Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Tällberg

Biluthyrning i Tällberg

Charmiga byn Tällberg är Dalarnas stolthet och drar mängder av turister året runt. Här kan du njuta av den fantastiskt vackra naturen i skidspåret på vintern, eller varför inte fira klassisk svensk midsommar med ortens karaktäristiska timmerhus i blickfånget? Det här är en upplevelse för alla sinnen, året runt!

Om du vill ta dig runt i närområdet på ett smidigt sätt kan det vara smart att hyra bil i Tällberg. Om du köper en paketresa till Tällberg kan du boka en hyrbil som en del av paketet. Då ingår också flyg samt ett bra hotell i Tällberg. Du kan naturligtvis också hyra bil i exempelvis närliggande Rättvik.

Ta dig runt med hyrbil i Tällberg

Den här idylliska byn är en av många mysiga turistorter i Siljan-området. På nära köravstånd ligger andra Dalafavoriter som Orsa, Leksand och Mora, och det här är den perfekta utgångspunkten för att upptäcka allt som det natursköna landskapet har att erbjuda.

Missa till exempel inte att ta bilen till skidorten Grönklitt i Orsa. Där har du en rad härliga skidbackar att välja mellan och du kan dessutom njuta av riktigt bra mat och goda drycker i den mysiga toppstugan. Strax utanför skidområdet finns även Nordens största och mest välrenommerade rovdjurspark, där du bland annat kan se snöleoparder!

Om du är mer intresserad av kultur finns det också mycket att se och göra i dessa trakter. Du kan till exempel titta närmare på några av de imponerande hembygdsgårdar som Dalarna kanske är mest känt för. Missa till exempel inte Holens Gammelgård i Tällberg, som byggdes på uppdrag av konstnären Gustaf Ankarcrona. Om du är intresserad av fler lokala kulturpersonligheter kan du passa på att ta bilen till Mora och besöka Anders Zorns hem och ateljé!

Hyr bil på flygplatsen

Om du vill ta dig hit på ett smidigt sätt kan det vara bra att flyga. Den närmaste flygplatsen för inrikestrafik är Dala Airport, som ligger i Borlänge, ungefär 5 mil söderut. Hit kan du flyga direkt från exempelvis Göteborg, och resan tar ungefär en timme. Om du hyr bil på flygplatsen kan du snabbt och enkelt ta dig in till ditt hotell på egen hand.

Du kan även flyga till Mora-Siljan flygplats, som ligger ungefär 6 kilometer utanför centrala Mora. Om du reser från Stockholm är Mora-Siljan flygplats antagligen ditt bästa alternativ, då det går direktflyg dit från Arlanda.

Om du vill hyra bil på flygplatsen har du ett flertal alternativ att välja mellan, framför allt i Borlänge. Dala Airport har en handfull olika firmor kopplade till sig, men eftersom ingen av firmorna ligger i direkt anslutning till själva flygplatsen är det viktigt att du bokar en hyrbil några dagar i förväg, sedan kör firman ut bilen till flygplatsen och du kan plocka upp den vid ankomst.

Bra att tänka på när du hyr bil i Tällberg

Tänk på att boka i god tid om du vill hyra bil i Tällberg under särskilt turisttäta perioder, till exempel midsommar och sportlov!

Upptäck Tällberg

Utforska Tällberg med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!