Billiga flygbiljetter till Marbella

Om Marbella

Flyg till Marbella

Hola! I Marbella möts du av vita hus och soliga stränder – ett paradis för en frusen nordbo. En utpräglad turiststad på Costa del Sol med sol, bad, goda tapas och ett pulserande nattliv. Staden ligger vackert vid Medelhavet och har i snitt 320 soldagar om året! Den saknar egen flygplats, men du kan resa till Marbella via närliggande flygplatser. Till Malaga går många billiga flyg och till Granada, Gibraltar eller Jerez går flygresor från flera orter så det är inga problem med flygbiljetter!

Aktiviteter i Marbella

De flesta besöker naturligtvis Marbella för sol och bad. Ett tips är att hyra bil i Marbella och åka på utflykt. Kanske hittar ni en alldeles egen strand? Fina Playa El Alicante ligger ca 10 km från Marbella och här brukar det vara lite mindre folk under de hektiska sommarmånaderna. Här finns alla faciliteter som solstolar, duschar och toaletter. Känn sanden mellan tårna!

Har barnen tröttnat på att bada? Nej, knappast troligt, men om ni söker omväxling erbjuder Funny Beach spännande aktiviteter för barn i alla åldrar. Vad sägs om gokart, vattenskidor eller parasailing?

Många kommer till Marbella för att spela golf – området kallas till och med lite skämtsamt för golfkusten! Banorna håller hög standard och utbudet är varierat. Tack vare det sköna klimatet kan du spela golf året om.

Nattlivet i Marbella är intensivt. Här äter man ofta middag sent på kvällen när det är lite svalare och går sedan vidare ut i natten. Det finns barer, klubbar och discon för alla smaker.

Flyg till Malaga Costa del Sol

En av Spaniens största flygplatser med tre terminaler och runt 13 miljoner passagerare per år. Från Stockholm och Göteborg kan du åka lågprisflyg hit med Ryanair, men även flera andra flygbolag som SAS och Norwegian flyger hit från Sverige. Utbudet kan variera något under årstiderna. Avståndet mellan Malagas flygplats och Marbella är ca 50 km och du kan hyra bil, åka buss eller ta en taxi. Bussresan tar runt 45 minuter. Ni kan också beställa privat transfer, vilket kan vara prisvärt om ni är en grupp som reser tillsammans till ert boende i Marbella.

Flyg till Granada, Gibraltar och Jerez

Du kan även ta dig till Marbella via flygplatserna i Granada, Gibraltar och Jerez och sen vidare med buss och tåg. Tyvärr går det inte så många flyg hit från Sverige, men flera andra europeiska flygbolag anordnar regelbundet flygresor hit. De här flygplatserna är mindre, så serviceutbudet är något begränsat, men det finns ofta en liten taxfreebutik och en restaurang. Många som reser hit hyr bil och åker på utflykter längs kusten eller inåt landet – både prisvärt och praktiskt. Vägarna är bra och det är inte svårt att köra här. Det är enkelt att stanna till och ta ett dopp eller prova en lokal specialitet på någon mysig restaurang.

Med sitt varierande utbud lockar Marbella på den spanska solkusten såväl barnfamiljer som pensionärer och ungdomar från hela Europa. Dags att packa solglasögon och badkläder?

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Marbella?
Marbella har bara en enda flygplats, Malaga (AGP).
Hur långt från centrala Marbella ligger Malaga (AGP)?
Längre turer behöver inte vara krångliga, bara du planerar dem i förväg. Stadskärnan i Marbella ligger cirka 40 kilometer bort från Malaga (AGP), så utforska hur du kan åka dit innan du landar på flygplatsen.
Kan jag flyga till Marbella?
Gör din flygresa till Marbella så smidig som möjligt genom att först läsa våra reseråd under covid-19. Det är ett utmärkt sätt att hålla dig uppdaterad på aktuella reserestriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste officiella hälsoråden.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Marbella?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Marbella kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Marbella med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Marbella kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Marbella?
Malaga (AGP) är belägen cirka 40 kilometer från stadskärnan och välkomnar merparten av alla som reser till Marbella.
Hur många flygbolag flyger till Marbella?
Marbella tar emot flyg från 45 flygbolag, som erbjuder flyg från minst 136 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Marbella?
EasyJet, Vueling och British Airways är de huvudsakliga flygbolagen som erbjuder biljetter till Marbella. De flesta av flygen åker från London, och det är easyJet som erbjuder flest valmöjligheter på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Marbella?
Att organisera en oförglömlig resa till Marbella är ingen match när det finns 1 442 direktflyg att välja bland per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Marbella från?
Många resenärer som flyger till Marbella hoppar på planet från en flygplats i London, Newport eller Redhill.
Hur lång tid tar flyget till Marbella?
Om du ska flyga från London kommer du att vara i luften uppemot 2 timmar och 53 minuter innan du anländer till Marbella. Från flygplatsen i Newport tar flygresan 2 timmar och 55 minuter, medan den genomsnittliga flygtiden från Redhill är 2 timmar och 44 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Marbella?
Vänta inte till sista minuten med att boka dina flygbiljetter. Det tipset har du nog fått höra från ett flertal vana resenärer. Om du bokar långt i förväg har du fler alternativ att välja mellan, och priserna är ofta lägre. En annan bra metod att hitta låga priser är att titta på många olika alternativ. Om destinationen har mer än en flygplats kan du ta reda på vad det kostar att boka biljetter till en mindre trafikerad terminal. Slutligen bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om vad priserna brukar ligga på kan du slå till snabbt när du väl hittar ett ovanligt bra pris. De allra finaste erbjudandena säljer slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Marbella?
Beroende på var din resa börjar kan ditt flyg till Marbella vara lätt avklarat eller verka pågå för evigt. Vi har sammanställt ett par tips som kan vara till hjälp för att börja resan på bästa möjliga vis.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan genomföras helt utan stress, om du har rätt packning. För det första kommer du behöva ett klädombyte, en tidning eller två och lite toalettartiklar, som tandborste och handkräm. Därefter bör du lämna plats i väskan för en bärbar dator med laddare, viktiga mediciner och kanske en uppblåsbar flygkudde. Till sist måste du komma ihåg att ta med ditt pass, dina resedokument samt lite extra pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Försäkra dig om att du inte har en sax eller något annat vasst föremål i en ficka i ditt handbagage. Brandfarliga eller explosiva artiklar, som tändare och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte ha med dig vätskor eller geler i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm resa med flyg är inte mer komplicerad än rätt val av kläder. När du klär dig i flera lager är du förberedd på temperaturväxlingarna ombord och du kan lyckas hålla dig varm om det blir kallt i kabinen. Skor med stilettklackar och kängor bör du packa ner i dina incheckade väskor, även om det normalt är favoritparet. Ta istället på dig omslutande skor med platt sula, så kommer dina fötter att tacka dig.
  • Tillståndet djup ventrombos, eller DVT, kan uppstå under långa flygturer. Då bildas det blodproppar, vanligtvis i benen, vilket bland annat kan bero på att man har förblivit stillasittande för länge. Du kan minska risken för detta genom att resa dig upp och gå fram och tillbaka i gången. Ett par bra kompressionsstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Marbella?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du kommer till flygplatsen blir din resa till Marbella mycket enklare. Har har vi samlat ihop ett par praktiska tips på hur du tar dig igenom säkerhetskontrollen snabbt och lätt.

  • För det första kommer du behöva visa upp ditt pass och dina resedokument för säkerhetspersonalen. Försäkra dig om att du har allt inom räckhåll, så att du slipper leta.
  • Härnäst är det dags för din jacka, ditt skärp, dina nycklar och annat från dina fickor, till exempel mynt och hörlurar, att passera igenom röntgenmaskinen. Det här steget går enklare om du börjar göra dig i ordning redan innan det är din tur.
  • Elektroniska enheter, till exempel din mobil och surfplatta, ska också gå genom skannern.
  • Reser du med din favoritparfym? Inga problem. Så länge förpackningen rymmer max 100 milliliter och du förvarar den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse kan du ta med den i ditt handbagage.
  • Det kan hända att du även måste ta av dig skorna och lägga upp dem på röntgenmaskinens band, så det kan vara praktiskt att ha på dig skor som du lätt kan ta av och på.
  • Flygbolagen kan inte tillåta att du tar med dig vassa föremål i handbagaget. Om du inte kan vara utan dem under din semester måste du packa ner dem säkert i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Marbella
Ankomstflygplats
Marbella
IATA-kod för ankomstflygplats
AGP