Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Mora

Välkommen till idylliska Mora

Mora, som ligger vid sjön Siljan i hjärtat av Dalarna, är ett av landets mest besökta turistmål. För de flesta är en resa till Mora förknippad med det traditionella och gammeldags Sverige. Många välkända och älskade symboler för Sverige har sitt ursprung här – Anders Zorns dalkullor, de rödmålade dalahästarna, moraknivar och fäbodar. Mora är också känd för att vara målplats i Vasaloppet – Sveriges största skidtävling.

Hur fungerar det med biluthyrning i Mora? Här finns flera ställen där du kan hyra bil, t.ex. Rent-A-Wreck och Avis. Vill du göra det extra bekvämt för dig– boka din bil hemma, så kan du snabbt och smidigt plocka upp den när du anländer i Mora.

Ta buss, tåg, flyg eller bil till Mora

I Mora finns det en liten flygplats som flygbolaget Dalaflyget trafikerar, och vill du flyga till Mora har du två möjligheter: du kan resa från Arlanda eller Ängelholm. De allra flesta turister anländer dock med bil, tåg eller buss. Har du frågor eller vill ha tips på sevärdheter och utflykter, vänd dig till Mora Tourist Center. Det ligger centralt på Köpmannagatan och personalen här är kunnig på hela Siljanstrakten! Här kan du också få hjälp om du letar efter billigt boende i Mora.

Hyrbil i Mora – upplev drömmiga Dalarna

Det är något drömskt med Dalarnas skogar och sjöar, fråga vem som helst som varit där. När du ändå är på plats i Mora, varför inte utöka upplevelsen med en liten roadtrip i den vackra svenska naturen? Åk hit sommar eller vinter – varje årstid har sin egna speciella karaktär som är värd att uppleva. På sommaren: ljusa nätter och glittrande sjöar, på vintern: knarrande snö och vita skogar!

Roadtrip runt Siljan

En populär bilrutt för dem som väljer att hyra bil i Mora är att köra Siljan runt. Sveriges sjunde största sjö är slående vacker och blir till en perfekt kuliss när man susar fram på vägarna. Det finns många sevärda stopp runt sjön som ger dig smak av den speciella dalakulturen. På västra sidan är det framförallt naturupplevelser som lockar, medan den östra stoltserar med många kända små orter.

Besök Leksand för att beskåda dess vackra folkdräkt, som här fortfarande bärs av både unga och gamla. Fortsätt vidare mot Rättvik, smaka på den kända lokala glassen och besök Classic Car Week – en gigantisk folkfest för bilnostalgiker som hålls varje år i slutet av juli. I lilla Tällberg har det på senare år byggts häftiga lyxhotell som inryms i de klassiska röda trähusen – stanna en natt för en spännande upplevelse av tradition som möter modernism! Pyttelilla Nusnäs är meckat för Dalahästen, för här tillverkas den ikoniska trähästen som blivit symbol för hela Sverige, i små charmiga hemslöjdsstugor. Om du vill kan du själv testa på att måla en häst!

I Mora får du uppleva en bit av det gamla Sverige och dess mat, hantverk och musik. Missa inte att utforska resten av Siljanstrakten om du väljer hyrbil i Mora. Du kommer inte att ångra dig!

Vanliga frågor om biluthyrning i Mora

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Mora?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Mora .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Mora?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Mora .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Mora?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Mora?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Mora

Utforska Mora med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!