Billiga flygbiljetter till Newcastle-upon-Tyne

Om Newcastle-upon-Tyne

Flyg med Expedia till Newcastle-upon-Tyne

När du söker efter flyg till Newcastle-upon-Tyne så kommer ingen annan att kunna presentera lika många alternativ som Expedia. Vi erbjuder fler flygbolag, fler flyg, färre stopp och fler avgångar och ankomsttider. Var än din resa börjar så erbjuder Expedia de billigaste flygresorna till Newcastle-upon-Tyne och du får ännu mer rabatter om du kombinerar din flygresa med en hotellvistelse. Sista-minuten flyg till Newcastle-upon-Tyne erbjuder specialpriser till flexibla resenärer. Eftersom vi är den största resebyrån online tillåts vi möjligheten att lämna flygrabatter genom nära samarbeten med våra leverantörer, så titta in på Expedia regelbundet efter våra lågprisflyg till Newcastle-upon-Tyne, då de rabatterade flygresorna tenderar att gå åt fort. För dig som behöver extra hjälp så har Expedia kundservice öppet måndag till fredag mellan 08:00 - 22:00 och under helger / helgdagar är kundservice öppet mellan 09:00 - 22:00. Vi hjäper till med alla frågor du kan tänkas ha när du bokar din resa till Newcastle-upon-Tyne. När du bokar inrikes eller internationella flyg till Newcastle-upon-Tyne på Expedia så kan du alltid vara säker på att du valt det bästa flyget till det bästa priset.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Newcastle-upon-Tyne?
Newcastle, England (NCL-Newcastle Intl.) är den enda flygplatsen du kan välja i närheten av Newcastle-upon-Tyne.
Hur långt från centrala Newcastle-upon-Tyne ligger Newcastle, England (NCL-Newcastle Intl.)?
Om du bor i centrala Newcastle-upon-Tyne tar den sista biten av resan inte lång tid när du väl har landat på NCL. Terminalen ligger endast 10 kilometer därifrån.
Kan jag flyga till Newcastle-upon-Tyne?
Besök våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om flyg till Newcastle-upon-Tyne. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om karantän krävs vid din ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Newcastle-upon-Tyne?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Newcastle-upon-Tyne kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Newcastle-upon-Tyne med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Newcastle-upon-Tyne kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Newcastle-upon-Tyne?
När du landar på NCL börjar ditt äventyr i Newcastle-upon-Tyne på riktigt. Stadens största flygplats ligger omkring 10 kilometer utanför centrum.
Hur många flygbolag flyger till Newcastle-upon-Tyne?
Newcastle-upon-Tyne välkomnar flyg från 15 olika flygbolag, som erbjuder flyg från 63 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Newcastle-upon-Tyne?
Majoriteten av flygen till Newcastle-upon-Tyne drivs av British Airways. Den mest valda rutten börjar i West Kensington, och British Airways är det huvudsakliga flygbolaget på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Newcastle-upon-Tyne?
Det går 409 direktflyg till Newcastle-upon-Tyne i veckan, så du kommer att landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Newcastle-upon-Tyne från?
Flyg till Newcastle-upon-Tyne som avgår från Ashford, Kennington eller Rainham brukar vara de som har störst efterfrågan.
Hur lång tid tar flyget till Newcastle-upon-Tyne?
Om du flyger till Newcastle-upon-Tyne från Ashford tar resan omkring 1 timme och 11 minuter. Om du stiger ombord på planet i Kennington kan du förvänta dig att vara i luften i runt 1 timme och 12 minuter. Med Rainham som startpunkt är Newcastle-upon-Tyne 1 timme och 12 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Newcastle-upon-Tyne?
Erfarna resenärer känner till att du inte bör avvakta till sista stund med att boka biljetterna. Priserna är vanligtvis som högst strax innan avgångsdatumet. En annan bra metod att hitta låga priser kan vara att jämföra olika alternativ. Om ditt resmål har mer än en flygplats kan du kolla upp vad det kostar att boka flyg till en mindre trafikerad terminal. Till sist kan du spara ett par slantar till genom att vara beredd på att boka snabbt. Om du ser ett bra erbjudande ska du inte vänta, utan boka med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Newcastle-upon-Tyne?
Oavsett vad du har för startpunkt kan ditt flyg gå smidigt från början till slut, om du bara är förberedd. Vi har gjort en lista med bra tips som kan hjälpa dig försäkra att semestern i Newcastle-upon-Tyne inleds på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan genomföras helt utan stress, om du planerar din packning på rätt sätt. För det första behöver du ett par extra strumpor, en tidning eller två och enkla toalettartiklar, till exempel deodorant och läppbalsam. För det andra bör du reservera plats i väskan för en bärbar dator med laddare, eventuella mediciner du tar och kanske ett nackstöd. Slutligen ska du komma ihåg att packa med ditt pass, alla dina resedokument och lite extra kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lämna alla större flaskor med balsam och hårgelé i ditt incheckade bagage. Alla vätskor i behållare på över 100 milliliter kommer att konfiskeras. Spetsiga föremål, som arméknivar, och andra farliga objekt, exempelvis fyrverkerier och tändstickor, är inte heller tillåtna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm flygresa är inte mer komplicerad än rätt klädval. Om du klär dig i flera lager är du förberedd på temperaturväxlingarna ombord och du kan hålla dig varm om det skulle bli kallt i kabinen. Skor med höga klackar och sandaler bör du lämna i dina incheckade väskor, även om det normalt är favoritparet. Gå istället i omslutande skor med flat sula, så kommer dina fötter att tacka dig.
  • Utdragna perioder av stillasittande kan bidra till att orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är ett tillstånd som ibland drabbar några passagerare på långa flygresor. De goda nyheterna är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket, regelbundet gå fram och tillbaka i mittgången och genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Newcastle-upon-Tyne?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du kommer till flygplatsen blir din resa till Newcastle-upon-Tyne betydligt smidigare. Här kommer ett par praktiska tips på hur du passerar säkerhetskontrollerna snabbt och lätt.

  • Ha alltid ditt pass och dina resedokument inom räckhåll. De är det första personalen kommer att be om i säkerhetskontrollen.
  • Därefter är det dags för din jacka, ditt skärp, dina nycklar och andra småsaker från dina fickor, till exempel mynt och hörlurar, att åka genom röntgenmaskinen. Processen går snabbare om du börjar göra dig i ordning medan du väntar på din tur i kön.
  • Alla dina elektronikenheter, till exempel din mobil och bärbara dator, ska också gå genom skannern.
  • Handkräm, parfym och andra vätskor eller geler som du vill flyga med måste ligga i behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter. Allt måste dessutom få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det är sannolikt att du dessutom måste ta av skorna och skicka dem genom skannern, så det kan vara bra att bära skor som du kan ta av och på utan problem.
  • Knivar och andra vassa föremål får inte tas med ombord. De kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen, så kom ihåg att packa ner dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Newcastle-upon-Tyne
Ankomstflygplats
Newcastle Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
NCL
Destination
Newcastle
Pris tur-och-retur
1 551 kr