Billiga flygbiljetter till New York

Förslag på billiga flygresor till New York

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 878 kr för enkelflyg och 2 994 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Fly Play
Fly Play
Fly Play
TAP Portugal
TAP Portugal
American Airlines
Fly Play
American Airlines
American Airlines
TAP Portugal

Flyg till New York

Från Sverige går de smidigaste flygresorna till New York från Stockholm, men bor du längre söder ut kan det vara en god idé att boka flygbiljetter från Köpenhamn. Det går knappast att överskatta smidigheten med att flyga direkt, fast givetvis finns det även praktiska lösningar för den som är beredd att flyga i flera steg och letar billiga flyg.

Flygturen från Stockholm tar cirka åtta och en halv timme men med tidsomställningen så landar du bara några timmar senare enligt klockan. Det finns många sätt att hantera jetlagen, fast när det gäller flyget till New York skulle vi rekommendera att du står emot önskan att gå och lägga dig och istället anpassar dig till den lokala tiden.

Flyg till New York JFK International Airport

JFK International Airport är New Yorks största och tyngst trafikerade flygplats. Miljontals passagerare från destinationer världen över passerar igenom JFK varje år, och anländer du från utlandet är oddsen höga att det är här du kommer landa. Från Sverige kan du flyga direkt till JFK från Arlanda och det går också dirketflyg från Köpenhamn om du har närmre dit.

JFK ligger mindre än två mil från Manhattan och med de olika, smidiga transportalternativen tar det inte lång tid innan du är mitt inne i bland skyskraporna. AirTrain tar dig ut till transportnaven Jamaica Station och Howard Beach station varifrån du kan ta buss, tåg eller tunnelbana till alla delar av staden.

Om du mot förmodan skulle ha lust att uppleva hur det är att köra bil i New York kan du förstås också hyra en bil på flygplatsen. Vägen in till centrum är tydligt skyltad, så själva navigeringen är inget problem. Ett annat alternativ för den som vill uppleva vägarna utan stressen är att ta en av de berömda gula taxibilarna direkt till ditt New York hotell.

Flyg till Newark Liberty International Airport

Newark är New Yorks näst mest trafikerade flygplats och hanterar cirka 35 miljoner passagerare om året. Även denna flygplats går att flyga direkt till från Stockholm och Köpenhamn och eftersom avståndet in till centrala New York är det samma som från JFK ska du inte låta valet av flygplats påverka din jakt på billiga flygbiljetter.

Med dess läge cirka 24 kilometer sydväst om centrum är det enkelt att ta sig in från Newark till ”The Big Apple”. Antingen tar du AirTrain-tåget, som går mellan terminalerna, till flygplatsens tågstation varifrån du kan ta dig vidare med tåg åt alla möjliga håll, eller så kan du ta någon av direktbussarna som går raka vägen in till Manhattan.

Drömdestinationen New York

New York är en stad vars magi nästan går att ta på. Här hittar du världens mest berömda stadssilhuett, Frihetsgudinnan, Empire State Building, Central Park och så mycket annat som är bekant från filmer och tv-serier. Passa också på att besöka stadens berömda museer, njuta av all musik och kultur, frestas av fin mat och shoppa loss i New Yorks oändliga utbud av varuhus och butiker.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i New York?
New York, New York (JFK-John F. Kennedy Intl.) är den mest välkända flygplatsen i New York. Det finns dock ett flertal flygplatser i staden, så jämför alternativen och välj vad som passar dig bäst när du bokar din resa.
Hur långt från centrala New York ligger JFK?
Om du bor vid centrum i New York är det en bra idé att ta reda på hur du ska resa dit innan du landar. Stadskärnan ligger omkring 20 kilometer från terminalen på JFK.
Kan jag flyga till New York?
Läs våra reseråd under covid-19 för den senaste informationen om flyg till New York. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän krävs när du landar.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till New York?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till New York kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till New York med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till New York kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till New York?
New York är ett centralt resmål, och varje månad anländer en mängd resenärer till JFK Airport, 20 kilometer från centrum, och Newark Airport (EWR), 18 kilometer från stadskärnan. Även LGA, som ligger 10 kilometer utanför centrala New York, välkomnar en hel del flygtrafik.
Hur många flygbolag flyger till New York?
Det finns 79 flygbolag som flyger till New York, från 233 flygplatser i olika delar av världen.
Vilka flygbolag flyger till New York?
American Airlines och Delta Air Lines är två av de ledande flygbolagen med flyg till New York. Många resenärer väljer att flyga från Washington, och American Airlines har störst utbud på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till New York?
Att planera en otrolig semester i New York är hur lätt som helst när det finns 11 896 direktflyg att välja mellan varenda vecka.
Var avgår de populäraste flygen till New York från?
Många resenärer på väg till New York hoppar på planet från en flygplats i Burlington, Belmont eller Aurora.
Hur lång tid tar flyget till New York?
Vilken flygplats du reser från avgör hur lång flygtiden blir. Från Burlington till New York tar resan cirka 2 timmar och 2 minuter. En flygresa från Belmont brukar komma fram på uppemot 2 timmar och 27 minuter. Om du har Aurora som startpunkt är du normalt i luften i ungefär 2 timmar och 56 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till New York?
Dröj inte till sista minuten innan du bokar flygbiljetterna. Det tipset kan du få höra från flera vana resenärer. Om du bokar i god tid i förväg har du fler alternativ att välja bland, och biljettpriserna är ofta lägre. En annan bra metod att hitta fina erbjudanden är att jämföra många olika alternativ. Om destinationen i fråga har mer än en flygplats kan du undersöka vad det kostar att boka flyg till en mindre använd terminal. Till sist kan du spara ytterligare några kronor genom att vara beredd på att boka med en gång. Om du lyckas hitta ett fint erbjudande ska du inte vänta, utan boka med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till New York?
Om du inte är väl förberedd kan en resa verka besvärlig, men du kan ta det lugnt. Följ bara de här tipsen, så kan du börja din resa till New York utan bekymmer.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första måste du ta med dig ditt pass, alla resedokument, dina bankkort och eventuella mediciner. Härnäst vill du förmodligen ha någon sorts underhållning på resan. En spännande bok och en surfplatta som du har laddat med dina favoritserier är två bra alternativ. Om du har planer på att sova en stund kan ett nackstöd och ett par hörlurar som stänger ute ljud komma väl till pass. Slutligen bör du inte glömma att spara plats i väskan för några toalettartiklar, så att du enkelt kan känna dig fräschare när du landar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan över otillåtna föremål skiljer sig åt mellan flygbolagen, men normalt gäller regeln att ingenting som är vasst, brandfarligt eller explosivt är tillåtet. Här ingår till exempel borrar, bestick, sprejburkar och bränsle. Sportutrustning som hockeyklubbor eller andra objekt som hade kunnat skada resten av passagerarna, exempelvis ammunition och pepparsprej, får du inte heller ta med dig ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Hemligheten bakom en bekväm flygresa är inte mer komplicerad än rätt klädval. Genom att klä dig i lager är du väl förberedd på den växlande temperaturen ombord och du håller dig varm om det blir svalt i kabinen. Skor med höga klackar och sandaler bör du lämna i det incheckade bagaget, även om det normalt är favoritparet. Välj istället omslutande skor med plan sula, så kommer dina fötter att tacka dig.
  • På långa flygresor finns det en risk för att man drabbas av djup ventrombos, eller DVT, vilket är ett tillstånd där blodproppar bildas i samband med utdragna perioder av stillasittande. För att minska risken för detta kan du utnyttja varje tillfälle att resa dig upp och gå lite fram och tillbaka i kabinen. Ett annat sätt att minska risken är att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till New York?
Hemligheten är att vara förberedd innan du kommer till flygplatsen. På så sätt är det större chans att du kan stiga ombord på flyget till New York utan dröjsmål. Följ tipsen nedan för att inleda semestern på rätt sätt.

  • Kom ihåg att ha ditt pass och boardingpass nära tillhands. De är vad du kommer att frågas om först i säkerhetskontrollen.
  • Röntgenmaskinen kommer härnäst. Töm dina fickor och lägg av allt som sannolikt skulle trigga larmet, såsom hörlurar och jackor. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Elektronik, till exempel bärbara datorer och mobiler, måste också skannas. Men oroa dig inte. Du är snart online igen.
  • Schampo, hårsprej och alla andra vätskor eller geler som du vill ta med dig ombord måste förvaras i förpackningar som rymmer högst 100 milliliter. Allt måste dessutom få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Lätta gymnastikskor är ett behändigt val, eftersom det är mindre sannolikt att du måste ta av dem när du tar dig igenom säkerhetskontrollen. Vandringskängor och andra tunga skor skannas ofta separat.
  • Försök inte ta med dig några förbjudna saker ombord på flyget. Om du har några saxar eller andra vassa föremål med dig på semestern är du tvungen att packa ner dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att omhändertas.

Information om flyg till New York
Ankomstflygplats
LaGuardia
IATA-kod för ankomstflygplats
LGA
Destination
New York
Pris tur-och-retur
1 748 kr

Populära flyg till New York

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 878 kr för enkelflyg och 2 994 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Fly Play
Fly Play