Billiga flygbiljetter till Manchester

Förslag på billiga flygresor till Manchester

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 573 kr för enkelflyg och 1 199 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Eurowings
Norwegian Air Shuttle
Iberia
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Swiss International Air Lines
Norwegian Air Shuttle
Lufthansa

Om Manchester

Flyg till Manchester

Låt Expedia hjälpa dig att hitta flygbiljetter till Manchester. Från Arlanda flyger du direkt till Manchester på 2,5 timmar. Flygplatsen är modern och består av tre terminaler. Butiker och restauranger finns tillgängliga i samtliga terminaler för en bekväm väntetid och det finns även gratis internet i 60 minuter.

När ditt flyg till Manchester har landat vill du så klart in till centrum så snabbt och smidigt som möjligt. Det finns taxibilar utanför varje terminal, och även ett officiellt taxibolag om du föredrar att förhandsboka. Expedia hjälper dig självklart att hitta det billigaste alternativet om du planerar att hyra bil i Manchester. Om du hellre vill åka buss eller tåg beger du dig till flygplatsens station. Det går även en spårvagnslinje direkt från flygplatsen, som enkelt och billigt tar dig till stadens centrum (om än något långsammare än tåget). Kom ihåg att köpa biljett innan du kliver ombord.

Om Manchester

Manchester ligger i nordvästra England och har cirka en halv miljon invånare. Staden ligger nära bland annat Leeds, Liverpool och Sheffield. Under industriella revolutionen förändrades staden och den är framför allt känd för sin textiltillverkning. Det speciella bomullstyget ”manchester” är uppkallat efter staden, men notera att det inte heter samma sak på engelska. Vill du prata om manchestertyg med lokalbefolkning får du säga corduroy. Boka en av Expedias många flygresor till Manchester och köp hem äkta manchestertyg!

Fotbollsresa

Manchester har allt som behövs för att loka fotbollsentusiaster. Två gånger om, faktiskt. De båda lagen Manchester United och Manchester City lockar storpublik närhelst de spelar. Varför inte besöka anrika Old Trafford eller Etihad Stadium? Med Expedia hittar du billiga flyg till Manchester, så ta med dig din vän eller kollega och upplev stämningen på en engelsk fotbollsmatch.

Arkitektur

Boka en flygresa till Manchester och res sedan i tiden. Stadens förflutna syns tydligt i charmiga röda tegelbyggnader. Gamla industribyggnader återanvänds och integreras i stadsbilden, ibland på fantasifulla sätt. Ett exempel är Printworks som tidigare huserade stadens tidningspressar men numera är ett nöjespalats med restauranger, pubar, klubbar och bio. Det är ett charmigt ställe att strosa igenom och se gammalt möta nytt. Manchester har även gott om andra vackra byggnader, som gotiska Manchester Town Hall i stadens centrum. Staden stoltserar även med ett fantastiskt utbud av vackra bibliotek. Du behöver inte vara bokälskare för att uppskatta dessa ljuvliga byggnader. Ta med dig kameran och börja dagen på vackra John Rylands Library. Här finner du vacker arkitektur och läslust i perfekt harmoni.

Äta och bo i Manchester

Expedia hjälper dig självklart att hitta billiga hotell i Manchester. Oavsett om du letar efter lyxiga dubbelrum, mysiga B&B eller billigare alternativ finner du en lista över lämpliga alternativ. Det finns gott om restauranger i Manchester, och fler mysiga och personliga kaféer än du hinner besöka på en helg. I regnbågsfärgade Gay Village ligger Richmond Tea Rooms. Besök detta fik med fantastisk Alice i Underlandet-dekor för en klassisk engelsk cream tea och underbara tårtor. Alla borde resa till Manchester och upptäcka dess charm.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Manchester?
Manchester har bara en flygplats, Manchester (MAN).
Hur långt från centrala Manchester ligger Manchester (MAN)?
MAN ligger omkring 13 kilometer från centrala Manchester, så förbered dig på en kort resa för att ta dig in till staden.
Kan jag flyga till Manchester?
Gör din flygresa till Manchester enkel och lätt genom att först läsa våra reseråd under covid-19. Det är ett smidigt sätt att hålla dig uppdaterad på gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste rekommendationerna.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Manchester?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Manchester kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Manchester med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Manchester kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Manchester?
Manchester (MAN) är huvudflygplatsen i Manchester. Innan du tar flyget dit kanske du vill ta reda på lite mer om flygplatsen, till exempel att den är belägen omkring 13 kilometer utanför staden.
Hur många flygbolag flyger till Manchester?
Manchester hanterar flyg från 47 olika flygbolag, som flyger från minst 176 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Manchester?
Ryanair, Aer Lingus och Ryanair UK är de huvudsakliga flygbolagen som erbjuder resor till Manchester. De flesta av flygen avgår från Södra Dublin, och det är Ryanair som har flest alternativ på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Manchester?
Att organisera en otrolig semester i Manchester är enkelt när du har 1 864 direktflyg att välja bland varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Manchester från?
Många som reser med flyg till Manchester stiger på planet från någon av flygplatserna i Gamla stadskärnan, Ashford eller Dublin.
Hur lång tid tar flyget till Manchester?
Om du ska flyga från Gamla stadskärnan kommer du att vara i luften cirka 2 timmar och 14 minuter innan du är framme i Manchester. Från Ashford tar flygresan omkring 1 timme och 3 minuter, medan den genomsnittliga restiden från Dublin är 1 timme och 1 minut.
Hur hittar man det billigaste flyget till Manchester?
Många erfarna resenärer vet att du inte bör avvakta till sista stund med att boka biljetterna. Flygpriserna är ofta högre precis innan avresedatumet. Men stanna inte där. Se dig omkring och se om resmålet har flera flygplatser. Priserna skiljer sig ofta beroende på vilken flygplats du reser till. Kom ihåg att även jämföra priser från flera olika flygbolag. Slutligen kan du spara ytterligare några kronor genom att boka omedelbart. Om du råkar se ett bra erbjudande ska du inte dröja, utan boka när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Manchester?
Om du inte är väl förberedd kan en resa med flyg verka utmanande, men ta det lugnt. Kom bara ihåg att följa de här tipsen, så kan du inleda din resa till Manchester utan problem.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en problemfri flygresa är att planera i förväg. Börja med det viktigaste: pass, alla resedokument, dina bankkort och viktiga mediciner. Härnäst bör du ta med dig saker som håller dig sysselsatt, såsom elektronik eller en spännande bok. Det kan även vara smart att packa med dig en laddare, ett par hörlurar och ett nackstöd. Sist men inte minst får du inte glömma att spara plats i väskan för toalettartiklar och lite rena kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan över förbjudna föremål kan skilja sig från ett flygbolag till ett annat, men grundregeln är att ingenting som är brandfarligt, explosivt eller vasst tillåts. Här ingår exempelvis saxar, borrar, sprejburkar och bränsle. Idrottsutrustning som golfklubbor eller andra objekt som hade kunnat skada resten av passagerarna, till exempel vapen och ammunition, får du inte heller ta med dig ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att ha det bekvämt ska vara det som är viktigast när du avgör vad du ska ha för kläder under resan. Fundera även på vilka skor som passar bäst, eftersom det kan hända att fötterna blir lite svullna i luften. Heltäckande skor med plan sula brukar vara det bästa alternativet.
  • På långa flygresor kan vissa personer drabbas av djup ventrombos, eller DVT, som är ett tillstånd där blodproppar uppstår efter utdragna perioder utan aktivitet. För att undvika att drabbas av detta kan du ta vara på alla tillfällen att resa på dig och gå lite fram och tillbaka ombord på flyget. Ett annat sätt att minska risken är att ta på dig kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Manchester?
Om du har planerat ordentligt innan du kommer till flygplatsen går din resa till Manchester mycket enklare. Har har vi samlat ihop några behändiga tips på hur du passerar säkerhetskontrollerna snabbt och lätt.

  • Se till att du har dina resedokument och ditt pass inom räckhåll. De är det första personalen kommer att be om i säkerhetskontrollen.
  • Efter detta måste du och ditt handbagage röntgas. För att försäkra dig om att allt går smidigt tar du av dig allt som kan aktivera larmet. Föremål som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste passera igenom maskinen.
  • Elektroniska enheter, till exempel mobiler och bärbara datorer, måste också skannas.
  • Plocka ut eventuella vätskor och geler ur handbagaget, för dessa måste ofta skannas av maskinen separat. Varje enskild produkt måste ligga i en behållare som rymmer högst 100 milliliter, och allt måste få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Om du tänker igenom ditt val av skor kan du kanske spara några minuter. Vandringsskor och andra tunga skor behöver ofta inspekteras separat, medan du sannolikt slipper detta om du går i lättare sneakers.
  • Flygbolag kan inte tillåta att du har med dig vassa eller spetsiga föremål i ditt handbagage. Om du tvunget måste ha med dem på din semester måste de ligga i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Manchester
Destinationens flygplatsManchester
IATA-kod för ankomstflygplatsMAN
DestinationManchester
Flygpris794 kr

Populära flyg till Manchester

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 573 kr för enkelflyg och 1 199 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd