Förslag på billiga flygresor till Malia

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Flyg till Malia

Livliga Malia är en kontrasternas stad. Orten är å ena sidan kanske bäst känd för några av Europas mest häpnadsväckande arkeologiska skatter, men den är å andra sidan också hem till ett pulserande och färgsprakande uteliv och några av Kretas bästa nattklubbar. Flyg till Malia och besök det enorma palatskomplexet i Knossos, som är ett bronsåldersunder där kung Minos en gång sägs ha hållit Minotauros fången i en labyrint, och vandra i Malias gamla stad och insup den pittoreska traditionella medelhavskänslan. Du kan också shoppa loss längs strandpromenaden, njuta av den sex kilometer långa sandstranden, dansa natten lång och se Kreta med en fartfylld jeepsafari.

Som Kretas stora feststad finns det hundratals hotell i Malia att välja mellan. Merparten ligger vackert längs stranden, men det finns också hotell upp till ett par hundra meter från det blå Medelhavet. Här finner du allt från enkla studiolägenheter till femstjärniga spahotell på stranden som erbjuder all-inclusive.

Om du bokar en resa tur och retur till Malia främst för strandens skull går det bra att resa under högsommarmånaderna, men den som vill åka runt och se ön eller ge sig på lite svettigare aktiviteter gör rätt i att åka under försommaren eller tidig höst, när vädret är varmt men inte riktigt lika tryckande. Om du vill kombinera bad och sightseeing är tidig höst ett bra alternativ, innan havstemperaturerna sjunker nämnvärt.

Du bokar flygstol till Malia

Som EU-medborgare behöver du inte ansöka om visum för att resa till Malia. Du som inte är EU-medborgare kan däremot bli tvungen att vända dig till Greklands ambassad. Eftersom Grekland ingår i Schengenområdet behöver du endast ett giltigt personbevis, exempelvis ett ID-kort, när du reser med direktflyg till Malia från Norden.

Det kan vara hektiskt att förbereda en resa och då kan det vara skönt att spara tid och slippa växla pengar. Eftersom det vanligtvis är avgiftsfritt att ta ut euro i bankomat utomlands med kontantkort kostar det dessutom inget extra att spara tid. Om du är osäker på om ditt kort är avgiftsbelagt utomlands bör du kontrollera detta med din bank. Du bör samtidigt lyfta eventuella spärrar på ditt kort för bruk utomlands.

Ditt flyg till Malia anländer

När du bokar flygbiljett till Malia landar du med största sannolikhet på Heraklion International Airport, Kretas största flygplats och Greklands näst största. Flygplatsen ligger endast tre mil från Malia, en färd som tar 30 minuter med bil. Om du planerar att se mycket av Kreta kan det vara en god idé att hyra bil i Malia och exempelvis hämta denna på flygplatsen.

Om du föredrar ett billigare sätt att resa finns det en busshållplats en kort promenad från flygplatsterminalen. Du kan dock bli tvungen att åka till Heraklion och byta buss där. Det är inte ovanligt att hotell i Malia erbjuder transport till och från flygplatsen och detta är kanske det enklaste sättet att resa på om du inte vill hyra egen bil.

Information om flyg till Malia

Destinationens flygplats Nikos Kazantzakis
IATA-kod för ankomstflygplats HER
Destination Heraklion

Populära flyg till Malia

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.