Dölj

Om England

Flyg till England

Till England reser svenskarna för att shoppa, se på fotboll, dricka öl och uppleva musik och kultur. Det går inte längre några färjor från Sverige till Storbritannien, så därför är det ofta smidigast att flyga till England för den som vill semestra där. Det finns mängder av flygplatser i England av olika storlekar, och även om fyra av de fem största ligger i Londonområdet finns det även många destinationer att flyga till runtomkring England i städer som Manchester, Birmingham, Bristol, Newcastle, Nottingham, Liverpool, Leeds, Southhampton och Southend. Se vart du kan hitta billiga flygresor till England och boka hotell samtidigt för att spara några slantar. Du kan även boka en hyrbil att hämta upp på flygplatsen om du vill se ännu mer av landet.

Billiga flygbiljetter till England – London

En stor andel av alla flygresor till England går förstås till huvudstaden London. Inom Greater London finns fem stora flygplatser; Heathrow (LHR), Gatwick (LGW), London City (LCY) Stansted (STN) och Luton (LTN). Heathrow är den största, och trafikeras mest av reguljära bolag. Det är en smidig flygplats eftersom man kan ta tunnelbanan in till London direkt härifrån. London City är den mest centrala, men det finns inga direktflyg hit från Sverige. Gatwick, Stansted och Luton ligger söder, nordöst respektive nordväst om London, och till dessa flygplatser hittar man ofta billiga flyg till England med lågprisbolagen. Att ta sig in till London från dem tar runt en timme, och man kan välja om man vill åka tåg, buss eller taxi.

Flygresor till England – Norra England och Midlands

Många av Englands bästa fotbollslag och band kommer från norra delarna av landet, och det är också många svenskar som väljer att boka flyg till Englands norra delar för att gå på fotboll eller kanske följa i någon idols fotspår. Den största flygplatsen utanför London ligger i Manchester (MAN); ett resmål som är populärt för sina två fotbollslag och sin spännande industrihistoria. Här finns även en växande utescen med trendiga pubar, barer och nattklubbar. Andra nordliga städer med flygplatser är Newcastle (NCL), Nottingham (EMA), Liverpool (LPL) och Leeds (LBA). Norra England är ett perfekt resmål för den som vill se något annat än London och uppleva det mer lantliga England. Förvänta dig ett vänligt välkomnande, glada människor på pubar och genuina kulturupplevelser.

Flyg till södra England

England har även många pärlor i den södra änden, och även om de flesta flygen till den här delen av landet går till London, så kan du också ta dig till Bristol i sydväst, Southampton mitt på sydkusten och Southend i sydöst med flyg. England har så mycket att bjuda på att det är dumt att bara tänka direkt på London. Varför inte prova något lite annorlunda på din semester i England? Bristol är en av landets trendigaste städer just nu, hemstad till graffittikonstnären Banksy och många nya band. Southampton och Southend bjuder på engelskt strandliv med karaktäristiska färgglada strandstugor vid dramatiska tidvattenstränder.


Upptäck England

Ska du åka till England? Utforska England med Expedias reseguider för att hitta de bästa hotellen, cityweekends, erbjudanden på hyrbilar och mycket annat!

Sök globala destinationer