Billiga flygbiljetter till Mora

Om Mora

Flyg till Mora

Tätorten Mora i Dalarna är ett populärt resmål sommar som vinter. Vill du hitta flygbiljett till Mora ligger Mora-Siljans flygplats bara några kilometer från Moras centrum, och hit kan du flyga från eller via Ängelholm. Reser du från Göteborg eller Malmö kan du flyga till Dala Airport i Borlänge som ligger ca en och en halv timme från Mora. Och kommer du från norra eller mellersta Sverige kan du flyga till Arlanda i Stockholm ca fyra timmar från Mora. Du åker enklast från Mora-Siljans flygplats till centrum med något av de lokala taxiföretagen.

Konstvandring i Mora

Den internationellt kända konstnären Anders Zorn föddes i Mora 1860, och idag kan du besöka både Zorngården och Zornmuseet i Mora. Vill du uppleva en del av Sveriges konsthistoria ska du planera för besök på dessa spännande platser under din flygresa till Mora. Zorngården var makarna Zorns hem, och det har varit museum sedan 1942. Zornmuseet ligger precis bredvid, och här finns konst av både Anders Zorn och hans fru Emma, och andra konstnärers verk som makarna Zorn samlade på sig. Här finns till och med en av världens största enskilda samlingar av Rembrandtetsningar!

En annan typ av konst som du kan uppleva i Mora är de handmålade dalahästarna, en av de allra vanligaste symbolerna för Sverige och den vanligaste souveniren turister köper när de besöker Sverige. De tillverkas framför allt i Nusnäs en mil utanför Mora. Åk på utflykt till dalahästens hemvist, och se till att du får med dig en häst eller två tillbaka till ditt hotell i Mora.

Flygresor till Mora och Vasaloppet

Mora är välkänt som platsen för målgången i Vasaloppet, världens längsta, äldsta och största längdskidåkningstävling. Loppet är 90 kilometer och går från Sälen till Mora. Flyg till Mora i början av mars och ta del av skidyran! Expedia kan hjälpa dig att boka billiga flyg till Mora så att du kan uppleva denna långvariga vintertradition. Du kan också gå på Vasaloppets hus i Mora och titta på utställningar om Vasaloppets historia. Om du till och med ska delta i Vasaloppet kan det vara bra att ha din bas i Mora, så att du lätt kan ta dig tillbaka till ditt boende efter loppet och vila benen. Kanske ska du boka en paketresa till Mora med inplanerade besök på en spaanläggning efter Vasaloppet, så att du får lite välförtjänt ompyssling efter skidloppet.

Barnens Mora

Strax utanför Mora ligger Tomteland, som brukar bli barnens favoritställe. Här kan ni besöka både tomten, troll och älvor. Ett riktigt sagoland för både stora och små! Tomteland är öppet mellan slutet av juni och början av augusti, och är fullt av levande teater, aktiviteter och små konserter. Varje dag är som en heldagsteater som ni får vara en del av. I Tomteland finns också några av de största knuttimrade byggnaderna i Europa, och här kan ni bland annat fiska, bada, åka häst och vagn och såklart äta godsaker och glass. Boka en hyrbil i Mora så kan ni lätt göra dagsutflykter hit.

Vanliga frågor och svar