Recensioner från verifierade kunder

Mar 18, 2019

Concidering the bad storm, the pilot did a brilliant job landing..

Om Lysekil

Om Lysekil

Flyg till Lysekil

I Lysekil, som kallas för ”staden vid havet”, kan du njuta av solvarma klippor, salta bad och pittoresk bebyggelse. Orten har ingen egen flygplats, men det går ändå alldeles utmärkt att flyga till Lysekil. Det finns nämligen flera flygplatser i närheten dit du kan flyga och sedan ta dig vidare till ditt resmål.

Om du letar efter flygbiljetter till Lysekil kan Expedia hjälpa dig att hitta det bästa och billigaste alternativet. Vare sig du planerar en romantisk weekend i Lysekil eller semester med hela familjen har platsen något att erbjuda och du kan enkelt ta flyget till hit.

Närmsta flygplatsen

Lysekil ligger vackert beläget utmed västkusten och den närmsta flygplatsen är Trollhättans Vänersborgs flygplats, som ligger några mil inåt landet. Om du flyger från Stockholmstrakten kan till exempel enkelt flyga hit från Bromma flygplatsmed flygbolaget Golden Air. Flygturen tar bara lite drygt en timma och när du har landat ligger Lysekil knappt 9 mil bort. Till Bromma flygplats tar du dig enkelt med hjälp av flygbussar eller lokaltrafik. Från Trollhättan Vänersborgs flygplats går det inga flygbussar, men Västtrafik kör lokalbussar som tar dig till Lysekil. På deras hemsida hittar du den bästa resvägen från flygplatsen till Lysekil. Det är naturligtvis ännu smidigare att beställa en taxi som kör dig till Lysekil. Taxiresan tar cirka 1 timme och hör efter med chauffören om det finns några specialpriser för flygresenärer. Sedan kan du hyra bil i Lysekil och enkelt ta dig runt på egen hand.

Andra alternativ när du bokar flyg till Lysekil

Du kan även välja att flyga till Landvetter flygplats, som ligger beläget några mil söder om Lysekil. Landvetter är Sveriges näst största flygplats och hit kan du flyga med både inrikes- och utrikes flyg. Landvetter är staden Göteborgs främsta flygplats och runt 90 direktlinjer trafikerar Landvetter. Hit kan du med andra ta dig från nästan alla världens hörn. Det finns även bra förbindelser med andra svenska städer, så vare sig du bor i norr eller söder kan du flyga till Lysekil via Landvetter.

Landvetter ligger drygt 12 mil söder om Lysekil och med bil tar det ungefär 1,5 timme att köra mellan flygplatsen och Lysekil. För den som inte har bil finns det möjlighet att ta flygbuss eller lokalbuss in till Göteborgs bussterminal där du sedan kan byta till tåg eller buss som tar dig hela vägen fram till dit hotell i Lysekil.

Billiga flygbiljetter till Lysekil

Det går ofta att hitta billiga flygbiljetter till Lysekil, men kom ihåg att biljetterna ofta är billigare ju tidigare du bokar. I Lysekil är uttrycket ”gratis är godast” tydligt, eftersom havet i sig är en huvudattraktion på platsen. Men det finns naturligtvis en hel del annat att göra än att njuta av havsbad! Hitta en billig flygresa till Lysekil och lägg istället pengarna på att ta med familjen till saltvattenakvariet Havets hus eller Nordens ark, som är barnens favorit. Eller så kanske du vill skämma bort dig själv med spabehandlingar och god mat och dryck på restaurang? Du väljer själv hur din vistelse i Lysekil ska se ut!

Information om flyg till Lysekil

Destinationens flygplats Lysekil
IATA-kod för ankomstflygplats THN