck
4,6
av 5, från 1 118 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell vid floden i Lübeck ligger fem minuters promenad från Museum Holstentor, Naturschutzgebiet Wakenitz och salt storage. Lubeck Christmas Market och Theater Figuren Museum ligger också tio minuter härifrån.

819 kr
Hotel Excelsior

Hotel Excelsior

Hansestraße 3, Luebeck
4,3
av 5, från 614 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell ligger mitt i Lübeck, tio minuters promenad från Naturschutzgebiet Wakenitz, Salz-Lager in Lübeck och Museum Holstentor. Buddenbrookhaus och Jakobikirche ligger dessutom 2 km härifrån.

2,287 kr
A-ROSA Travemünde

A-ROSA Travemünde

Aussenallee 10, Luebeck
4,4
av 5, från 315 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell nära stranden i Lübeck ligger mindre än 2 km från Alter Leuchtturm Travemünde, Ostseestation Priwall och Seebadmuseum. Vogelpark Niendorf och Travemünde färjehamn ligger också mindre än en mil härifrån.

721 kr
Park Hotel Am Lindenplatz

Park Hotel Am Lindenplatz

Lindenplatz 2, Luebeck
4,2
av 5, från 438 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell ligger i Lübeck, tio minuters promenad från Naturschutzgebiet Wakenitz, Salz-Lager in Lübeck och Museum Holstentor. Theater Figuren Museum och St. Petri zu Lubeck ligger dessutom en kvarts promenad härifrån.

1,109 kr
Maritim Strandhotel Travemünde

Maritim Strandhotel Travemünde

Trelleborgallee 2, Luebeck
3,9
av 5, från 278 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell vid stranden ligger centralt i Travemünde, en kvarts promenad från Alter Leuchtturm Travemünde och Ostseestation Priwall. Seebadmuseum ligger 1,3 km härifrån.

411 kr
Centro Hotel Kaiserhof DELUXE

Centro Hotel Kaiserhof DELUXE

Kronsforder Allee 11-13, Luebeck
3,9
av 5, från 444 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i ett historiskt område ligger en kvarts promenad från St.-Annen-Museum, Museum für Natur und Umwelt och Lübecks katedral. Old Arsenal och Klingenberg ligger också en kvarts promenad härifrån.

785 kr
Holiday Inn Luebeck

Holiday Inn Luebeck

Travemuender Allee 3, Luebeck
4,3
av 5, från 919 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Sankt Gertrud ligger tio minuters promenad från Burgtor och Europeiska Hansamuseet. Seglergilde Lübeck och Jakobikirche ligger dessutom en kvarts promenad härifrån.

Erbjudanden på paketresor till Lübeck

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.