Billiga flygbiljetter till Nerja

Förslag på billiga flygresor till Nerja

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 283 kr för enkelflyg och 2 415 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Iberia
Iberia
Iberia
Iberia
Iberia
Iberia
Iberia
Iberia
Iberia
Iberia

Flyg till Nerja

Nerja är ett av svenskarnas favoritresmål längs den spanska solkusten – eller Costa del Sol som spanjorerna själva säger. Hit kommer resenärer för att njuta av den charmiga staden med sina vackra vita hus och torg, äta goda tapas och ta härliga promenader längs hamnen. Många anser att Nerja är det mest idylliska resmålet längs kusten. Stadens silhuett kännetecknas av låga, charmiga hus – i stadskärnan finns det nämligen inga hus högre än 3 våningar. Höghus och stora byggnadskomplex lyser med sin frånvaro.

Malaga flygplats (AGP) – inkörsporten till Costa del Sol

Nerja ligger 5 mil från Malagas flygplats och det är här du anländer med flyget. På flygplatsen finns ett gediget utbud av shopping och matställen och mot en mindre kostnad kan du använda flygplatsens Wi-Fi. Malaga är en stor flygplats och hårt trafikerad under sommaren eftersom solkusten är mycket populär bland resenärer från hela världen – inte minst bland spanjorerna själva som gärna köper semesterhus här. Många arrangörer erbjuder därför solresor till Nerja och andra orter.

Lätt att hitta billiga flygresor till Nerja

Är du ute i god tid har du stor chans att hitta billiga flyg till Nerja – vänta inte till sista sekunden om du vill göra ett riktigt kap. Vill du kanske kicka igång semestern med att resa i stil i första klass? Eller prioriterar du andra saker och vill komma undan så billigt som möjligt? När du köper flygbiljetter till Nerja är valet helt upp till dig! De flesta flygbolagen i Sverige har flygningar till Malaga, både lågprisbolag och lite exklusivare flygbolag.

Ta sig från flygplatsen till Nerja

Många väljer att hyra bil i Nerja eftersom vägarna runt om i området är smidiga och säkra. Från flygplatsen i Malaga tar det drygt en timme med bil och detta färdmedel är även ett perfekt sätt att upptäcka fler pärlor längs solkusten. Costa del Sol har alltid varit ett älskat semesterresmål och det är många som återkommer år efter år. Här hittar du till exempel lyxigt nattliv och shopping i Marbella, massvis av fina golfbanor, fantastiska naturupplevelser och såklart underbara sol- och badmöjligheter. Till denna skandinaviska semesterklassiker söker sig både pensionärer, unga kompisgäng och familjer.

Just Nerja är kanske den ort som har den mest traditionella bykänslan – med det glittrande Medelhavet som kuliss. Om du reser under högsäsong är det säkrast att boka hotell i Nerja i förväg. Utbudet är stort och här finns allt från större, moderna hotell med många bekvämligheter till charmiga, familjeägda värdshus.

En flygresa till Nerja tar bara några timmar från Sverige men när du sätter fötterna på spansk mark känns bekymmer därhemma så väldigt långt borta. Nerja är perfekt för dig som söker lugnet och det kravlösa i en semester: strosa runt i mysiga gränder, bättra på din spanska med lokalbefolkningen eller ta ett dopp i det stora blå – en resa till Nerja kommer du sent att glömma!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Nerja?
Granada (GRX-Federico Garcia Lorca) är den enda flygplatsen du kan välja nära Nerja.
Hur långt från centrala Nerja ligger GRX?
GRX ligger cirka 50 kilometer från den centrala delen av Nerja, så förbered dig på att resa en bit extra för att komma fram till staden.
Kan jag flyga till Nerja?
Läs igenom våra reseråd under covid-19 för att få veta mer om de senaste reserestriktionerna för Nerja innan du flyger. Allt från krav på karantän till hälsoråd uppdateras regelbundet för att du ska kunna hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Nerja?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Nerja kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Nerja med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Nerja kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Nerja?
GRX är huvudflygplatsen i Nerja. Innan du flyger dit kan det vara en bra idé att ta reda på lite mer om flygplatsen, såsom att den är belägen cirka 50 kilometer utanför staden.
Hur många flygbolag flyger till Nerja?
3 flygbolag erbjuder flyg till Nerja, från 9 flygplatser över hela världen, så det perfekta flyget är bara ett par klick bort.
Vilka flygbolag flyger till Nerja?
Flygen till Nerja drivs framför allt av Vueling. Merparten av flygresorna hit avgår från Sant Julia de Loria, och Vueling är det mest valda flygbolaget på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Nerja?
Att arrangera en uppiggande vistelse i Nerja är inga problem när du har 74 direktflyg att välja och vraka bland varenda vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Nerja från?
Många flygresor till Nerja avgår från flygplatser i Sant Julia de Loria, Miami Platja eller Horta-Guinardo.
Hur lång tid tar flyget till Nerja?
Om du ska resa från Sant Julia de Loria är du i luften uppemot 1 timme och 35 minuter innan du landar i Nerja. Från Miami Platja tar flygresan omkring 1 timme och 35 minuter, medan flygtiden från Horta-Guinardo är 1 timme och 35 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Nerja?
Vänta inte till precis innan avresan med att boka dina biljetter. Detta tips har du kanske fått höra från ett flertal vana resenärer. Genom att boka lång tid i förväg har du fler alternativ att välja mellan, och priserna är vanligtvis lägre. Men nöj dig inte med det. Utvidga sökningen och se om destinationen har mer än en flygplats. Priserna kan skilja sig beroende på vilken flygplats du landar på. Glöm inte heller att jämföra alternativ från olika flygbolag. Sist men inte minst ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du har bra koll på vilken nivå priserna brukar ligga på kan du slå till med en gång om du väl hittar ett ovanligt bra pris. De allra finaste erbjudandena varar inte länge.
Hur tar man sig igenom flygresan till Nerja?
Vi har samlat all information du behöver för att din resa ska gå så enkelt som möjligt. Följ våra tips så tar du dig snabbt igenom säkerhetskontrollerna och kan börja utforska resten av Nerja.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en bekymmersfri flygtur är att planera ordentligt i förväg. Vi börjar med det viktigaste: ditt pass, resedokument, dina bankkort och eventuella mediciner. Utöver detta bör du komma ihåg att ta med dig sådant som kan hålla dig sysselsatt, som en surfplatta eller en bra bok. Det kan även vara en bra idé att packa ner laddare, ett par öronproppar och ett uppblåsbart nackstöd. Sist men inte minst bör du komma ihåg att lämna plats i väskan för toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan över förbjudna föremål kan variera från ett flygbolag till ett annat, men normalt gäller regeln att ingenting brandfarligt, explosivt eller vasst är tillåtet. Här ingår bland annat bestick, rakblad, fyrverkerier och sprejburkar. Sportutrustning som pilbågar och pilar eller andra saker som skulle kunna skada övriga passagerare, till exempel batonger och skjutvapen, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Mittgången på flyget är inte rätt plats för att briljera med dina nya och trendiga kläder. Välj någonting bekvämt och kom gärna ihåg att packa ner en tjock tröja, eftersom det kan bli svalt ombord. Rymliga skor med platt sula är också en bra idé.
  • Längre perioder utan rörelse skulle kunna orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är någonting som ibland drabbar några passagerare på långa flygturer. De goda nyheterna är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket, regelbundet resa dig upp för att gå ett par steg i mittgången och genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Nerja?
Om du har planerat ordentligt innan du kommer till flygplatsen blir din resa till Nerja mycket smidigare. Här följer ett par praktiska tips på hur du passerar säkerhetskontrollerna utan problem.

  • Se till att du har ditt pass och boardingpass inom räckhåll. De är det första du kommer att behöva visa upp i kontrollen.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Lägg av allt som kan få larmet att gå, som hörlurar och jackor. Lägg upp allt på bandet så att det kan skannas.
  • Alla dina elektronikenheter, till exempel din surfplatta och bärbara dator, måste också skannas.
  • Schampo, rakvatten och andra vätskor eller geler som du vill ta med dig ombord måste ligga i behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Om du tänker igenom ditt val av skor kan du eventuellt spara lite tid. Vandringskängor och andra kraftiga skor behöver ofta skannas separat, medan detta vanligtvis inte gäller för lättare gymnastikskor.
  • Flygbolag tillåter inte att du tar med dig knivar eller andra vassa föremål ombord. Om du inte kan vara utan dem på semestern måste du lämna dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Nerja
Destinationens flygplatsFederico Garcia Lorca
IATA-kod för ankomstflygplatsGRX
DestinationGranada
Flygpris2 674 kr

Populära flyg till Nerja

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 283 kr för enkelflyg och 2 415 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Iberia
Iberia