Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Malaga

Biluthyrning i Málaga

Málaga är en given hyrbilsdestination om man vill upptäcka Costa del Sol och Andalusiens bästa stränder, golfbanor och byar. Eftersom det kan vara knepigt att förlita sig på tåg och bussar är det smidigast att röra sig med en billig hyrbil, i synnerhet om man reser med familjen, i par eller med en grupp vänner. Har du redan bokat din resa till Málaga - boka hyrbil också så är hela semestern fixad.

Málaga är en populär flygdestination eftersom många anländer till Málaga Airport för att ta sig vidare till en rad olika städer och semesterorter på Costa del Sol. Om du kommer med flyg till Málaga så är det bra att snabbt och enkelt förboka en hyrbil och hämta ut den på flygplatsen, men man kan givetvis även hyra bil på plats då du hittar de flesta stora hyrbilsfirmor på Málagas flygplats. Om du anländer till terminal 2 så hittar du hyrbilsfirmorna nedför rampen i ankomsthallen till terminal 3. Många andra hyrbilfirmor ligger på gatan Avenida Garcia Morato, som löper parallellt med flygplatsen; det finns en buss från flygplatsen som tar dig hit. Värt att observera dock är att det är hög efterfrågan på hyrbilar i Málaga under högsäsong så det kan vara smart att boka i förväg.

Natursköna upplevelser nära Málaga

Genom att hyra bil direkt på flygplatsen kan man skippa kostanden för flygtransfer och köra direkt till sitt hotell i Málaga eller i någon annan av de populära semesterorterna på den spanska solkusten; Nerja, Torremolinos och Marbella är bara några av kuststäderna som många svenska soldyrkare vallfärdar till året runt, men framförallt under de varma sommarmånaderna. Men man ska inte underskatta Málaga och det är väl värt att stanna till i staden ett par dagar och förkovra sig i Pablo Picassos fascinerande liv och se den legendariske konstnärens hem.

Men det bästa med Málaga är att det finns så många spännande aktiviteter i närheten, i synnerhet om man reser med barnen och vill klämma in ett par oförglömliga äventyr under semestern. Los Cahorros de Monachil ligger i Sierra Nevads nationalpark, ett spektakulärt bergsområde cirka 8 km från Granada. Här hittar man långa hängbroar över den mäktiga bergsklyftan som får det att pirra rejält i magen och man kan bada under vattenfallen. Man hittar även utmärkta bergsväggar för klättring, men vill man ta det lite lugnare kan man bara ge sig ut en längre bergsvandring med hela familjen; utforska grottor och ta in den utsikten storslagna över det öppna bergslandskapet. Med bergstoppar på uppemot 3 000 meter är det också värt att observera är att Monachil ligger väldigt nära Europas sydligaste skidort, Pradollano. Från Costa del Sol kör du mot Granada utmed A292 och svänger av mot Sierra Nevada. Vill man ha fler äventyr och se mer av Andalusiens spektakulära landskap så bör man hyra bil och sätta kurs mot antingen de magiska vandringslederna, badplatserna och termiska baden i Almaha de Granada, ett utomordentligt vackert område praktiskt beläget mellan Málaga och Granada; perfekt för en romantisk utflykt när man tröttnat på stranden nere på solkusten.

Spela golf nära Málaga

Många kommer dock till Málaga för sol, stränder och golf. Boka en hyrbil och upptäck några av Spaniens bästa golfbanor runt Marbella, och passa samtidigt på att njuta av de fantastiska restaurangerna, de excentriska strandklubbarna och det pulserande nattlivet runt exklusiva Puerto Banús. Los Naranjos, Aloha och La Quinta är några av de bästa golfbanorna närmast Marbella, men vill man hålla sig nära Málaga hittar man utmärkta alternativ i form av Las Brisas eller Monte Mayor Golf & Country Club.

Upptäck Malaga

Utforska Malaga med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!