Billiga flygbiljetter till Málaga

Om Málaga

Flyg till Málaga

Det går direktflyg mellan Sverige och Málaga, men tillgången och tätheten mellan avgångarna är mycket säsongsberoende. Om du har möjlighet att resa från Nyköping hittar du flest avgångar därifrån, men det går även bra att resa med de olika charterbolagen som organiserar resor till Spaniens solkust. Om det inte finns några flygresor med direktflyg som passar ligger både Sevilla och Madrid en tågresa bort, men du kan även hitta förmånliga flygkombinationer som mellanlandar i London eller Barcelona.

Direktflygen till Málaga anländer ofta sent och avgår tidigt på vägen tillbaka. Om din slutdestination är Marbella, Torremolinos eller Fuengirola, är det oftast bäst att hitta ett hotell i Málaga nära flygplatsen första och sista natten då många av de kollektiva förbindelserna inte finns tillgängliga vid den tiden.

Till och från Málagas flygplats

När du landar på Málaga Airport befinner du dig mindre än en timme från alla de populäraste resmålen i området. Det går direktbussar från flygplatsen till vanliga resmål som Fuengirola, Torremolinos, Benalmadena och Marbella. Om du ska vidare till någon annan ort, gör du enklast i att ta skyttelbussen till stationen i Málaga och fortsätta därifrån till din slutdestination. Begär ett fast pris i förväg om du tar taxi och ta endast taxi från taxihållplatsen så får du mer pengar över till annat.

Makalösa Málaga

Costa del Sol, den spanska solkusten, är en av Europas populäraste resmål. Med en myriad av charmiga städer i Málagas omnejd som bjuder på romantiska strandpromenader, bad och massor med vattenaktiviteter kan du njuta av din solsemester i lugn och ro. Trots sin popularitet är det lätt att hitta oupptäckta skrymslen och oförglömliga smultronställen.

Málaga är en spännande stad där något alltid tycks hända. Det går inte en vecka utan att en festival, karneval eller någon annan sorts festlighet pågår i staden. Den gamla stadskärnans arabiska byggnader utgör en trolsk ridå för försäljare, uppträdanden och alla besökare och invånare som njuter av solen och glada vänner lag från någon av de oräkneliga uteserveringarna. Medelhavet har många äventyr att bjuda på, inte minst för de yngsta besökarna. Reser du med familjen är det få saker som slår att följa med ut på delfinskådning. Inte nog med att ni kommer nära inpå delfiner av olika slag, men ni får dessutom njuta av utsikten över den arabiska fästningen Alhambra som reser sig över det spegelblanka havet.

Tapas och flamencomusik

Få platser kan locka med ett sådant kulinariskt äventyr som Málaga. Charmiga små tapasrestauranger i klassisk andalusisk miljö trängs med gourmetrestauranger med mat och stjärnkockar från hela världen. Gör som Málagaborna och gå en tapasrunda – ägna en kväll åt att gå från krog till krog och prova ett par specialiteter från varje krog medan du njuter av det myllrande nattlivet bland Málagas små gränder. Några av världens mest berömda DJ:s kommer från den spanska solkusten, där det varierade utbudet av spännande nattliv är den perfekta grogrunden. Tajma ditt besök med din favorit-DJ eller upptäck någon av framtidens stora stjärnor.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Málaga?
Málaga har bara en flygplats, och den heter Malaga (AGP).
Hur långt från centrala Málaga ligger AGP?
Om du ska bo vid centrum i Málaga går den sista biten av resan fort när du väl har landat på Malaga (AGP). Terminalen ligger endast 8 kilometer bort.
Kan jag flyga till Málaga?
Läs våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om flyg till Málaga. Här kan du läsa mer om reserestriktioner och om karantän krävs efter att du landat.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Málaga?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Málaga kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Málaga med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Málaga kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Málaga?
Malaga (AGP) ligger omkring 8 kilometer från stadskärnan och välkomnar de flesta av alla resenärer på väg till Málaga.
Hur många flygbolag flyger till Málaga?
Málaga hanterar flyg från 45 olika flygbolag, som erbjuder flyg från minst 136 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Málaga?
Besökare väljer vanligtvis easyJet, Vueling eller British Airways när de ska flyga till Málaga. Större delen av flygen kommer från London, och easyJet är det populäraste flygbolaget på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Málaga?
Det brukar bli smidigare att resa med flyg till ett nytt resmål om man slipper mellanlandningar. Om du reser till Málaga kan du glädjas över att det vanligtvis går 1 442 direktflyg i veckan.
Var avgår de populäraste flygen till Málaga från?
Många resenärer på väg till Málaga hoppar på planet i London, Newport eller Redhill.
Hur lång tid tar flyget till Málaga?
Om du ska resa från London är du i luften uppemot 2 timmar och 53 minuter innan du landar i Málaga. Från Newport tar flyget 2 timmar och 55 minuter, medan restiden från Redhill är ungefär 2 timmar och 44 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Málaga?
Erfarna resenärer känner till att du inte ska avvakta till sista stund med att boka biljetterna. Priserna är ofta som högst precis innan avresedatumet. Du skulle också kunna utvidga din sökning och jämföra alla olika alternativ. Om ditt resmål har mer än en flygplats kan du kanske hitta lägre priser genom att resa till en mindre trafikerad flygplats. Till sist kan du spara lite till genom att boka direkt. Om du ser ett bra erbjudande ska du inte dröja, utan slå till med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Málaga?
Vi har plockat fram all information som behövs för att din resa ska gå så enkelt som möjligt. Följ våra tips så tar du dig snabbt ut från flygplatsen och kan börja utforska de intressantare delarna av Málaga.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst måste du komma ihåg att ta med dig passet, alla resedokument, pengar och eventuella mediciner. Härnäst vill du nog ha någon typ av underhållning på resan. En bra bok och en surfplatta som är full med dina favoritprogram är två bra alternativ. Om du har planer på att ta en kort tupplur kan en flygkudde och ett par hörlurar komma väl till pass. Sist men inte minst bör du inte glömma att lämna lite plats i väskan för några toalettartiklar, så att du har möjlighet att känna dig fräsch när du anländer.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte har några vassa föremål någonstans i väskan. Explosiva eller brandfarliga produkter, till exempel tändstickor och fyrverkerier, är också förbjudna, och du får inte packa med dig vätskor eller geler i behållare som rymmer mer än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Gångarna på ett flyg är inte det bästa stället för att visa upp dina trendigaste kläder. Klä dig bekvämt och glöm inte att packa med dig en tjock tröja, eftersom det ofta blir lite svalt på långa flygturer. Sköna skor med plan sula är också en bra idé.
  • Många resenärer har hört talas om djup ventrombos, eller DVT. Det är namnet på ett tillstånd där blodproppar bildas, till viss del på grund av längre perioder av inaktivitet. Det finns dock sätt att minska risken. Du kan exempelvis ta på dig antitrombosstrumpor, dricka mycket vatten och röra på benen. Res på dig och gå ett par steg i mittgången eller gör enkla övningar i ditt säte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Málaga?
Hemligheten är att ha planerat allt ordentligt i förväg, innan du anländer till flygplatsen. På så sätt kan du stiga ombord på flyget till Málaga utan fördröjningar. Följ de här tipsen för att börja din semester på bästa möjliga vis.

  • Ha ditt pass och dina resedokument inom räckhåll. De är det första du kommer att behöva visa upp i säkerhetskontrollen.
  • Därefter är det dags för ditt skärp, din jacka, dina nycklar och andra småsaker, till exempel hörlurar, att gå igenom röntgenmaskinen. Processen går enklare om du börjar förbereda dig när du närmar dig främre delen av kön.
  • Ett litet ögonblick måste du klara dig utan digital teknologi. Mobilen, surfplattan och dina övriga elektroniska enheter ska också passera genom skannern.
  • Tandkräm, hårsprej och alla andra vätskor eller geler som du vill flyga med måste ligga i behållare som rymmer högst 100 milliliter. Dessutom måste du lägga allt i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det är möjligt att du också måste ta av dig dina skor och lägga upp dem på röntgenmaskinens band, så det kan vara en god idé att gå i skor som du kan ta av och på utan problem.
  • Försök inte ta med dig några förbjudna saker ombord. Om du ska ta knivar eller andra vassa föremål med dig på semestern måste du lämna dem i dina incheckade väskor, annars kommer de att konfiskeras.

Information om flyg till Málaga
Destinationens flygplatsMalaga
IATA-kod för ankomstflygplatsAGP
DestinationMalaga
Flygpris1 460 kr