Billiga flygbiljetter till Mora

Om Mora

Flyg till Mora

Tätorten Mora i Dalarna är ett populärt resmål sommar som vinter. Vill du hitta flygbiljett till Mora ligger Mora-Siljans flygplats bara några kilometer från Moras centrum, och hit kan du flyga från eller via Ängelholm. Reser du från Göteborg eller Malmö kan du flyga till Dala Airport i Borlänge som ligger ca en och en halv timme från Mora. Och kommer du från norra eller mellersta Sverige kan du flyga till Arlanda i Stockholm ca fyra timmar från Mora. Du åker enklast från Mora-Siljans flygplats till centrum med något av de lokala taxiföretagen.

Konstvandring i Mora

Den internationellt kända konstnären Anders Zorn föddes i Mora 1860, och idag kan du besöka både Zorngården och Zornmuseet i Mora. Vill du uppleva en del av Sveriges konsthistoria ska du planera för besök på dessa spännande platser under din flygresa till Mora. Zorngården var makarna Zorns hem, och det har varit museum sedan 1942. Zornmuseet ligger precis bredvid, och här finns konst av både Anders Zorn och hans fru Emma, och andra konstnärers verk som makarna Zorn samlade på sig. Här finns till och med en av världens största enskilda samlingar av Rembrandtetsningar!

En annan typ av konst som du kan uppleva i Mora är de handmålade dalahästarna, en av de allra vanligaste symbolerna för Sverige och den vanligaste souveniren turister köper när de besöker Sverige. De tillverkas framför allt i Nusnäs en mil utanför Mora. Åk på utflykt till dalahästens hemvist, och se till att du får med dig en häst eller två tillbaka till ditt hotell i Mora.

Flygresor till Mora och Vasaloppet

Mora är välkänt som platsen för målgången i Vasaloppet, världens längsta, äldsta och största längdskidåkningstävling. Loppet är 90 kilometer och går från Sälen till Mora. Flyg till Mora i början av mars och ta del av skidyran! Expedia kan hjälpa dig att boka billiga flyg till Mora så att du kan uppleva denna långvariga vintertradition. Du kan också gå på Vasaloppets hus i Mora och titta på utställningar om Vasaloppets historia. Om du till och med ska delta i Vasaloppet kan det vara bra att ha din bas i Mora, så att du lätt kan ta dig tillbaka till ditt boende efter loppet och vila benen. Kanske ska du boka en paketresa till Mora med inplanerade besök på en spaanläggning efter Vasaloppet, så att du får lite välförtjänt ompyssling efter skidloppet.

Barnens Mora

Strax utanför Mora ligger Tomteland, som brukar bli barnens favoritställe. Här kan ni besöka både tomten, troll och älvor. Ett riktigt sagoland för både stora och små! Tomteland är öppet mellan slutet av juni och början av augusti, och är fullt av levande teater, aktiviteter och små konserter. Varje dag är som en heldagsteater som ni får vara en del av. I Tomteland finns också några av de största knuttimrade byggnaderna i Europa, och här kan ni bland annat fiska, bada, åka häst och vagn och såklart äta godsaker och glass. Boka en hyrbil i Mora så kan ni lätt göra dagsutflykter hit.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Mora?
Mora (MXX-Siljan) är den enda flygplatsen du kan resa till i Mora.
Hur långt från centrala Mora ligger Mora (MXX-Siljan)?
Om du ska bo i centrala Mora tar den sista biten av resan inte lång tid efter att du landat på Mora (MXX-Siljan). Terminalen ligger bara 6 kilometer från stadskärnan.
Kan jag flyga till Mora?
Läs igenom våra reseråd under covid-19 för att lära dig allt du behöver om de senaste reserestriktionerna för Mora innan du flyger. Allt från krav på karantän till hälsoråd uppdateras regelbundet för att du ska kunna hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Mora?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Mora kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Mora med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Mora kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Mora?
Eftersom det bara finns en enda stor flygplats som tar emot resenärer på väg till Mora, blir det inga problem att avgöra vilket flyg som passar bäst för din resa. Du kommer att landa på MXX, som är belägen 6 kilometer utanför centrum.
Hur hittar man det billigaste flyget till Mora?
Alla vana resenärer vet att man inte bör dröja till sista stund med att boka biljetterna. Priserna är ofta högre precis innan avgångsdatumet. Du kan även bredda sökningen och jämföra alla olika alternativ. Om resmålet i fråga har flera flygplatser är det möjligt att du kan hitta bättre priser genom att boka biljetter till en mindre flygplats. Slutligen bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du vet var priserna brukar ligga kan du slå till omedelbart när du väl hittar ett ovanligt lågt pris. De finaste erbjudandena säljer slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Mora?
Oavsett vad du har för startpunkt kan din flygresa genomföras utan problem, så länge du är ordentligt förberedd. Vi har plockat fram en lista med praktiska tips som kan hjälpa dig se till att semestern i Mora börjar på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygresa kan genomföras helt utan stress, om du bara planerar din packning ordentligt. För det första kommer du behöva ett klädombyte, någonting intressant att läsa och enkla toalettartiklar, till exempel deodorant och tandkräm. För det andra bör du reservera plats i väskan för din mobil med laddare, eventuella mediciner du tar och kanske en uppblåsbar flygkudde. Sist men inte minst bör du komma ihåg att packa med ditt pass, alla resedokument och lite pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla stora flaskor med schampo och hårgelé i dina incheckade väskor. Alla vätskor i behållare större än 100 milliliter kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen. Vassa eller spetsiga föremål, som saxar, och brandfarliga objekt, exempelvis fyrverkerier och tändstickor, är inte heller tillåtna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att vara bekväm bör vara vad som är viktigast när du avgör vad du ska ha på dig under resan. Tänk även noga igenom vilka skor du ska ha på dig, eftersom det är vanligt att fötterna blir lite svullna under resans gång. Välsittande skor med plan sula är det bästa alternativet.
  • Många resenärer har hört talas om djup ventrombos, eller DVT. Det är namnet på ett tillstånd där blodproppar uppstår, delvis på grund av långa perioder av stillasittande. Det finns ett par saker som du kan göra för att minska risken att råka ut för detta. Du kan bland annat ha på dig antitrombosstrumpor, dricka mycket och röra på benen och fötterna. Res på dig då och då och gå lite fram och tillbaka eller försök att göra några enkla övningar från ditt flygsäte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Mora?
Det är egentligen inte särskilt svårt – var förberedd helt enkelt. Vi har tagit fram en lista med hjälpsamma tips så att du lättare kan ta dig igenom säkerhetskontrollerna utan onödig stress. Sedan bär det av mot Mora.

  • Ha ditt pass och dina resedokument redo. De är det första du kommer att behöva visa upp under kontrollen.
  • Därefter måste både du och ditt handbagage röntgas. För att se till att det hela går smidigt lägger du ifrån dig allt som sannolikt skulle aktivera larmet. Föremål som hörlurar, bälten och jackor måste gå igenom maskinen.
  • Elektroniska enheter, som surfplattor och mobiler, måste också skannas.
  • Läppbalsam, rakvatten och andra vätskor eller geler som du vill ha i handbagaget måste ligga i behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter. Dessutom måste allting få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det är sannolikt att du också måste ta av dig dina skor och lägga dem på bandet, så det kan vara en god idé att bära skor som går snabbt att ta av och på.
  • Flygbolagen kan inte tillåta att du har med dig knivar och andra vassa föremål i ditt handbagage. Om du inte klarar dig utan dem under din semester måste du packa ner dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Mora
Destinationens flygplatsMora
IATA-kod för ankomstflygplatsMXX